Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Suiker – Eiwitten

Alle categorieën Energie GelsTriathlonVoeding

Eiwitten bevatten essentiële aminozuren, die het lichaam niet zelf aan kan maken. Die moet je dus via je dagelijkse voeding binnen krijgen. Eiwitten houden spiermassa in stand, ze ondersteunen de bouw van nieuwe eiwitstructuren in je spieren en dragen bij aan sneller herstel en meer kracht. En… eiwitten zijn gezond, verzadigen goed en stimuleren de vetverbranding.

Eiwitten een belangrijkste bouwstof voor het lichaam

Zowel voor krachtsporters als duursporters is eiwit een belangrijke voedingsstof. Ook voor eiwitten geldt dat je lichaam maar een beperkte hoeveelheid van ongeveer 120-150 gram per dag kan opnemen, een teveel wordt omgezet in vet. Voor goed onderhoud van spiermassa en andere lichamelijke functies heb je per dag ongeveer 1,5 -2 gram eiwit per kg lichaamsgewicht nodig. Experts geven aan dat 20 gram eiwit per portie het meest effectief is. Praktisch gezegd zou je dus iedere 2-3 uur eiwitten moeten nemen. Dat betekent dat iedere maaltijd en tussendoortje voldoende eiwitten moeten bevatten. Neem dus voldoende vlees, vis, ei, peulvruchten of zuivel bij je maaltijden. Kwark, noten en zaden zijn ook eiwitrijk en geschikt als tussendoortje.

Makkelijke alternatieven zijn de Maxim Protein & Recovery Shake en de 40% Protein Bar. Ze hebben de ideale dosering van 20 gram eiwit en bevatten het juiste aminozuurprofiel voor een optimale opname van de eiwitten door het lichaam.

Na een zware training of wedstrijd is het belangrijk om direct (binnen 30 minuten) 20gr. eiwitten te nemen om snel en maximaal te herstellen. Neem dan bij voorkeur een Maxim Protein & Recovery Shake. Het bevat ruim voldoende eiwitten en weinig suikers. Zo kun je de optimalisatiefase uit buiten en jouw conditie en vermogen verder op- en uitbouwen.

Suiker - Eiwitten

Maxim Protein & Recovery Shake 

Maxim Protein & Recovery Shake is een heerlijke suikerarme eiwitshake. Het is ideaal voor sporters die extra eiwitten en weinig suiker willen. Het is een unieke mix van wei-eiwitten ter ondersteuning van opbouw, herstel en instandhouding van spiervezels.

Wanneer te gebruiken:
Neem 1 of 2 Maxim Protein & Recovery shakes per dag om aan je extra eiwitbehoefte te voldoen. Neem een Maxim Protein & Recovery shake als herstel shake direct na een zware fysieke inspanning, dat levert het beste rendement op. Voor effectief gebruik van de optimalisatiefase adviseren wij om het poeder te mengen met magere melk.

Maxim 40% Protein Bar

De smaakvolle 40% Protein bars bevatten slechts ongeveer 160 kcal en maar liefst 20 gram eiwit per reep. Een ideale reep voor degene die op zoek is naar veel eiwit en onnodige suikers willen vermijden. Ideaal na een (zware) training of wedstrijd en als gezond tussendoortje. Doordat de reep veel eiwit bevat en weinig suiker, krijg je geen insulinepiek waardoor je bloedsuikerspiegel langer stabiel blijft. Deze reep bevat een hoog gehalte aan vezels (5 gram per reep)

Eiwitten zijn dé belangrijkste bouwstoffen voor een sterk lichaam en stimuleren de (vet)verbranding. Het is daarom belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten te eten. Als je het lastig vindt om via normale voeding voldoende eiwitten (en weinig vetten en suikers) binnen te krijgen dan is een eiwitreep is een prima aanvulling. De vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en darmflora en geven snel een verzadigd gevoel. Het hoge eiwitgehalte en de extra vezels maken de reep heel voedzaam en zeer geschikt als herstelvoeding en als gezonde snack tussendoor.

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact