Loading cart...
Categorieën

Magnesium en sporten

Alle categorieën TriathlonEvenementenVeldrijden

De meeste mineralen krijg je binnen via het eten en drinken. Maar wat is magnesium nu precies? Magnesium valt onder de mineralen wat bijdraagt tot de instandhouding van sterke botten en is goed voor de spieren. Ook zorgt magnesium voor het goed functioneren van het zenuwstelsel en ondersteunt het de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Magnesium kan ons lichaam zelf niet aanmaken dus moeten wij het halen uit onze voeding en supplementen.

Magnesium krijg je binnen via het eten en drinken, maar waarin zit het allemaal precies? Magnesium zit in graanproducten, groenten, noten, melkproducten en vlees.

25 gram ongezouten pinda’s 54 mg magnesium
50 gram gekookte spinazie 39 mg magnesium
60 gram gekookte volkorenpasta 28 mg magnesium
70 gram gare kipfilet 25 mg magnesium
35 gram volkenbrood 19 mg magnesium
150 ml halfvolle melk 18 mg magnesium

 

Aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 
Aan het einde van de dunne darm neemt het lichaam magnesium op. De hoeveelheid magnesium die het lichaam uit het voedsel opneemt varieert van 20 tot 60%. Des te meer magnesium in de voeding, hoe lager het percentage dat wordt opgenomen in jouw lichaam.

Lukt het jou niet om magnesium via jouw dagelijkse voeding binnen te krijgen? Er bestaan verschillende magnesium supplementen. Het beste is om magnesium vloeibaar in te nemen omdat het originele bestandsdeel ook vloeibaar is. Een goede oplossing zijn bijvoorbeeld de Magnesium Liquids van Amacx.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium hangt af van je leeftijd en geslacht. Voor mannen vanaf 18 jaar ligt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid op 350 mg terwijl deze voor vrouwen vanaf 18 jaar ligt op 300 mg. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven kunnen het af met iets minder, namelijk 280 mg per dag.

Als je te weinig magnesium binnen krijgt via de dagelijkse voeding bestaan er ook supplementen die jouw ondersteunen in het bereiken van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Er zijn verschillende soorten magnesium en welke soort past het beste bij jou? Jouw lichaam zal het beste reageren op een hoogwaardige vorm van magnesium. Het lichaam neemt deze stof namelijk beter op waardoor het effect hiervan effectiever is. Voorbeelden van de verschillende magnesiumsoorten zijn: magnesium gluconaat, magnesium oxide, magnesiumcitraat, magnesium lactaat, magnesiumsulfaat en magnesiumhydroxide. Hierbij gaat het om de technische onderbouwing van het desbetreffende magnesium in hoogte van biologische beschikbaarheid in procenten.

Hoge biologische beschikbaarheid Lage biologische beschikbaarheid
Magnesiummalaat Magnesiumoxide
Magnesiumtauraat Magnesiumchloride
Magnesiumbisglycinaat Magnesiumhydroxide
Magnesiumcitraat Magnesiumsulfaat
Magnesiumgluconaat
Magnesiumlactaat
Magnesiumglycerofosfaat
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact