Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energie Gel – Hypertoon of Isotoon?

Alle categorieën GravelFietsonderhoudVoetbal

Een Energiegel is een kleine, soepele verpakking die je makkelijk mee kunt nemen tijdens je sportieve inspanning. De inhoud is een vloeibare substantie ontworpen om makkelijk in te kunnen nemen tijdens je inspanning.


Geconcentreerde / Hypertone Energie Gel

Maar het advies is toch water te drinken bij een Energie Gel? Het advies is inderdaad bij een Hypertone Gelof anders genoemd de Geconcentreerde Gel, als onder andere de Amacx Energy GelBorn Super Gel of PowerGel. Menigeen loopt tegen darm- en maagklachten aan na het niet drinken van water bij innemen van de energie gel.

Isotone Energie Gel

Daarentegen zijn is er sinds 2011 een speciale IsotoneGel op de markt, zoals bijvoorbeeld de Drink Gel van AmacxGo Gel van SiS Sportvoeding, Gel Drink Maxim Sportvoeding en de Isogel Plus van High 5. In 2012 volgde Born Sportvoeding met de Super Liquid Gel,Isotone gels zijn minder krachtig, maar hebben als voordeel dat je er geen water bij hoeft te drinken. Extra gebruiksgemak voor tijdens bv het hardlopen waar je niet eenvoudig een bidon mee kan nemen. Daarnaast is een isotone energie gel ook ideaal in het gebruik voor duursporters met een gevoelige spijsvertering. Houdt er wel rekening mee dat de voedingswaarde van de Isotone gel anders is dan die van de geconcentreerde gel

Sportvoeding hardlopen

PowerBar Hydro Gel – Isotone Gel

Langverwacht en aangekondigd is de Isotone Energie Gel van PowerBar Sportvoeding. Ook dit merk maakt zijn opwachting en verbreedt het assortiment met een vloeibare en makkelijk drinkbare Energie Gel. De PowerBar Hydro Gel moet onder alle omstandigheden makkelijk toepasbaar en in te nemen zijn. Wij verwachten deze gel, met dezelfde energieuitbarsting als de reeds bekende PowerGel snel aan ons assortiment toe te voegen.

Isotoon of Hypertoon – Persoonlijke voorkeur

Het is dus een verbreding in de keuzemogelijkheid voor menig duursporter. Zowel de Hypertone als de Isotone Energie Gel heeft zijn eigen voordelen en smaak kenmerken. En zoals altijd valt er over smaak niet te twisten en is persoonlijke voorkeur uiteindelijk het belangrijkste.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact