Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste sportdranken 2021

Alle categorieën Voedingsschema zwemmenFietsonderhoudZwemmen

In de zomer vind ik het heel fijn om met een sportdrank op pad te gaan. Het heeft een lekkere zoete smaak, het ligt niet zwaar op de maag en je weet zeker dat je voldoende vocht, koolhydraten en zouten binnenkrijgt. Maar het meest fijne van een sportdrank in de zomer, is dat je niet op pad hoeft met een bidon met water en aparte sportvoeding. Dat ik nu dus het liefste met een sportdrank op pad ga, staat vast. Maar welke neem je dan mee?

Type sportdranken

Op Duursport.nl vind je veel verschillende sportdranken. Zo zijn er hypertone, isotone en hypotone dranken. Je kan ze kopen als bruistablet of in poedervorm. En er zijn natuurlijk sportdranken die bijvoorbeeld binnen een veganistische levensstijl passen. Weet je nog niet precies welke er goed bij jou past? Ik selecteerde de top 5 beste sportdranken van 2021 voor je.

Top vijf beste sportdranken 2021:

  1. Amacx – Isotonic Energy Drink 
  2. Amacx – Super Sports Fuel 
  3. Maurten – Drink Mix 320 
  4. High 5 – Energy Drink
  5. Born – Iso Pro

1. Amacx Isotonic Energy Drink

Als je op zoek bent naar een sportdrank die energie geeft, maar niet zwaar op de maag ligt, dan is de Amacx Isotonic Energy Drink ideaal. Deze sportdrank bevat bijna veertig gram koolhydraten per bidon en heeft de ideale koolhydraatratio van twee delen glucose en één deel fructose. Hierdoor kunnen de koolhydraten makkelijk door het lichaam worden opgenomen en kan deze sportdrank de maximale energie leveren.

De Amacx Isotonic Energy Drink wordt verkocht in de smaken bosbessen en lemon. In tegenstelling tot sommige andere sportdranken is zowel de lemonsmaak als de bosbessensmaak subtiel en zeker niet overheersend. Hoewel beide smaken heerlijk zijn, ben ik stiekem iets meer fan van de variant met de bosbessensmaak. Het lijkt namelijk een beetje op een raketje. En laat dat nu precies mijn favoriete ijsje zijn!

2. Amacx Super Sports Fuel

Ben je fan van de Amacx Isotonic Energy Drink, maar ben je van plan om een langer dan twee uur te gaan trainen? Of heb je een marathon op de planning staan? Dan is de Amacx Super Sport Fuel de juiste keuze. In samenwerking met de Qhubeka-Assos World Tour wielerploeg ontwikkelden de makers van Amacx deze innovatieve sportdrank. Net als de Amacx Isotonic Energy Drink, heeft de Amacx Super Sports Fuel een koolhydraatratio van twee delen glucose en één deel fructose. Daarnaast bevat deze sportdrank maar liefst tachtig gram koolhydraten per bidon.

Maar niet alleen het vocht en de koolhydraten moeten tijdens lange wedstrijden of trainingen worden aangevuld. Door het vele transpireren, verlies je namelijk ook zouten en mineralen. Daarom hebben de makers van Amacx elektrolyten en de mineralen kalium, calcium en magnesium aan de sportdrank toegevoegd. Dankzij de samenstelling van de Amacx Super Sports Fuel krijg je dus met één bidon per uur voldoende vocht, energie, zouten en mineralen binnen, zodat je ook die lange en zware trainingen aankan.

3. Maurten Drink Mix 320

Veel professionele hardlopers zijn fan van de Maurten Drink Mix 320 en dat is niet voor niets. Ook bij deze sportdrank is namelijk de speciale methode van Maurten toegepast. Hierbij worden de koolhydraten en elektro­lyten verpakt in pH-gevoelige biopolymeren. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het eigenlijk niet. Dankzij de combinatie van deze biopolymeren en de zure omgeving van de maag, worden de koolhydraten omhult door een soort gel. Deze gel ziet het lichaam voor water aan en transporteert het daarom direct naar de dunne darm, zodat de suikers kunnen worden opgenomen. Het grote voordeel hiervan is dat het lichaam een groot aantal koolhydraten kan opnemen, zonder dat het zwaar op de maag ligt. De Maurten Drink Mix 320 bevat, net als de Amacx Super Sports Fuel, tachtig koolhydraten per verpakking. De makers van Maurten hebben ook bij dit product geen gebruik gemaakt van toegevoegde kleur- of smaakstoffen, waardoor de smaak neutraal is.

4. High 5 Energy Drink

De doorgewinterde sporter kent de High 5 Energy Drink waarschijnlijk nog wel als de High 5 Energy Source. Dankzij de 2:1 koolhydraatratio is het mogelijk om negentig koolhydraten per uur binnen te krijgen en daarom is deze sportdrank van High 5 ideaal voor de zwaarste wedstrijden en trainingen.

Naast de High 5 Energy Drink is er een versie met extra proteïne en een versie met extra cafeïne te koop. High 5 Energy Drink Protein bevat vier delen koolhydraten en één deel eiwit. Hierdoor vul je tijdens de training of wedstrijd niet alleen de koolhydraatreserves aan, maar draag je ook al bij aan het herstel van de spieren. De High 5 Energy Drink Caffeine bevat, naast de 2:1 koolhydraatratio, ook nog eens 28 mg cafeïne per 500 ml. Dat is te vergelijken met ongeveer twee kopjes filterkoffie.

5. BORN Iso Pro 

Het sportmerk Born is in 1985 opgericht in het Limburgse dorpje Born en staat vooral bekend om de samenwerking met Team Sunweb. Maar dat betekent niet dat de sportdrank van Born alleen voor wielrenners gemaakt is. De Born Iso Pro is bedoeld voor alle sporters die voor het maximale willen gaan. Ook deze sportdrank heeft de ideale 2:1 koolhydraatratio en kan daarmee negentig gram koolhydraten per uur leveren (mits het in hogere dosering gebruikt wordt).

De Born Iso Pro is verkrijgbaar in de smaken Appel & Lemon en Rood Fruit & Granaatappel. Beide smaken zijn zacht, fris en fruitig en daarmee een fijne afwisseling als je even genoeg gels en water hebt gehad.

Nieuwsgierig naar de top 5 beste energierepen van 2019? Lees hier verder. 

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact