Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Verschillen Amacx sportdranken

Alle categorieën Voedingsschema voetbalGravelFietsonderhoud

Inmiddels heeft Amacx 4 verschillende soorten sportdrink in het assortiment. Heel handig omdat er dan voor ieder wat wils is. Echter, voor sommige zien ze juist door het boom het bos niet meer. Op welk moment kun je het beste een bepaalde sportdrank gebruiken?

Sportdranken Amacx

Amacx heeft een hypotone sportdrank, namelijk de Hydro Tabs. Daarnaast heeft Amacx nog 2 verschillende soorten isotone sportdranken, namelijk de Isotonic Sportdrink en de Energy Drink. Tot slot heeft Amacx ook een hypertone sportdrank, namelijk de Turbo Drink. Wat zijn hiervan nou precies de verschillen en welke sportdrank kun je het beste op welk moment nemen? Lees dan snel verder!

Amacx Hydro Tabs

Allereerst beginnen wij met de Amacx Hydro Tabs. Dit zit verpakt in een buisje waar 20 bruistabletten in zitten. 1 zo’n tablet vult jouw vitaminen (vitamine C) en mineralen aan, waardoor jouw vochtbalans ondersteund wordt. Deze vitaminen en mineralen verlies je namelijk door het zweten. De tablet geeft geen energie, waardoor deze sportdrank ideaal te gebruiken is tijdens krachttrainingen of kortere trainingen waarbij je geen behoefte hebt om extra energie aan te vullen door middel van een sportdrank. Hieronder zie je de voedingswaarde van 1 tablet.

Vitamine en mineralen
4 gram (= 1 tablet) 
RI* 
 Vitamine C
28 mg
35%
 Magnesium
56 mg
15%
 Kalium
70 mg
3,5%
 Calcium
9 mg
1,1%
 Natrium
205 mg
**

* % Referentie-inname / ** RI niet vastgesteld

Amacx Isotonic Sportdrink

De Isotonic Sportdrink van Amacx is verkrijgbaar in twee formaten, namelijk 750 gram of een voordeelverpakking van 2,0 kg. Uit de 2,0 kg verpakking kan je tot 50 bidons halen van 750 ml! Deze  sportdrank is een goede dorstlesser tijdens warm weer of een middellange training met gemiddelde intensiteit.

Tip: De Isotonic Sportdrink bevat niet of nauwelijks electrolyten. Wel kan je deze drank naar behoefte mixen met de Amacx Hydro Tabs.

 Voedingswaarde 
 Bidon 500 ml (26,7 gr) 
Bidon 750 ml (40 gr) 
 Energie
423 kJ
99 kcal
635 kJ
149 kcal
 Vetten
0 gr
0 gr
 waarvan verzadigd
0 gr
0 gr
 Koolhydraten
25 gr
37 gr
 waarvan suikers
15 gr
22 gr
 Eiwitten
0 gr
0 gr
 Zout
0,08 gr
0,12 gr

Amacx Energy Drink

De Energy Drink (voorheen Isotonic Energy Drink) is ontwikkeld en opgebouwd op basis van de nieuwste bevindingen en ontwikkelingen. De Isotonic Energy Drink bevat koolhydraten in een ratio van 2:1 van glucose en fructose. Deze samenstelling zorgt ervoor dat jouw lichaam de sportdrank rustiger en effectiever kan opnemen. Ook is de sportdrank een stuk minder zoet dan zijn voorganger (Isotonic Spordrink), de natuurlijke aroma heeft namelijk een zachte neutrale fruitsmaak. Tot slot bevat de sportdrank ook nog elektrolyten als toevoeging om jouw vochtbalans te ondersteunen.

De sportdrank is vrij van kunstmatige zoet- smaak- en kleurstoffen. Het effect van de natuurlijke sportdrank ondervind je in de acceptatie van het lichaam.  Hieronder vind je de voedingswaarde voor 1 dosering.

 Voedingswaarde
Bidon 500 ml (31 gr) 
 Energie
495 kJ
120 kcal
 Vetten
0 gr
 waarvan verzadigd
0 gr
 Koolhydraten
30 gr
 waarvan suikers
10 gr
 Eiwitten
0 gr
 Zout
0,93 gr
 Mineralen
31 gr 
RI*
 Natrium
372 mg
 –
 Magnesium
57 mg
15 %

* = Referentie-inname

Amacx Turbo Drink

Deze sportdrank is ontwikkeld in samenwerking met de wielerploeg Qhubeka-Assos die t/m 2021 actief was in de World Tour. Op basis van de huidige samenwerking met Team Jumbo Visma heeft de drank een update gekregen naar aanleiding van de nieuwste ontwikkelingen in koolhydraatratio’s. Deze sportdrank bevat nu de koolhydraatratio één staat tot 0,8 van glucose en fructose (1:0,8) met de toevoeging van essentiële mineralen. Door deze unieke koolhydraatmix kun je tot wel 80 gram koolhydraten opnemen per bidon van 500 ml. Bij deze sportdrank is een combinatie met energierepen en/of gels dus niet nodig. Een bidon per uur is voldoende. Wil je toch opschalen naar 120 gr/kh per uur, dan kan je aanvulling toepassen met de Turbo Gel en Turbo Chew Bar, beide ook voorzien van de 1:0,8 koolhydraatratio.

Ook deze sportdrank is vrij van kunstmatige toevoegen zoals zoetstoffen en kleurstoffen. Met 1 zak Turbo Drink kun je 10 bidons vullen. Hieronder vind je de voedingswaarde voor 1 dosering.

Voedingswaarde
Bidon 500 ml ( 85 gr) 
 Energie
1350 kJ
323 kcal
 Vetten
0 gr
 waarvan verzadigd
0 gr
 Koolhydraten
80 gr
 waarvan suikers
27 gr
 Eiwitten
0 gr
 Zout
0,80 gr
 Mineralen
85 gr 
RI*
 Kalium
298 mg
15%
 Calcium
149 mg
19%
 Magnesium
60 mg
16%

Voor welke sportdrank kies ik?

Kortom, elke sportdrank heeft zijn voor en nadelen. Kies je voor een korte loop of korte fietstocht dan kun je het beste kiezen voor de Hydro Tabs. Wordt de inspanning al iets langer kun je kiezen voor de Isotonic Sportdrink. Vraag je iets meer van je lichaam en heb je meer hydratatie en energie nodig kun je het beste kiezen voor de Energy Drink. Heb je een extreme uitdaging en vraag je super veel van je lichaam en heb je wellicht minder tijd om erbij te eten, dan kun je kiezen voor de Turbo Drink (voorheen Super Sports Fuel).

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact