Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Review – BORN sportdrink

Alle categorieën Energie RepenReceptenTop 5 beste sportvoeding

Er zijn vele verschillende fabrikanten van sportvoeding. Een van deze fabrikanten is Born. Born is opgericht in 1985 in het Limburgse plaatsje Born; dat verklaard ook meteen de naam. De meeste mensen kennen Born van de duurzame samenwerking met de KNWU, als education partner.

Omdat er vele verschillende sportdrinks van BORN Superior Sportscare op de markt zijn, heb ik er een aantal getest om jullie wat op weg te helpen bij de juiste keuze. Hierbij heb ik gelet op het gebruiksgemak, de smaak en de ervaring tijdens het sporten.

 

Energy Multi Carbo

 Te gebruiken als carboloader
69,8 gram koolhydraten per 500 ml

Frisse sinaasappelsmaak
Pot van 540 gram


De Energy Multi Carbo is zoals de naam al een beetje doet vermoeden een drink die je gebruikt om voornamelijk koolhydraten bij te vullen. De drink wordt geleverd in een pot van 540 gram, wat goed zou moeten zijn voor 3,6 liter aan sportdrank. Een bidon van 500 ml bevat 69,8 gram koolhydraten, wat best wel pittig te noemen is. De Sportdrink wordt geleverd met een maatschepje, zodat het doseren redelijk makkelijk gaat. Het advies is om 6 à 7 schepjes in 500 ml water op te lossen. De smaak van deze sportdrink is orange (sinaasappel). Deze smaak is zeker als de sportdrank koud is heerlijk fris maar op een warme dag als de drank wat lauw geworden is kan de smaak wat weeïg worden. Vanwege de grote hoeveelheid aan koolhydraten is deze drank naar mijn mening ideaal voor carboloading: het stapelen van koolhydraten in aanloop van bijvoorbeeld een marathon of triathlon. 

Iso Pro

Isotone dorstlesser; 2:1 koolhydraatratio
Verkrijgbaar in 2 smaken
37,9 gram koolhydraten per 500 ml 
Pot van 400 gram of 1,7 kg


De Iso Pro is een echte isotone dorstlesser. Naast de 37,9 gram koolhydraten per 500 ml levert deze sportdrank ook eiwitten en zouten. Deze sportdrink is dan ook ideaal voor lange sessies of wedstrijden. De door mij geteste Born Iso Pro had de smaak
red fruit/pomegranate (rood fruit / granaatappel). Waar sportdrinks vaak in de smaak citroen/lemon of sinaasappel worden geleverd vond ik dit een heerlijke en welkome afwisseling. Hij is ook verkrijgbaar in de smaak Apple/Lemon, deze heb ik niet getest. Wanneer je een pot hebt tref je ook een maatschepje aan. 2 maatschepjes staan gelijk aan 40 gram, waarmee de drank makkelijk te doseren is. Ikzelf ben echt fan geworden van deze isotone sportdrank!

Born sportdrink

Isotonic Hydration Drink

Isotone dorstlesser 
Pot van 400 gram
Citrus smaak
22,4 gram koolhydraten per 500 ml


De Born Drink is net als de Born Iso Pro een isotone dorstlesser voor tijdens het sporten. Waar de Born Iso Pro wat eiwitten 
en de koolhydraatratio van 2:1 bevat  doet de Born Drink dat niet. Verder zijn de verschillen onderling minimaal te noemen. Deze sportdrank wordt geleverd in een pot van 400 gram. De smaak citrus is wat zuur en daardoor niet mijn persoonlijke favoriet. De Born Drink bestaat uit 1 type suiker (dextrose) waardoor de hiervoor beschreven Born Iso Pro in mijn ogen een wat completere sportdrink is waardoor ik voor de duursporters onder ons zou willen adviseren om voor die sportdrank te kiezen.

Daarnaast bevat de Born Drink geen maltodextrine, wat voor sommige sporters een positief punt is, zij ervaren namelijk slijm in de mond tijdens het gebruik van maltodextrine. Ervaar jij dat ook? Gebruik dan eens de Born Drink! 

Iso Pro+ 

2:1 verhouding van glucose/fructose
Bevat Peptopro® 
Mandarijn / Mango smaak
32,3 gram koolhydraten per 500 ml
Pot van 400 gram


Als laatste heb ik de Born Iso Pro+. Een pot Born Iso Pro+ bevat 400 gram poeder. Deze sportdrank is dan ook meteen de duurste van de door mij geteste Born sportdranken. Het is echter ook een van de meest complete sportdranken. Deze sportdrank bevat namelijk 32,5 gram koolhydraten per 500 ml sportdrank maar bevat ook eiwitten (5 gram per dosering), zouten en vezels. 4 schepjes met het bijgeleverde maatschepje zorgt voor een sportdrank van 500 milliliter. Doordat deze sportdrank naast koolhydraten ook eiwitten (Peptopro®) bevat krijg je alle benodigde voedingsstoffen binnen. Peptopro® is een opgeknipt eiwit onderdeel die moeiteloos wordt opgenomen tijdens inspanning. Zo versnel je de opname van koolhydraten en biedt je de juiste voedingstoffen voor tijdens de lange duurinspanning.
Ik kan me goed voorstellen dat een team als Sunweb veelvuldig gebruik maakt van dit product. De smaak mandarijn/mango is ook een zeer frisse afwisseling tussen de doorgaans standaard smaken.

Welke Born sportdrank moet ik kiezen?

Wanneer je voor een zeer complete sportdrank wilt gaan en de prijs je niet zoveel uitmaakt zou ik adviseren om voor de Born Iso Pro+ te gaan. Deze sportdrank bevat alles wat je als sporter nodig hebt en is ook nog eens erg lekker. Een goede runner up is de Born Iso Pro sports drink. Ook deze sportdrank is erg compleet en wat vriendelijker in prijs. Wanneer je iets meer op je portemonnee moet letten is de Born Drink een prima keuze, mits je van de smaak citrus houdt. De Born Energy
Multi Carbo kan een goede aanvulling zijn op je sportvoeding; zeker in aanloop van bijvoorbeeld een marathon of triathlon waarvoor je aan het carboloaden bent.

Kortom; genoeg keuze in de productlijn van Born. Naast de in dit artikel genoemde producten heeft Duursport.nl nog veel meer producten van Born in het assortiment. Denk hierbij aan energie gels, repen en zelfs massage-olie of wash lotion. Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste product? De klantenservice van Duursport.nl staat altijd voor je klaar.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact