Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energy Gels kopen? Waar en waarom…

Alle categorieën HerstelVoedingsschema wielrennenVoedingsschema triathlon

Sporten wordt met de dag populairder. Mensen gaan steeds vaker de uitdaging aan om bijvoorbeeld een halve marathon te lopen of een lange fietstocht te doen. Daarnaast gaan mensen ook steeds bewuster met voeding om. Deze ontwikkelingen hebben als gevolg dat de vraag naar sportvoeding enorm is gegroeid. Dit is ook te merken in het aanbod van sportvoeding. Sportvoeding, en dan met name energy gels, zijn op veel verschillende plaatsen verkrijgbaar. Denk hierbij aan sportzaken, fietsenwinkels, drogisterijen en zelfs in de supermarkt. Maar wat is nou de beste plek om je energy gels aan te schaffen? Daarover schrijf ik in dit artikel.

Energy gel, Sportgel of Drink Gel?

Het moge duidelijk zijn dat het aanbod in energy gels enorm is. Sportgels zijn in veel  verschillende soorten te verkrijgen. Geconcentreerd of drinkgels, draaidop of scheurstrip; de keuze is reuze. Om over de vele verschillende smaken nog maar niet te spreken. Juist omdat het aanbod zo divers is kan het voor de sporter lastig zijn om een goede keuze te maken. Hoe weet je immers welke energy gel het beste voor jou en jouw sport geschikt is? Om die reden zou ik mijn energy gels niet zo snel aanschaffen op een plek waar ik niet goed van advies kan worden voorzien. Een hoop winkels vallen dan af.

Advies in Energy Gels

Naast de fysieke winkels zijn er ook een hoop webwinkels die sportvoeding verkopen. Waar de ene webwinkel het als ‘bij-artikel’ verkoopt, maken andere webwinkels er hun specialiteit van. Zo ben ik uitgekomen bij Duursport.nl. Met meer dan 20 merken energygels zit er voor iedereen wel iets tussen. Belangrijker vind ik echter de expertise van Duursport.nl. Op de website staat al een hoop uitgelegd over de verschillende soorten energygels en hoe deze toe te passen. Persoonlijk vind ik het belangrijk om met  vragen ergens terecht te kunnen waar ze verstand van zaken hebben. Zo is de klantenservice van Duursport.nl doordeweeks van 08:00 tot 19:00 beschikbaar zodat ik na mijn werk nog telefonisch contact op kan nemen om mijn vragen te stellen. Zit ik
s ’avonds nog met een vraag? Dan stuur ik gewoon een mailtje en heb ik de volgende dag al een antwoord terug.

energy-gels-kopen

Amacx Energy Gels & Drink Gels

Dat Duursport verstand heeft van zaken komt ook voort uit het feit dat ze een hoogstaand eigen merk hebben, welke competatief is aan de topmerken uit de markt; Amacx Sports Nutrition. De producten van Amacx kenmerken zich om een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De sportvoeding van Amacx wordt direct geleverd via Duursport.nl zodat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van dure promotiemiddelen of tussenhandelaren. De consument ziet dit terug in de lagere prijs zonder dat de kwaliteit hiervoor in hoeft te boeten. Integendeel; de Drink Gels van Amacx behoren naar mijn idee tot de betere energygels die er te krijgen zijn bij Duursport.

Energy Gels koop je online

Ik wil iedereen adviseren om hun energygels aan te schaffen bij een (web)winkel waar ze verstand van zaken hebben en waar een breed assortiment wordt aangeboden. Op deze manier valt er altijd wat te kiezen en zit er altijd wel wat tussen wat naar je smaak of wens is. Natuurlijk, wanneer je exact weet welk merk je wilt hebben en geen verdere uitleg behoeft kun je er altijd voor kiezen om je gels bij je lokale sportzaak te halen. Ervaring leert echter dat je dan duurder uit komt doordat de prijs in de winkel vaak iets hoger ligt. Bijkomend voordeel; wanneer je besteld in een webshop als Duursport.nl kun je meteen je andere sportvoeding, zoals je sportdrinks en energierepen, mee bestellen. Handig toch?

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact