Loading cart...
Categorieën

Sportvoeding tijdens wielrennen, triatlon en hardlopen?

Alle categorieën SupplementenVoedingsschema wielrennenVoedingsschema mountainbike

Maxim Energy Bars zijn ideaal voor gebruik vooraf en tijdens het duursporten. Makkelijk en efficiënt, dus pure energie vanuit je achterzak. Het is belangrijk om vooraf al de voorraad koolhydraten in je spieren op peil te brengen, zodat je tijdens de wedstrijd of training alleen maar hoeft aan te vullen.


Advies Sportrepen

  • Neem 30-45 minuten voor de wedstrijd of training een sportreep om je energievoorraad op te voeren tot 100%. Drink 500 ml, bij voorkeur Maxim sportdrank.
  • Tijdens het sporten is een energiereep makkelijk te eten, deze plakt niet en is goed verteerbaar. De koolhydratenvoorraad in je spieren is beperkt tot 60 gram (voldoende voor 60 minuten duursporten). Begin na 45 minuten al weer met aanvullen van koolhydraten. Een sportreep levert 45 koolhydraten en geeft je lichaam energie voor 45 minuten. Drink bij iedere hap een flinke slok Maxim sportdrank.
  • In combinatie met Maxim Sports Drink (750 ml/uur) adviseren wij om iedere 60 tot 90 minuten een energiereep te nemen.

De Maxim Energy Bar 55 gr zijn verkrijgbaar in 8 smaken: Banana Choco, Banana Yoghurt, Cappuccino, Apple-Cinnamon, Cookie, Caramel Choco, Sweet & Salty, Oats Almonds and Salty Nuts.

Maxim Energy Bars

Energy Bar vs Energy Gel

In tegenstelling tot een energy gel, bedoeld voor de finale, is een energy bar een meer complete en volwaardige energiebron, waarmee je langer energie tankt. Een energy bar levert lange koolhydraten waar een gel met name bestaat uit korte koolhydraten. Een gel is daarom met name geschikt voor het laatste deel van de wedstrijd in het zicht van de finish. Maar de weg naar die finale vraagt vanaf het begin een serieuze aanpak met serieuze voeding. Een energiereep kent een efficiënte samenstelling.

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact