Loading cart...
Categorieën

Sportvoeding tijdens lagere temperaturen?

Alle categorieën FietsonderhoudVoedingsschema mountainbikeVoeding

Heb je niet de luxe om als een profrenner je voorbereiding tijdens de winterperiode plaats te laten vinden in de warme en zonnige orden. Maar je wilt wel scherp en topfit starten aan het nieuwe seizoen? Er zit dus niets anders op en de kou trotseren en de nodige kilometers maken in ons koude, natte en winderige kikkerlandje. 

Wat neem ik mee?

Je kunt je kleden tegen de kou, maar het lichaam vraagt ook om een andere energievoorziening tijdens deze koude duurtrainingen. Trainingen binnen wielrennen zijn in de winterperiode veelal van lagere intensiteit, maar wel met een langere duurbelasting. Kilometers vreten en inhoud creëren voor het lange zomerseizoen zijn de key-elementen in deze trainingperiode. Het lichaam moet hard werken voor de duurbelasting, maar krijgt als extra opdracht het warm houden tijdens deze winterse temperaturen. Het gevolg? Een verhoogde energieaanvraag.

Energie Reep – Verteringsproces

Pas de voeding aan op deze energievraag en start niet aan de training met nuchtere maag. Energie Repen vlak voor de inspanning biedt uitkomst. Zelfs tijdens het verteringsproces komt er warmte vrij die de lichaamstemperatuur mee op peil houdt. Vaste voedingsmiddelen zoals Energie Reep of andere koolhydraat tussendoortjes helpen ook tijdens de training om de maag te vullen en kunnen, zeker bij langdurige inspanningen, een welkome afwisseling vormen met het vele drinken. Ze zijn echter niet noodzakelijk. Tijdens de trainingen met een lage intensiteit maar met de lange duur kan je in de eerste fase van de inspanning vast voedsel gebruiken, maar het is niet essentieel

SportdrankVochtbalans

Of het nu koud of warm weer is, vocht gaat sowieso verloren en moet dus worden aangevuld. Ook al is de behoefte tijdens koud weer lager dan bij warm weer, je moet de balans op peil houden. Met Sportdranken ligt het voor de hand dat de aanvoer van koolhydraten én vocht gecombineerd wordt. Wanneer het echter regenachtig en/of koud weer betreft kan de sportdrank eventueel wat meer koolhydraten bevatten ten opzichte van de sportdranken tijdens zomerse ritten. Houdt er wel rekening mee dat een hoge koolhydratenwaarde (boven de 8 gr per 100 ml) de maaglediging kan remmen. Dit kan een klotsend gevoel geven of voor klachten zorgen.

Kleed je dus goed tegen de kou en zorg dat het lichaam over de juiste energie bronnen kan beschikken om in de opbouwfase richting het nieuwe seizoen het maximale uit je trainingen te halen.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact