Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Wat is de beste sportdrank?

Alle categorieën VeldrijdenEnergie GelsVoetbal

Met sporten verbruik je niet alleen veel energie, maar verlies je ook veel vocht en zouten in de vorm van elektrolyten. Goed drinken tijdens het sporten is belangrijker dan goed eten! Voldoende drinken is belangrijk voor een goede afvoer van warmte om lichaam op temperatuur te houden, de afvoer van afvalstoffen, de verbranding en concentratie, belangrijk voor je bloeddruk en een goede doorbloeding en kan kramp voorkomen.

Water of sportdrank?

Om je vochtbalans op orde te houden is het belangrijk om niet alleen water te drinken, maar ook extra elektrolyten. Het effect van een goede sportdrank wordt vaak onderschat! Elektrolyten zijn noodzakelijk voor o.a. je spieren en het reguleren van je vochthuishouding. Een goede richtlijn is om 750 ml sportdrank per uur te drinken. Maxim Sports Drink is een hypotone sportdrank en bevat naast de juiste verhouding koolhydraten (2:1 maltodextrine-fructose) ook de juiste concentratie aan elektrolyten, zoals magnesium, kalium en natrium, en vult dus direct datgene aan wat je hebt verloren. Het is hypotoon en daarom de ideale sportdrank en dorstlesser. Het bevat minder suiker en meer elektrolyten dan de reguliere isotone sportdranken, waardoor het makkelijk en snel wordt opgenomen in het lichaam en vriendelijk is voor de maag. Maxim Sports Drink is 100% natuurlijk en heeft een vrij neutrale PH waarde.

Waarom zitten er koolhydraten in een sportdrank?

Koolhydraten zijn de belangrijkste en meest efficiënte energiebron voor het menselijk lichaam. Als je langer dan een uur gaat sporten is aanvulling van koolhydraten voor extra energie aan te bevelen. Voor een goede opname van koolhydraten in je lichaam is vocht essentieel, het is dus een ijzersterk duo. Voor duursporters is een combinatie van te veel suikerrijke voeding en te weinig vocht een nachtmerrie. Want als je te weinig drinkt worden o.a. suikers niet meer goed door de darmen opgenomen en dit kan o.a. darmkrampen veroorzaken. 750 ml sportdrank levert ongeveer 2/3 van je energiebehoefte per uur. Voor aanvulling van de noodzakelijke extra energie adviseren wij om iedere 60-90 minuten een energy bar te nemen. Een energiereep is over het algemeen veel voedzamer dan een energy gel, waardoor deze meer en langer energie geeft. Een goede sportdrank kan dus je dag redden. Zorg altijd voor een goed gevulde bidon en drink minimaal 500-750 ml sportdrank per uur.

Sportdrank onderweg maken

Water is overal te krijgen en met Maxim Total Hydration maak je ook onderweg gemakkelijk je eigen hypotone sportdrank. Deze bruistabletten zijn ideaal om mee te nemen in je sporttas of achter in je zak of shirt. Total Hydration bevat de juiste koolhydraatsamenstelling en elektrolyten voor een optimale hydratatie en een snelle aanvulling van nieuwe energie.

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact