Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste energiegels

Alle categorieën Voedingsschema schaatsenVoedingsschema triathlonVoedingsschema hockey

Als enthousiaste hardloper heb ik inmiddels al veel sportvoeding geprobeerd. Energy gels, energierepen, sportdrank en zelfs sportfruit. Alles heeft natuurlijk zijn voordelen en nadelen, maar de energiegels blijven voor mij toch wel favoriet. Je stopt ze zo in een broekzak of runningbelt en je kan ze tijdens het lopen makkelijk wegslurpen zonder dat je je verslikt. En met de komst van de drinkgel vallen deze energiebommetjes ook goed bij lopers met een gevoelige maag. Genoeg redenen dus om voor een energy gel te kiezen!

Wat is de beste energy gel? 

Dankzij het grote en gevarieerde aanbod op Duursport is er voor iedere sporter de beste energiegel te vinden. Er is natuurlijk genoeg keus in smaken, samenstellingen en ingrediënten en daarnaast is er ook een groot aanbod voor vegetariërs, veganisten of sporters met bijvoorbeeld een gluten- of lactose intolerantie. Weet je door het grote aanbod niet meer wat je moet kiezen?

Top vijf energie gels:
1. Amacx Drink Gel
2. BORN Final
3. Amacx Energy Gel
4. SiS Go Isotonic Gel
5. Maxim Power Gel Drink

Top 5 beste energiegels

1. Amacx Drink Gels

De Drink Gels van Amacx bestaan uit een speciaal samengestelde mix van koolhydraten en bevatten onder andere Palatinose. Palatinose is een suikervorm dat van nature voorkomt in honing en suikerriet en wordt geleidelijk opgenomen door het lichaam. Hierdoor zijn deze energy gels van Amacx ideaal vlak voor en tijdens de training. De drinkgels zijn verkrijgbaar in vier smaken. Aan de smaken Blackcurrant en Orange is 50 mg cafeïne toegevoegd. Dat is te vergelijken met een klein kopje koffie. Maar ook aan degenen die liever geen cafeïne binnenkrijgen of niet zo goed tegen cafeïne kunnen is gedacht. De smaken Citrus en Strawberry zijn namelijk cafeïnevrij.

Natuurlijk moet een energiegel vooral zijn werk doen, maar voor mij is de smaak en de substantie misschien wel net zo belangrijk. En daar hebben de makers van Amacx gelukkig ook rekening mee gehouden. De drinkgels zijn namelijk niet te dik én niet te zoet. Daardoor drinkt het makkelijk weg en ligt het niet zwaar op de maag. Omdat deze energiegels ideaal zijn voor ieder moment van de training, zorg ik altijd dat ik er een paar op zak heb.

2. BORN Final

Volgens de makers kan je de Final Liquid Gel Drink het beste omschrijven als een vloeibare energiesensatie, dat werkt als een sportgel maar net zo makkelijk weg drinkt als een sportdrank. De drinkgel is op basis van glucosestroop en bevat ruim 36 gram koolhydraten per verpakking. De Final Liquid Gel Drink bevat de hoeveelheid cafeïne van een blikje cola.

Hoewel de makers de Final Liquid Gel omschrijven als een combinatie tussen een energy gel en sportdrank, vind ik de energiegel nog het meeste op limonadesiroop lijken. In tegenstelling tot de gemiddelde limonadesiroop is deze drinkgel niet mierzoet, maar juist heerlijk fris. Voor mensen met een gevoelige maag wordt er aangeraden om de Final Liquid Gel Drink aan te lengen met water, maar dat vind ik alleen maar onhandig. De tube heeft namelijk een draaidop en leent zich daarom perfect om zo nu en dan een slokje te nemen. Hierdoor krijg ik geen last van mijn maag en heb ik constant een heerlijke smaak in mijn mond. Bij lange duurlopen neem ik daarom graag de Final Liquid Gel mee!

3. Amacx Energy Gels

Net als de Drink Gels van Amacx bestaan ook de Energy Gels uit de speciaal samengestelde mix van koolhydraten en bevatten ze ook Palatinose. Het grote verschil tussen de twee energiegels van Amacx is de concentratie koolhydraten. Zo bevatten de Drink Gels ongeveer 26 gram koolhydraten op 60 gram en bevatten de Energy Gels 27 gram koolhydraten op 40 gram. De Energy Gels zijn verkrijgbaar in de smaken Red Forest, Lemon Lime en Cola. De Cola-variant bevat de hoeveelheid cafeïne van twee grote glazen cola.

Omdat ik gels met een hoge concentratie koolhydraten graag samen met een glas water drink, neem ik de Energy Gel van Amacx meestal vlak voor een zware training. En dan kies het liefste voor de Cola smaak. Niet omdat ik de cafeïne nodig zou hebben, maar vooral omdat ik heel erg van Cola houd. Ben je niet zo gek op Cola of krijg je snel last van de effecten van cafeïne? Dan zijn Red Forest en Lemon Lime prima alternatieven, want net als bij de Drink Gels hebben de makers ook hier veel aandacht aan de smaak geschonken en zijn ze niet te zoet en vooral heel erg lekker!

4. SiS Go Isotonic Gel

Wat mij betreft is de Go Isotonic Gel van SIS de beste energy gel voor veganisten. De basis voor deze gel is Maltodextrine en wordt gewonnen uit maïs. De Go Isotonic Gel is verkrijgbaar in acht verschillende smaken, waarbij er aan sommigen cafeïne is toegevoegd.

Hoewel ik zelf niet veganistisch ben, koop ik uit nieuwsgierigheid toch regelmatig veganistische producten. In dit geval was ik vooral nieuwsgierig of de een andere (plantaardige) koolhydraatbron nu echt verschil kan maken. En of de veganistische variant misschien nog wel beter is. Het verschil heb ik niet echt kunnen ontdekken, maar de makers van SIS zijn er met de Go Isotonic Gel zeker in geslaagd om een lekkere, fijne en goede energy gel te maken.

5. Maxim Power Gel Drink

De Maxim Power Gel Drink bevat een combinatie van de koolhydraten Maltodextrine en Isomaltulose. Volgens de makers zorgt deze combinatie ervoor dat de drinkgel over een langere periode energie kan afgeven. En omdat ze een ongezoete variant van Maltodextrine gebruiken, is de energy gel niet zo zoet als dat je zou verwachten. Een Maxim Power Gel is 160 ml en bevat 60 gram koolhydraten.

Daarom drink ik graag een Maxim Power Gel, in het startvak, vlak voor een tien kilometer of tien Engelse Miles. De frisse Fresh Lemon smaak blijft lekker lang hangen en je kan bovendien de sportdrankjes bij de drinkposten overslaan. Een lekkere slok water is dan voldoende, want de Power Gel geeft voldoende energie.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact