Loading cart...

Herstel

Het herstel na de training bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed je vooruit kunt blijven gaan. Het principe supercompensatie komt hierbij om de hoek kijken. Tijdens de training breek je af en na de training gaat jouw lichaam zich sterker opbouwen.

Diagram-herstel

Je ziet dat een optimaal herstel een belangrijke voorwaarde is om vooruit te blijven gaan. Het herstel is eigenlijk schematisch gezien goed onder te verdelen in drie fasen:
• Direct na je training (Fase 2)
• Gedurende de dag (Fase 3)
• Tijdens de slaap (Fase 4)

Fase 2 – Direct na de training

Als je na een lange training voelt dat je weer tot het uiterste bent gegaan dan is het belangrijk om jouw herstel direct een goede start te geven. Het is belangrijk om de verbruikte reserves aan te vullen en de juiste voedingsstoffen aan jouw spieren te geven om het herstel zo goed mogelijk te beginnen. In onderzoek is naar voren gekomen dat wanneer je de juiste voedingsstoffen als gecombineerd in de Amacx Recovery formule direct na jouw training inneemt, je de verbruikte reserves direct kan aanvullen met koolhydraten, en het spierherstel ondersteund met eiwitten.

Voordelen van een Recovery Drink
• Vult jouw Glycogeen aan
• Ondersteunt het spierherstel na de training (eiwitten)
• Aanvulling van vocht en mineralen
• Aanvullen van de ATP reserves

Fase 3 – Gedurende de dag

Zorg voor voldoende koolhydraten en eiwitten. Zoals voorheen gezegd kies met koolhydraten voor meervoudige bronnen. Als je goede eiwitbronnen wilt binnenkrijgen kies dan voor magere zuivelproducten (bijv. melk/kwark), mager vlees zoals kip en rood vlees en natuurlijk vis. Een goede richtlijn voor een duursporter met een redelijk hoge trainingsintensiteit is 1,5 gr eiwitten per kg lichaamsgewicht. Indien je moeite hebt met voldoende eiwitten binnen te krijgen dan is een eiwit shake een ideale oplossing. Met een kleine eiwit shake krijg je al snel 20-30 gram eiwitten binnen. Een eiwit shake kan zowel als aanvulling op de maaltijd als tussen de maaltijden in genomen worden.

Fase 4 – voor het slapen gaan

Slaap is het belangrijkste moment van herstel. Jouw lichaam is dan in totale rust en heeft een hoge afgifte van o.a. groeihormoon. Slaap is het belangrijkste moment van recuperatie/herstel voor een sporter. Het is belangrijk om tijdens perioden van hoge trainingsintensiteit zeker 8 uur per dag te slapen. Een ander veel toegepaste gewoonte is om een eiwitrijke maaltijd of een eiwit shake vlak voor het slapen te nuttigen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle relevantie informatie omtrent je favoriete supplementen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en selecteer jouw favoriete supplement. Wij zullen je dan op de hoogte houden met de laatste tips, nuttige informatie en inzichten die te maken hebben met jouw behoeftes en je persoonlijke doelen.

Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact