Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste merken energierepen

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningVoedingsschema schaatsenVoedingsschema voetbal

Een nieuw jaar om te knallen en mooie sportieve doelen te stellen. Naast natuurlijk sportdrank kan je daarbij ook goed gebruik maken van een energiereep. Speciaal voor jou heb ik een top 5 samengesteld van de beste merken energierepen van dit moment.

Welke energierepen zijn er? 

Belangrijk om te weten is dat je energierepen in verschillende soorten kunt kopen. Om te beginnen heb je repen mét coating en repen zonder coating. Deze coating zorgt ervoor dat de reep zacht en smeuïg blijft; zeker bij koudere temperaturen. Maar ook zorgt deze coating ervoor dat de energiereep op een warme zomerdag niet zal smelten.

Ook bestaan er hele vezelrijke energierepen. Deze repen zitten boordevol koolhydraten en bestaan vaak volledig uit plantaardige ingrediënten. Klein nadeel is wel dat deze repen tijdens het sporten wat lastiger weg te krijgen zijn. Bijna alle merken sportvoeding hebben wel energierepen in hun assortiment. Om jou de keuze makkelijker te laten maken heb ik een top 5 samengesteld van de beste merken energierepen.

Top 5 beste merken energierepen

  1. Amacx Sports Nutrition
  2. Science in Sport Sportvoeding
  3. PowerBar
  4. Maxim sportvoeding
  5. High 5 sportvoeding

1. Amacx Sports Nutrition – sportvoeding 

Voor mij staat Amacx met stip op 1. Zo hebben zij met de Turbo Fruit de energiereep opnieuw uitgevonden. Deze reep is fris, fruitig en bovendien erg makkelijk te eten tijdens een zware inspanning.  Ook de Amacx Fast Bar is echt aan te bevelen onder de duursporters. Kenmerkend van Amacx is de prijs-/kwaliteitsverhouding. Doordat de sportvoeding van Amacx direct via Duursport wordt geleverd aan de consument, kan de prijs laag blijven zonder hiervoor in te boeten op de kwaliteit.

2. Science in Sport – sportvoeding 

Een goede runner up is SiS. SiS is onder het grote publiek bekend als sponsor en leverancier van wielerteam Ineos. Met de Go Energy Bar hebben ze een energiereep in hun assortiment welke garant staat voor voldoende koolhydraten en ook nog eens geschikt voor veganisten.

SiS staat voor Science in Sport; dit merk heeft er inderdaad een wetenschap van gemaakt om een zo goed mogelijk product af te leveren waar jij als duursporter alleen maar baat bij hebt.

3. PowerBar sportvoeding 

Ook PowerBar is een bekende naam op het gebied van sportvoeding. Zo heb je de PowerBar Ride Energy Bar; een traditionele energiereep in de heerlijke smaken chocolade/karamel, hazelnootchocolade/karamel of pinda/karamel. Een compleet product die je tijdens het sporten van de nodige voedingsstoffen voorziet. Zeker tijdens lange inspanningen is deze energiereep dan ook van harte aan te bevelen. De reep is gecoat dus smelt niet en blijft lekker zacht.

4. Maxim sportvoeding 

Maxim is een merk die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. De Maxim Energy Bar is een energiereep welke bestaat uit maar liefst 70% koolhydraten. Hierdoor is deze energiereep ideaal geschikt voor de lange trainingen en zware wedstrijden. Wat ook erg fijn is aan deze reep is dat hij in maar liefst 7 smaken te krijgen is, zodat er altijd wel een smaak tussen zit die je lekker vindt.  De Maxim Protein Bar is een reep die, gelet op zijn eiwitrijke samenstelling, optimaal geschikt is voor het ondersteunen van jouw herstel na het sporten.

5. High 5 sportvoeding 

Hekkensluiter van deze top 5 is High 5. In hun assortiment vind je de High 5 Slow Release Energy Bar. Dit is een lekkere energiereep in de fruitsmaken abrikoos en blauwe bes/framboos. Deze reep bevat uit allemaal natuurlijke bestandsdelen en is geschikt voor vegetariërs. Leuk feitje: deze reep is ontwikkeld in samenwerking met het World Tour wielerteam BORA – Hansgrohe!

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact