Loading cart...
Categorieën

Energie repen, eetbaar rond het vriespunt?

Alle categorieën Voedingsschema voetbalVoedingsschema mountainbikeVoetbal

Een mooie winterse trainingsdag! Strak blauwe lucht, windstil, temperatuur rond het vriespunt en lekker veel zuurstof in lucht, dus tijd voor een lange duurtraining. Wie kent het gevoel niet gedurende die lange donkere en koude Hollandse winter? Hup, op de schaatsen, MTB of racefiets lekker de benen strekken en de voorbereiding op een succesvol zomerseizoen inzetten. 
Welbekend is dat gedurende de wintertrainingen of wedstrijden het lichaam een verhoogde brandstofvraag heeft (zie ook blog: Sportvoeding tijdens lagere temperaturen?). Niet alleen moet het lichaam de gewenste inspanning leveren, maar ook moet het lichaam op temperatuur gehouden worden. Juiste sportvoeding kan tijdens de inspanning uitkomst bieden. Een energie reep is hierin, naast de sportdranken en energie gel, een heel gangbaar product.

Energie repen en het effect van kou…

De reguliere energie reep wordt geproduceerd voor gebruik op kamertemperatuur. Hetgeen een soepele en makkelijke hanteerbare reep op levert met een ideale ‘bite’. Extreem koude of warme temperatuur (zie ook blog: Energie reep handig bij hogere temperatuur?) heeft hier echter een nadelig effect. Komen we richting het vriespunt, dan worden deze gebruikvriendelijke repen ineens stug en moeizaam kauwbaar. Juist hetgene waar je niet op zit te wachten met je kaken verstijfd van de kou.

Energie repen, eetbaar rond het vriespunt?

BOOOM Pure Energy Bar & Wcup Sports Fruit, getest!

Twee top repen bieden uitkomst! Het team van Duursport.nl heeft onder de winterse omstandigheden diverse energie repen getest. Met stip prijken de Pure Energy Bar van BOOOM en Sports Fruit van Wcup aan de top van de lijst. De kou heeft geen invloed op deze repen, waardoor ze hun gebruiksgemak, hapklaar, behouden. Daarnaast zijn beide energie repen verkrijgbaar in diverse frisse smaken! Ware aanraders!

Je bent klaar voor een optimale wintertraining!
Veel plezier en geniet!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact