Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Het beste moment voor een Energy Bar

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningVoedingGravel

Wat is het beste moment voor een Energy Bar? Om op deze vraag antwoord te kunnen geven moeten we eerst gaan kijken wat precies de bestandsdelen van een Energy Bar zijn en waar deze bestandsdelen voor dienen.

Waar bestaat een Energy Bar uit?

Energy Bars, ook wel energierepen genoemd, zijn naast sportgels en sportdranken één van de meest gebruikte soorten sportvoeding. Energy Bars bestaan voor het overgrote deel uit koolhydraten (waarvan weer ongeveer de helft aan snelle suikers) en daarnaast bevatten ze ook wat eiwitten en vetten. Energy Bars bevatten veel calorieën en naar verhouding weinig vezels. Door hun compacte samenstelling zijn het perfecte bronnen van energie. Tijdens het sporten worden je spieren voorzien van glycogeen. Glycogeen dient als brandstof voor je spieren. Het is goed om te weten is dat glycogeen wordt opgebouwd uit koolhydraten. Het is dus belangrijk dat je tijdens intensieve inspanning de koolhydraten in je lichaam op pijl houdt. Energy Bars zijn hier uitermate geschikt voor.

Wat is het beste moment voor een Energy Bar?

Nu we weten waar een Energy Bar uit bestaat en waar hij voor dient kunnen we gaan kijken wat het beste moment is om een Energy Bar te nemen. Daar Energy Bars vanwege hun samenstelling worden gezien als een perfecte bron van energie kun je het beste vlak voor een intensieve training of wedstrijd een Energy Bar tot je nemen. Doe dit een uur tot een half uur voordat je aan de training of wedstrijd gaat beginnen. De Energy Bar is optimaal in te zetten bij lange en intensieve trainingen. Let wel op dat Energy Bars vaak wat machtiger zijn om weg te kauwen. Wanneer je vermoeid bent en je lichaam door de intensieve inspanning niet meer in staat is om vaste voeding te verwerken doe je er verstandig aan om over te stappen op sportgels.

Het beste moment voor een Energy Bar

Stapelen

Energy Bars kun je gebruiken tijdens het sporten, maar ook op rustdagen tussen de trainingen door of in aanloop naar een wedstrijd kunnen Energy Bars een welkome aanvulling zijn op je voeding. Zo zorgen Energy Bars ervoor dat je glycogeen na intensieve inspanning weer wordt aangevuld. Glycogeen wordt namelijk weer opgeslagen in je lichaam zodat het bij een volgende inspanning kan worden aangesproken. Denk hierbij ook aan het koolhydraten-stapelen. Wanneer je tijdens een lange intensieve training of wedstrijd een groot beroep gaat doen op je glycogeenvoorraad kan het verstandig zijn om in de dagen voor die training of wedstrijd al veel koolhydraten tot je te nemen. Op deze manier kan je lichaam een voorraad glycogeen gaan opbouwen.  Energy Bars kunnen een belangrijke rol spelen in de voorziening van de hiervoor benodigde koolhydraten. Let wel op: het is altijd verstandig om advies in te winnen op het gebied van koolhydraten stapelen en niet zomaar wat te doen. Dit kan namelijk een averechts effect hebben.

Verschillende soorten Energy Bars

Zoals altijd met sportvoeding doe je er verstandig aan om voor een belangrijke wedstrijd te proberen op welke Energy Bars je lichaam goed reageert en welke Energy Bars je lekker vindt. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld tijdens een race last krijgt van je maag. Duursport.nl heeft een breed assortiment aan verschillende merken Energy Bars, zoals bijvoorbeeld de Energy Bars van Amacx. Deze zijn te verkrijgen in verschillende soorten, smaken en samenstellingen. De Energy Bars van Amacx zijn altijd zorgvuldig samengesteld en kenmerken zich door een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. De klantenservice van Duursport.nl helpt u graag in uw keuze voor de juiste Energy Bar.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact