Loading cart...
Categorieën

Glutenvrije en lactosevrije sportvoeding

Alle categorieën GravelHerstelZwemmen

Gluten, wat zijn dat precies en waar zit het in?

Gluten is een mengsel van eiwitten dat van nature voorkomt in de sommige granen. Gluten zorgt bijvoorbeeld dat deeg goed rijst. Het maakt deegproducten zoals brood en pasta luchtig en stevig. In het dagelijks leven kom je veel in aanraking met producten die gluten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn: tarwe, rogge, gerst, haver, boekweit en quinoa.

Gluten- en lactose-intolerantie zijn beperkingen waar steeds meer sporters mee te maken hebben. Ondanks dat door vele sporters de intolerantie als een beperking wordt ervaren zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden in diverse producten sportvoeding. Er zijn specifieke producten die gluten- en/of lactose-vrij zijn zodat ook sporters met intolerantie zonder problemen het duursporten kunnen uitvoeren.

Glutenvrije en lactosevrije sportvoeding

Glutenintolerantie

Wij als Duursport merken dat veel van onze klanten een glutenintolerantie hebben en dus op zoek zijn naar glutenvrije sportvoeding. Naast het ritme creëren en houden in het dagelijks leven is het tijdens duurritten langer dan 2 uur ook belangrijk om goede sportvoeding te eten. Speciaal voor hen hebben wij een glutenvrije pagina ontworpen met alle glutenvrije producten samen op één plek.

Glutenvrije sportvoeding

Via onze glutenvrije sportvoeding pagina kun je vanaf nu zorgeloos jouw sportvoeding kopen. Probeer eens onze heerlijke Watts & Minerals tabs van Born, de CarboFruit van 3Action of zorg dat je jouw spieren ondersteunt bij het herstellen met de Recovery+ van Born. Oftewel, keuze genoeg.

Lactose, wat is het precies en waar zit het in?

Lactose is een suiker en valt dus onder de koolhydraten. Koolhydraten zijn voedingsstoffen die energie leveren aan het lichaam. Een andere naam voor lactose is melksuiker. Lactose zit in melk van zoogdieren. Voorbeelden hiervan zijn: melk, karnemelk, fruitzuiveldranken, yoghurt, kwark en vla.

Glutenvrije en lactosevrije sportvoeding

Lactose-intolerantie

Naast de glutenintolerantie merken wij dat ook de vraag naar lactosevrije sportvoeding steeds groter wordt. Ook daarvoor geldt dat een gezonde levensstijl belangrijk is, evenals een gevarieerde en evenwichtige voeding. Ook voor onze lactosevrije klanten hebben wij een speciale pagina ontworpen met daarop lactosevrije sportvoeding.

Lactosevrije sportvoeding

Via onze lactosevrije sportvoeding pagina kun je zorgeloos jouw lactosevrije sportvoeding kopen. Probeer eens de Nougat Blocks van 3Action, de Hydrogels van PowerBar of de Isotonic Drink van Born. Daarnaast hebben wij een heerlijke reep van Born, de Xtra Bar Cranberry/Cocos.

Herkenbaarheid van gluten- en lactosevrije sportvoeding

Naast onze twee pagina’s, de gluten en de lactosevrije pagina, hebben wij ook los bij alle glutenvrije producten een herkenbaar gluten en/of lactosevrij logo toegevoegd. Zo heb jij als klant ook een dubbele controle en weet jij zeker dat het desbetreffende wat je besteld ook echt glutenvrij en/of lactosevrij is. Samen met onze voedingsdeskundige hebben wij alles uitgebreid en zorgvuldig uitgezocht.

Heb je nou een product gezien die niet één van de intolerantielogo’s heeft? Neem contact op met onze klantenservice en wij helpen u graag verder!

Glutenvrije en lactosevrije sportvoeding
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact