Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste eiwitshakes 2021

Alle categorieën EvenementenVoedingsschema hockeyVoedingsschema wielrennen

Voor optimaal herstel is het belangrijk om 30 tot 60 minuten na je training genoeg eiwitten binnen te krijgen. Als je veel sport kan een eiwitshake een makkelijke en snelle manier zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen na je training en wedstrijd.

Waarom een eiwitshake? 

Met eiwitshakes krijg je voornamelijk eiwitten binnen en dat is moeilijker met een normale maaltijd te realiseren, omdat dit vaak uit een combinatie van eiwitten, koolhydraten en vetten bestaat. Als je een druk leven hebt is het lastig om een maaltijd te eten en is een eiwitshake ideaal. Tegenwoordig zijn er steeds meer soorten eiwitshakes aangepast op verschillende sporten en wensen, zoals vegan eiwitten en eiwitshakes met toegevoegde koolhydraten. De grote keuze aan eiwitshakes maakt het lastig om een keuze te maken. Daarom heb ik mijn top 5 op een rijtje gezet en hoop ik je hiermee een stapje verder te helpen bij je keuze.

Top vijf beste eiwitshakes 2021:

  1. 6d Sports Nutrition- Vegan Protein 
  2. Amacx – Protein Deluxe 
  3. Virtuoos – Whey Recovery Gold
  4. PowerBar – Deluxe Protein 
  5. QWIN – 100% Whey Protein 

1. 6d Sports Nutrition Vegan Protein

Ondanks dat Vegan Protein van 6d Sports Nutrition veganistisch is bevat het veel eiwitten, namelijk 28 gram per eiwitshake. Het is op basis van rijst- en erwteneiwitten, waardoor het duurzamer is dan eiwitshakes die gemaakt zijn van dierlijke eiwitten. Hierdoor is het ook geschikt voor mensen met een koemelkallergie of lactose-intolerantie. Door de toevoeging van het aminozuur L-leucine bevat het alle benodigde aminozuren. Bovendien is de shake suikervrij, waardoor het goed past in een suikerarm of koolhydraatarm dieet. Als je de hoeveelheid eiwitten wilt verhogen kan je het mixen met 300 ml sojamelk in plaats van 300 ml water. Kies als je de hoeveelheid eiwitten wilt verhogen niet voor amandelmelk of havermelk. Deze soorten plantaardige melk bevatten namelijk weinig eiwitten.

2. Amacx Protein Deluxe

Deze Protein Deluxe van Amacx bevat 20 gram ultra gefilteerde eiwit hydrolisaat en eiwit isolaat. Eiwit isolaat is de meest zuiverste eiwitbron. Eiwit Hydrolisaat en Isolaat zijn snel verteerbare eiwitten die snel opgenomen worden in het lichaam. Hierdoor is dit een ideale eiwitshake voor na het sporten. Door de shake met magere melk te maken in plaats van water kan je de hoeveelheid eiwitten verhogen naar maar liefst 48,6 gram per shake.  Deze eiwitshake mixt heel goed en heeft geen klontjes. Dit is daarom een goede keuze als je onderweg een eiwitshake wilt maken, zonder een blender te gebruiken. Je kunt kiezen uit de smaken aardbei, vanille of banaan.

3. Virtuoos Whey Recovery Gold

De Virtuoos Whey Recovery Gold bevat iets meer eiwitten dan de gemiddelde eiwitshake, namelijk 23 gram. Daarnaast bevat het een hoge hoeveelheid belangrijke aminozuren, namelijk meer dan 5 gram BCCA’s en 3 gram leucine. De eiwitshake bestaat voor 80% uit alleen maar eiwitten. Als je duurzaamheid belangrijk vind is dit ook een goede keuze, omdat de eiwitten in Nederland worden geproduceerd van Nederlandse koemelk.

4. PowerBar Deluxe Protein

Deluxe Protein van Powerbar bestaat uit 30 gram eiwitten, een combinatie van wei-eiwit en caseïne. Je lichaam heeft meer tijd nodig om caseïne eiwitten op te nemen, doordat het zwaarder verteerbaar is dan bijvoorbeeld Isolaat eiwitten. Hierdoor verzadigen deze eiwitten ook meer. Deze eiwitshake is daarom ideaal om s ’avonds te nemen, zodat je lichaam s ’nachts de eiwitten kan gebruiken om te herstellen.  Deze eiwitshake is zeer geschikt als je aspartaam wilt vermijden. Je hebt keuze uit de smaken banaan, vanille, aardbei en chocolade.

5. QWIN – 100% Whey Protein

100% Whey Protein van QWIN bestaat uit een combinatie van Whey Proteïne Concentraat, Whey Proteïne Isolaat en Whey Proteïne Hydrolisaat. De concentraat eiwitten bestaan naast 80% eiwitten uit vetten, koolhydraten en vezels. Hierdoor is het een goede keuze als je niet alleen eiwitten wilt binnenkrijgen. Hierdoor bevat het iets meer kcal dan andere shakes, namelijk 111 kcal per portie op basis van water. Je kunt kiezen uit de smaken vanille of aardbei.

Pssst… ontdek ook onze Top 5 beste eiwitshakes van 2019 hier

Geschreven door Claire Orth

Claire is kwaliteitsgeregisteerd diëtist en sporttrainer. In haar vrije tijd doet ze graag aan krachttraining, boksen en hardlopen. Als fanatieke sporter en foodie deelt ze graag haar kennis over voeding en sport. Hopelijk kan ze jou op deze manier helpen met het verbeteren van jouw sportprestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact