Loading cart...
Categorieën

Top 5 beste energierepen

Alle categorieën Voedingsschema mountainbikeVoetbalVoedingsschema voetbal

Wat is nou de beste energiereep? In de loop van mijn sportieve jaren op de racefiets en mountainbike heb ik heel wat energierepen aan me voorbij zien komen. Energierepen van verschillende sportvoeding merken en samenstelling. En uiteraard ook in verschillende prijsklassen.


Wat zijn de beste energierepen?

Inmiddels heb ik voor mezelf wel duidelijk welke repen het beste bij mijn lichaam, smaak en de te leveren prestaties passen. Als ik terugdenk aan mijn eerste energiereep, dan weet ik nog dat ik die gewoon bij de supermarkt haalde. Samen met de boodschappen. Het waren de energierepen van Isostar met bananensmaak. Ze worden heel veel gebruikt, vooral omdat je ze makkelijk kunt kopen heb ik het vermoeden. Ze liggen nog steeds in de schappen, maar ik laat ze al jaren links liggen. Met name omdat ik ze erg droog en stug vind. En daar word ik niet vrolijk van als we in volle vaart op de fiets aan het jakkeren zijn.

Top 5 beste energierepen

Overigens is het ook leuk en lekker om zelf energierepen te maken. Heel moeilijk is dat niet en misschien is dat voor jou dan wel dé beste energy bar. Bij mij is het gemak dient de mens, dus meld ik mij steevast bij Duursport.nl voor mijn favoriete repen. Duidelijk is in elk geval dat er een geweldig groot aanbod is om uit te kiezen. De keuze is reuze. Als ik een top 5 zou moeten samenstellen van beste energierepen, dan zijn dit mijn beste energy bars:

Top 5 beste energie repen
1. Amacx – Fast Bar
2. Amacx – Energy Oat Bar
3. Clif Bar – Energy Bar
4. Born – X-tra Bar
5. SiS – Mini Go Bar

1. Amacx Fast Bar

In eerdere blogs heb ik al aangegeven dat dit voor mij de lekkerste en beste energy bar is voor op de racefiets. Sinds ik de Fast Bar heb ontdekt, behoort deze steevast tot mijn vaste assortiment. Het is zelfs zo erg dat ik bij lange ritten ernaar uitkijk om deze te mogen eten. Dit is echt genieten. Het is een snoepje. De Amacx Fast Bar heeft een zachte ‘bite’ met een verrassend lichte crunch. Je hoeft totaal geen moeite te doen deze weg te kauwen, het lost als het ware al op in de mond. Ook als je met 40 kilometer per uur over de wegen dendert, hapt deze bar snel en makkelijk weg. Naast de koolhydraatmix bestaat deze energiereep voor 40% uit amandel. Amandel bevat van nature magnesium, kalium en calcium. Belangrijke mineralen en daardoor een waardevolle aanvulling. De reep is ideaal voor tijdens een kortere explosieve training of wedstrijd. Ga je voor een langere tocht, dan is de Fast Bar een waardevolle aanvulling op je voedingsplan voor die dag. Gebruik deze bar dan na de Energy Oat Bar, voordat je overgaat op de Energy Gel of Drink Gel.


2. Amacx Energy Oat Bar

Op nummer twee staat de Enery Oat Bar van Amacx. Deze energiereep is niet te vergelijken met repen van andere merken. Ook deze bar is namelijk heel makkelijk weg te happen en heeft een zachte bite. Daarnaast smelt en plakt het niet als het zonnig en warm is en is het in verschillende smaken verkrijgbaar. Naast de flinke hoeveelheid koolhydraten bevat deze bar vanuit nature kalium, calcium en ijzer. Dit wordt allemaal geleidelijk door het lichaam opgenomen. Bij een langere fietstocht op een rustige tot gemiddelde inspanning, is de Energy Oat Bar ideaal.

Vraag eens een proefpakket van Amacx aan en je kunt heel voordelig deze producten een keer uitproberen.


3. Clif Bar – Energy Bar

Wellicht niet zo bekend bij het grote publiek, maar deze bar vormt voor mij de basis voor een lange fietstocht of een meerdaagse tocht. Eigenlijk gebruik ik het dan als aanvulling op mijn ontbijt. Het is gemaakt van biologische havermout, een brom van vezels en eiwitten. De energie wordt geleidelijk afgegeven. Bij mij optimaliseert deze Clif Bar Energy Bar de energievoorraad en het voorkomt honger tijdens de inspanning. Je hebt er de hele dag plezier van. Het ondersteunt de energiereserves voor behoud van de prestatie op langere duur. Door de eiwitten draagt het ook bij aan het herstel. Wel zo handig als je een paar dagen tochten van meer dan 150 kilometer moet afleggen.


4. Born – Xtra Bar

Vroeger gebruikte ik regelmatig repen van Born en om me heen zie ik dat ze nog steeds populair zijn. Ze zijn iets duurder dan de producten van Amacx, maar kennen eigenlijk dezelfde eigenschappen. De X-tra Bar is extra lekker door de rijstcrips, stukjes aarbei en banaan, omhuld met een yoghurtcoating. Bij warm weer wat minder, maar dan kun je ook kiezen voor de smaakvariatie met caramel. Die is vrij van coating en smelt dus niet bij warme omstandigheden. De reep bevat een combinatie van snelle en complexe koolhydraten, die geleidelijk worden afgegeven tijdens jouw inspanning. Overigens ook goed te gebruiken als lekker gezond tussendoortje.


5. SiS Mini Go Bar

Deze bar is populair onder wielrenners en hardlopers. Ik noem deze omdat producten van SiS mij altijd interesseren en het een bar is die geschikt is voor veganisten. Deze bar is lekker en bovenal handzaam. Het is een voedzame, lichte snack gemaakt van fruit en gezonde ingrediënten. De minibars bevatten 26 gram koolhydraten en een gematigde hoeveelheid eiwit. Ten opzichte van andere repen bevat deze bar weinig vet. Bijkomend voordeel is dat de SiS-reep door het kleine formaat handig is mee te nemen en niet smelt als het warm is. Ook te gebruiken als lekker en gezond tussendoortje.

Smaken verschillen. Ook de energiebehoefte per lichaam verschilt. Probeer dan ook tijdens een training uit wat jouw lichaam nodig heeft bij welke omstandigheden en welke smaak jouw voorkeur heeft. Door die ervaring op te bouwen, weet je op een gegeven moment wat jij nodig hebt om optimaal te presteren. Wat is op dit moment jouw top vijf van beste energierepen?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact