Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Amacx energy bar en hardlopen

Alle categorieën VeldrijdenSportdrankenVoedingsschema wielrennen

Bij hardlopers staan gelletjes en sportdrank nog steeds op nummer één als het om sportvoeding gaat. En dat is niet zo gek natuurlijk! Omdat je tijdens het hardlopen al snel een hoge hartslag en snelle ademhaling krijgt, kan het kauwen van een energiereep heel vervelend zijn. Maar wat veel hardlopers niet weten, is dat de nieuwste energy bars niet alleen maar van die stugge en compacte repen zijn. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten op de markt en kunnen ze, ook voor hardlopers, het verschil maken. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je welke energiereep je het beste kan meenemen tijdens het hardlopen.

Energie reep interval training 

Tijdens een intervaltraining of een intensieve baantraining heb je meestal niet de tijd en de rust om sportvoeding tot je te nemen. Van een isotone sportdrank of energiegel krijg je, zonder een slokje water erna, vaak een droge mond of een vieze smaak en dat is toch het laatste wat je wil tijdens een explosieve sprint.

Maar sinds kort heb ik de ideale sportvoeding gevonden voor baantrainingen en intervaltrainingen. Het nieuwe Turbo Fruit van Amacx bevat 26 gram koolhydraten en bestaat uit 51% fruitpulp. Door de unieke 2:1 samenstelling van de koolhydraten kan het lichaam de energie makkelijk opnemen. En dankzij de fruitpulp doet het Turbo Fruit mij vooral denken aan lekkere zachte snoepjes in de smaken zwarte bes en sinaasappel. Door de zachtheid van de reep, kan je ze zelfs bij een hoge hartslag en een snelle ademhaling eten en met de zoete smaak die achterblijft, is de gebruikelijke droge mond of vieze smaak na een flinke sprint, verleden tijd. De repen zijn verdeeld in drie gelijke stukken, waardoor je ze gemakkelijk en gelijkmatig over een training kan verdelen.

Amacx – Turbo Fruit 32 gr

✓ Bestaat voor 51% uit echt fruit!
2:1 koolhydraatratio (glucose:fructose)
26 gram koolhydraten per reep
Gluten -en lactosevrij
Geschikt voor een vegan leefstijl

Energy Bar tijdens lange duurloop

Als je in voorbereiding bent voor een marathon, dan kan je natuurlijk niet om een lange duurloop heen. Maar ook wanneer er even niets op de planning staat, kan een langzame duurloop heel fijn zijn. Juist na deze lange periodes van verplicht binnenblijven, is het heerlijk om kilometerslang te kunnen genieten van de buitenlucht, de winterkou en de mooie natuur.

Wat de reden ook is om voor een lange duurloop te kiezen, het is altijd slim om de juiste energiereep op zak te hebben. Een hongerklop wil je natuurlijk voorkomen en de man met de hamer wil je al helemaal niet tegenkomen. Daarom is de Energy Oat Bar van Amacx perfect om mee te nemen tijdens een rustige lange duurloop. Dankzij de ideale mix van koolhydraten, kan de energie geleidelijk worden opgenomen. Omdat je tijdens een lange duurloop genoeg adem overhebt om te kunnen kauwen en slikken, levert dat vaak geen problemen op. En anders heb je genoeg redenen om even stil te gaan staan en tegelijkertijd te genieten van de rust en de natuur.

Merk je dat aan het einde van de duurloop de vermoeidheid toeslaat en dat je hartslag toch stijgt? Dan kan het kauwen en wegslikken van de Energy Oat Bar alsnog voor problemen zorgen en kan je beter kiezen voor een Amacx Fast Bar. Omdat deze reep voor 40% uit amandel bestaat, smelt het als het ware in de mond. Zo kan je toch van de voordelen van een sportreep genieten, zonder dat je uitgebreid hoeft te kauwen of slikken.

Energie Bar Hardloopevenementen

Zoals het er nu uitziet, is de kans groot dat er na 1 juli weer hardloopevenementen georganiseerd mogen worden. Dat is natuurlijk heel goed nieuws! En dat betekent ook dat we weer voorzichtig aan mooie doelen en wedstrijdvoorbereidingen mogen denken. Want ook tijdens hardloopevenementen heeft het genoeg voordelen om voor een energiereep te kiezen. Je neemt ze makkelijk mee in een running belt of een broekzak en je hoeft ze, in tegenstelling tot sommige energiegels, niet weg te spoelen met een grote slok water. Ook de weersomstandigheden hebben geen invloed, want bij hoge temperaturen smelten de sportrepen niet meer en bij kou worden ze ook niet meer hard. Maar voor welke energy bar kies je dan? Omdat je tijdens een evenement vaak wat meer spanning voelt én je natuurlijk maximaal wil presteren, zal de hartslag redelijk hoog zijn. Daarom zijn de zachtere repen, zoals het Turbo Fruit van Amacx of de Amacx Fast Bar, een goede keuze. Wil je zeker weten dat één van deze repen, of een combinatie van deze twee, voor jou werkt? Dan kan je dat het beste testen tijdens een lange duurloop. Het is tenslotte een stuk minder erg om een lange duurloop eerder af te breken, dan dat je moet opgeven tijdens een hardloopwedstrijd waar je zo lang naar hebt uitgekeken.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact