Loading cart...
Categorieën

Top 5 beste Recovery Drink

Alle categorieën ZwemmenEvenementenHerstel

Veel racefietsers en hardlopers zijn zich nadrukkelijk bewust van het effect van een gezond voedingspatroon en de juiste voeding om op het gewenste gewicht te komen en optimaal te presteren. Ook tijdens het sporten wordt veel aandacht besteed aan sportvoedsel en sportdrank, dat tijdens de inspanning de juiste energie moet (blijven) leveren. Waar doorgaans minder aandacht naar uitgaat is het herstel na de inspanning, terwijl dat in mijn ogen dezelfde aandacht verdient. Je lichaam moet immers herstellen van de inspanning en zich weer prepareren voor de volgende uitdaging. Het herstel na een wedstrijd of training is daarom net zo belangrijk als het sporten zelf. Direct na een intensieve inspanning heeft het lichaam de behoefte om de verbruikte reserves weer aan te vullen.

Zelf heb ik dat met name ervaren bij de fietsweken tijdens Giro di Kika in Italië, mijn trainingsweken op Gran Canaria en de fietstocht met De Klimmende Règâhs van Den Haag naar de Alpe d’Huez. Allemaal inspanningen waar je de hele dag aan het fietsen en het klimmen was en dezelfde inspanning de volgende dag wederom van je werd gevraagd. Het waren de krenten in de pap. Mede door de juiste herstelproducten toe te passen, gingen deze geweldige avonturen me goed af, voelde ik me elke dag fit en werd ik zelfs elke dag een stukje beter.

Top 5 Recovery Drink

Een hersteldrank is bedoeld om het herstel te bevorderen. Het bevat zowel koolhydraten als eiwitten. Je kunt het kant en klaar kopen. De poeder meng je met water of magere melk, goed schudden en het is klaar voor gebruik. Het is bovendien in diverse smaken te verkrijgen. De beste herstelproducten in mijn top 5 zijn:

  1. Amacx – Recovery Drink 750 gr
  2. 6d Sports Nutrition – Recovery Shake 1 kg
  3. BORN – Recovery 450 gr
  4. PowerBar – Recovery Active 1200 gr
  5. SiS – Rego Recovery 500 gr
Born-Recovery-Shake
(2)
ja, op voorraad

1. Amacx – Recovery Drink 

Op nummer 1 de recovery shake van Amacx. Deze gaat bij meerdaagse fietstochten altijd met mij mee. Direct na de inspanning is dit de shake die ik tot mij neem. Het heeft een heerlijke smaak, zelfs als je de hele dag al (zoete) sportdranken op hebt. Het bevat een mix van whey- en koolhydraten in de verhouding 3:1 om het spier- en leverglycogeen weer aan te vullen. Dit product is een waardevolle toevoeging voor elke fanatieke sporter. Bovendien goed betaalbaar.

De Amacx – Recovery Drink 750 gr bestel je hier!

2. 6d Sports Nutrition – Recovery Shake 

Deze Recovery Shake is verkrijgbaar in de smaken vanille en chocola en dat zijn nou net niet mijn favoriete smaken. Que werking heeft dit product hetzelfde effect als dat van Amacx, maar de smaken en de prijs verschillen. Mocht je dus niet van fruitsmaken houden is dit een prima alternatief

De 6d Sports Nutrition – Recovery Shake 1 kg bestel je hier!

3. BORN – Recovery 

De favoriete hersteldrank van een van mijn fietsmaten. En als eenmaal een bepaald merk bevalt, dan stap je niet zo snel meer over. Mijn fietsmaat over de Born Recovery Shake: “Door de romige vanillesmaak is deze hersteldrank een traktatie op zich. Door de samenvoeging van eiwit en koolhydraten, worden zowel je spieren als je energievoorraad voorzien van wat ze na het sporten het meest nodig hebben.

De BORN – Recovery 450 gr bestel je hier!

4. PowerBar – Recovery Active

Een van mijn fietsmaten zweert bij het herstellend vermogen van deze Recovery Drink. Hij vindt de chocoladesmaak heerlijk. Als hij het wat minder zoet wil hebben, voegt hij er wat espresso aan toe en noemt het dan een geweldige beloning. Uitproberen dus maar.

De PowerBar – Recovery Active 1200 gr bestel je hier!

5. SiS – Rego Recovery 

Het merk dat jarenlang door team Sky werd gebruikt. Moet dat nog verder worden uitgelegd? Nou vooruit, dit is een compleet herstelproduct dat direct na de inspanning kan worden gebruikt. De shake bevat een mix van koolhydraten (22 gram), eiwitten (20 gram) en mineralen & vitaminen. Garandeer jezelf van je volgende succes!

De SiS – Rego Recovery 500 gr bestel je hier!

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact