Categorieën

2:1 Koolhydraatverhouding – Stoere energie!

Alle categorieën Voedingsschema triathlonVoedingsschema voetbalMountainbiken

Energie. Je kunt niet zonder. Zonder bidon met sportdrank en zonder energiereep of –gel in je achterzak je duurtraining voltooien is niet stoer, maar vooral ‘niet slim’. Je verbrandt misschien minder calorieën dan een prof tijdens een giro- of touretappe, maar ook jouw tank koolhydraten zal na ongeveer 1,5 uur inspanning leeg zijn. En dan? Wil je het effect van de duurtraining vergooien door je tank niet aan te vullen en in het uiterste geval over te schakelen op eiwitverbranding? Lijkt me niet. Intensieve training behoeft brandstof in de vorm van koolhydraten.


Koolhydraten en Sport

Om jouw sportprestatie én sportplezier te maximaliseren, zul je koolhydraten moeten aanvullen. Dit is immers de meest effectieve (én efficiënte) brandstof voor sporters. Jouw lichaam kan per uur 60 gram koolhydraten opnemen in de vorm van glucose. Maar ook nog 30 gram fructose! Deze combinatie vind je terug in de ‘2:1 glucose:fructose’ sportvoedingen en dat betekent dat je met een BORN Iso Pro, een Super Liquid Gel of een Xtra Bar wel 50% meer koolhydraten per uur kunt opnemen. Tel je energiewinst maar uit!

2:1 Koolhydraatverhouding - Stoere energie!

Glucose – Fructose

Deze – en andere – ‘2:1’ producten bevatten naast maltodextrine (glucose) dus ook fructose. Dit vruchtsuiker wordt echter niet afgebroken tot glucosemoleculen. Het lichaam zorgt ervoor dat deze fructose op een andere manier in de bloedbaan terechtkomt. Hierdoor ‘concurreren’ de glucose en fructose niet met elkaar met als resultaat dus de opname van 30 gram meer koolhydraten per uur!

 

Hardlopen en Sportvoeding

Voor hardlopers is het nóg zinvoller om over te schakelen naar gels en sportdrank met een 2:1 glucose/fructose verhouding. Vaak is eten en drinken tijdens een looppas niet makkelijk. Op deze manier kun je met minder eten en drinken toch 50% meer koolhydraten binnen krijgen, wat er in ieder geval voor zorgt dat je jouw brandstoftanks voor een deel weer vult.

Producten met de 2:1 ratio leveren jou dus meer energie. Of anders geredeneerd kun je met minder drinken en eten in dezelfde energiebehoefte voorzien.  Ideaal voor duursporters. Stoer of niet?

Geschreven door Born Superior Sports Care

BORN Sportscare is een van de bekendste merken in het wielerpeloton en op de Nederlandse markt in de breedtesport. Als innovation partner van Team Sunweb en education partner van de KNWU is dat ook niet gek. Dankzij de samenwerking met deze teams en specialisten is er voortdurend sprake van innovatie en lanceren ze de best smakende, meest effectieve producten op de markt.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 700 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Ontvang 10% korting op je eerste aankoop
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste aankoop. Klik op de onderstaande knop om je aan te melden.
Korting ontvangen