Loading cart...

Advies energierepen

Een energiereep is er in vele soorten, maar wat is nou precies een energiereep? Wat biedt deze mij meer dan een ontbijtkoek, Snickers of banaan? De energiereep wordt toegepast in tal van sporten, denk hierbij aan teamsporten, zoals voetbal en hockey maar ook aan wielrennen, schaatsen en hardlopen.

Wat is een energiereep?

Een Energiereep is een reep die speciaal is samengesteld om de sporter vlak voor of tijdens de training of wedstrijd van extra energie te voorzien. Een Energiereep is makkelijk mee te nemen zodat je deze zelfs tijdens de inspanning kunt nuttigen. Hier lees je alles wat je moet weten over energierepen.

Voordelen van een energiereep

Een Energiereep is speciaal samengesteld om op een gemakkelijke manier energie binnen te krijgen voor tijdens het (duur) -sporten. De Energierepen hebben vrijwel dezelfde functie, toch zijn er verschillen in samenstelling omdat energie natuurlijk uit vele bronnen kan komen. Zo kan de ene reep voor een groot deel uit haver bestaan, daar waar de ander weer meer maltodextrine of glucose bevat. Benieuwd naar de beste energierepen? Lees dan de volgende blog over de top 5 beste energierepen.

Smaken – energiereep

Energierepen zijn in diverse smaken verkrijgbaar. De meest voorkomende zijn banana, yoghurt, wild fruit, choco, appel, multifruit, vanille en red fruit. Elke energiereep heeft zijn eigen voordelen en smaak kenmerken. Zo kan een coating smaakbepalend, ofwel bij ‘naked bars’ het verschil in ingredientkeuze tussen smaakstoffen en natuurlijk smaakingredienten. En zoals altijd valt er over smaak niet te twisten en is persoonlijke voorkeur uiteindelijk het belangrijkste. Om de Quote ‘en energiereep moet je verdienen’ eer aan te doen, moet de smaakbeleving ook een ware traktatie zijn.

Energiereep versus energiegel

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: wanneer gebruik je een Energiereep en wanneer gebruik je een Energy Gel?

Beide hebben als uitgangspunt de sporter te voorzien van energie dan wel voor of tijdens de training. Beide producten hebben als basis koolhydraten als ingrediënten. Een duidelijk verschil is dat het ene product vloeibaar is en het andere vast. Hier is in grote lijnen ook het verschil in gebruik op gebaseerd.

Er zijn simpelweg mensen die een gel niet waarderen vanwege hun smaak of toedieningsvorm en zo zijn er ook weer mensen die een energiereep niet waarderen tijdens de training. Deze mensen hebben liever geen vaste voeding tijdens de inspanning en verkiezen dan automatisch de gel weer boven de Energiereep.

Tegenwoordig is er een hele grote groep die Energierepen en de energiegels juist combineren. Nam men vroeger 4 repen tijdens een lange rit, kiest men nu vaak voor 2 repen mee en 2 Gels. Alleen maar repen kan gaan vervelen.

Uiteindelijk is er dus geen eenduidig antwoord op de vraag en is de keuze vaak persoonlijk. Beide middelen heiligen het doel en beide middelen voldoen.

Energiereep adviezen

Op zoek naar de beste energierepen om jouw persoonlijke prestaties te verbeteren of je energie gedurende de sportieve dag op peil te houden? De blogs op onze site zitten boordevol waardevolle adviezen, van voedingsinformatie en smaaktests tot tips voor het kiezen van de juiste reep voor jouw behoeften. Of je nu het hele jaar door een fanatieke sporter bent, ofwel in voorbereiding op een specifiek sportieve uitdaging, je vindt hier alles wat je moet weten over energierepen. Bezoek onze blogs en ontdek welke energierepen het beste bij jou passen!

Energiereep zelf maken?

Wil je je eigen energierepen maken en precies weten wat erin zit? Onze blogs bieden een schat aan tips en heerlijke recepten om thuis je eigen energierepen te bereiden. Van eenvoudige, snelle recepten tot voedzame opties voor specifieke dieetwensen, je vindt hier alles wat je nodig hebt. Bezoek onze onderstaande blogs en ontdek hoe je zelf gezonde, smakelijke energierepen kunt maken die perfect aansluiten bij jouw smaak en sportieve doel!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle relevantie informatie omtrent je favoriete supplementen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en selecteer jouw favoriete sportsupplement. Wij zullen je dan op de hoogte houden met de laatste tips, nuttige informatie en inzichten die te maken hebben met jouw behoeftes en je persoonlijke doelen.

Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact