Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste sportdranken

Alle categorieën HerstelSportdrankenRecepten

De herfst is officieel begonnen. Voor sommige sporters betekend dit dat hun seizoen erop zit maar voor anderen begint het pas. Voor de hardlopers onder ons staan er een aantal mooie najaarswedstrijden op het programma en de fietsers zullen hun crossfiets of mountainbike tevoorschijn gaan halen. Voor ons is dit een mooi moment om een top 5 van de beste sportdranken uit ons aanbod sportvoeding in elkaar te zetten.

Soort sportdrank

Even geheugen opfrissen; sportdranken heb je in de hypertone, hypotone en de isotone variant. Een hypertone sportdrank bevat van alle soorten de meeste energie maar wordt minder snel opgenomen door je lichaam. Een hypotone sportdrank is daarentegen weer een ideale dorstlesser doordat deze snel door je lichaam wordt opgenomen, maar bevat het minste energie. De isotone sportdrank is het beste van beide werelden.

Bij de beoordeling letten we op de werking, prijs, kwaliteit, en het gebruiksgemak tijdens het sporten. We beginnen natuurlijk wat bij onze mening de nummer 1 is.

Top vijf beste sportdranken:
1. Amacx Isotonic Energy Drink 
2. BORN Iso Pro
3. SiS Go Electrolyte
4. Maxim Carbo Loader
5. Amacx Isotonic Sport Drink

1. Amacx Isotonic Energy drink

De beste sportdrank en tevens de beste isotone sportdrank is volgens ons de Amacx Isotonic Energy Drink. Deze isotone sportdrank levert maar liefst 639 KJ energie per 40 gram poeder op 500 ml water. Deze drink lijkt op zijn broertje, de Amacx Isotonic Sport Drink. Het grote verschil is echter dat deze Amacx Isotonic Energy Drink een specifieke toevoeging van elektrolyten en mineralen heeft en een koolhydraatratio van 2:1 (glucose:fructose) terwijl de Isotonic Sport Drink van Amacx dit niet heeft. Met een prijs van €13,95 per 750 gram is het ook nog eens de goedkoopste, wat de prijs/kwaliteitverhouding enorm maakt.

2. Born Iso Pro

De Born Iso Pro is een frisse isotone sportdrank. Vooral de smaak rood fruit/granaatappel is een echte aanrader en een welkome variatie. De Born Iso Pro geeft je bij een dosering van 40 milligram op 500 ml water 645 KJ wat het een perfecte dorstlesser én energieleverancier maakt. Met zijn €10,50 voor 400 gram is deze sportdrank wel aan de duurdere kant. Voor de mensen die deze sportdrank eerst eens uit wilt proberen is hij ook leverbaar in handige sachets.  Goed om te weten is dat deze sportdrank glutenvrij en lactosevrij is.

Born sportdrank

3. SiS Go Electrolyte

De Sis Go Electrolyte is een zeer gangbare isotone sportdrank. Naast de gebruikelijke koolhydraten bevat de Sis Go Electrolyte, zoals de naam al doet vermoeden, ook elektrolyten. Dit zorgt er voor dat je tijdens het sporten goed gehydrateerd blijft. Dat is met name handig op de warmere dagen en tijdens zwaardere inspanningen als je veel zweet. Met een energiewaarde van 619 KJ per 40 gram poeder op 500 ml water is de Sis Go Electrolyte iets minder voedzaam dan de nummers 2 en 1 van deze lijst. Voor de grootgebruikers is de Sis Go Electrolyte ook verkrijgbaar per kilo.

4. Maxim Carbo Loader

De actievere duursporters onder ons kunnen niet zonder een goede carbo loader. Een carbo loader is een sportdrank welke je helpt om je energievoorraden goed aan te vullen na zware inspanning maar ook bij het zogenaamde koolhydraten stapelen alvorens je een zware uitdaging aangaat. In plaats van borden pasta naar binnen te werken kun je ook kiezen voor de Maxim Carbo Loader. Het voordeel van deze drank is dat hij smaakloos is zodat je hem gemakkelijk kunt toevoegen aan de door jouw gewenste drank. Dit kan melk zijn, maar ook een vruchtensapje, thee of zelfs koffie. 100 gram Maxim Carbo loader is goed voor maar liefst 1613 KJ aan energie. Hierbij moet wel gezegd worden dat de Maxim Carbo loader strikt genomen geen sportdrank is, maar wel als dusdanig gebruikt kan worden.

5. Amacx Isotonic Sport Drink

De Amacx Isotonic Sport Drink is een ideale alleskunner. Het voordeel van deze sportdrink is namelijk dat je hem zowel als sportdrink en als dorstlesser kunt mengen. Bij een hoge energiebehoefte gebruik je wat meer en wanneer je juist een hogere vochtbehoefte heb gebruik je wat minder. Wanneer je De Amacx Isotonic Sport Drink als isotone drank aanmaakt levert hij 634 KJ op basis van 40 gram. Deze sportdrink is te krijgen in verschillende fruitsmaken. Met € 9,50 voor een bus van 600 gram is de prijs/kwaliteitverhouding uiterst vriendelijk te noemen.

Wij hopen dat deze top 5 jullie goed op weg helpt bij de keuze van de juiste sportdrank voor tijdens een training of wedstrijd. Indien je meer informatie wilt over een bepaald product of meer te weten wilt komen over ons assortiment sportdranken staat de klantenservice van Duursport altijd voor jullie klaar.

Nieuwsgierig naar de top 5 beste energierepen van 2021? Lees hier verder. 

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact