Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energy Bar etiket lezen

Alle categorieën Energie GelsVoedingsschema trailrunningSportdranken

Er zijn momenteel talloze verschillende energierepen op de markt. Elk merk en elk product heeft zijn eigen kenmerken. Om die reden is het belangrijk dat je goed weet hoe je een sportvoeding etiket moet lezen. Op die manier kun jij de juiste energiereep vinden die het beste bij jouw wensen past!


Maxim – Energy Bar

De voedingswaardetabel laat in de rechterkolom zien wat de energiewaarde1 van 1 reep van 55 gram is (201 kcal). Daaronder kun je zien waar deze energie o.a. vandaan komt2; koolhydraten en suikers, eiwitten, vetten en vezels. Tevens staan in deze kolom ook de zouten en vitamines en mineralen vermeld3.

Per reep van 55 gram levert een Maxim Energy Bar 39 gram koolhydraten, waarvan 23 gram suikers4. Dit voldoet aan de ideale koolhydraatratio van 2:1. De koolhydraten zijn afkomstig uit haver, stroop, rijst, rozijnen, appel, dextrose, maltodextrine. Daarnaast bevat 1 reep 5,9 gram vet. Vet wordt d.m.v. sojaolie/plantaardig vet toegevoegd en is belangrijk voor de binding van de reep en de smeuïgheid. Eiwitten zitten van nature in havervlokken en zijn belangrijk voor een goede opname van koolhydraten en ondersteunen het herstel van spierweefsel. Dit maakt deze reep ideaal als sportvoeding vooraf en tijdens het sporten. Emulgator is een bindmiddel en zorgt voor een goede bite. De vitamines worden allemaal toegevoegd en zijn belangrijk voor het optimaliseren van de energiestofwisseling en als dienen als anti-oxidanten5.

Samen met 750 ml Maxim Sport Drink (52 gram koolhydraten) zit je dan precies op de maximaal opneembare hoeveelheid koolhydraten van 90 gram per uur.

Energy Bar etiket lezen

Let op, niet alles staat op het etiket!

Niet alles is zichtbaar op het etiket, want uiteindelijk geeft het etiket alleen een weergave van de toevoegingen. Een simpel voorbeeld is haver. Haver wordt als grondstof gebruikt in sommige energie repen. Haver als zodanig wordt vermeld bij de ingrediënten en de energiewaarde staat in de voedingswaardetabel. Maar de vitamines, mineralen en elektrolyten die van nature in haver zitten (zoals magnesium en vitamine B) worden niet weergegeven in de voedingswaardetabel. Het kan dus in sommige gevallen belangrijk zijn om ook goed naar de basis ingrediënten te kijken.

Energy Bar etiket lezen
Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact