Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

2:1 Koolhydraatverhouding – Stoere energie!

Alle categorieën Voedingsschema mountainbikeVoedingsschema zwemmenRecepten

Energie. Je kunt niet zonder. Zonder bidon met sportdrank en zonder energiereep of –gel in je achterzak je duurtraining voltooien is niet stoer, maar vooral ‘niet slim’. Je verbrandt misschien minder calorieën dan een prof tijdens een giro- of touretappe, maar ook jouw tank koolhydraten zal na ongeveer 1,5 uur inspanning leeg zijn. En dan? Wil je het effect van de duurtraining vergooien door je tank niet aan te vullen en in het uiterste geval over te schakelen op eiwitverbranding? Lijkt me niet. Intensieve training behoeft brandstof in de vorm van koolhydraten.


Koolhydraten en Sport

Om jouw sportprestatie én sportplezier te maximaliseren, zul je koolhydraten moeten aanvullen. Dit is immers de meest effectieve (én efficiënte) brandstof voor sporters. Jouw lichaam kan per uur 60 gram koolhydraten opnemen in de vorm van glucose. Maar ook nog 30 gram fructose! Deze combinatie vind je terug in de ‘2:1 glucose:fructose’ sportvoedingen en dat betekent dat je met een BORN Iso Pro, een Super Liquid Gel of een Xtra Bar wel 50% meer koolhydraten per uur kunt opnemen. Tel je energiewinst maar uit!

2:1 Koolhydraatverhouding - Stoere energie!

Glucose – Fructose

Deze – en andere – ‘2:1’ producten bevatten naast maltodextrine (glucose) dus ook fructose. Dit vruchtsuiker wordt echter niet afgebroken tot glucosemoleculen. Het lichaam zorgt ervoor dat deze fructose op een andere manier in de bloedbaan terechtkomt. Hierdoor ‘concurreren’ de glucose en fructose niet met elkaar met als resultaat dus de opname van 30 gram meer koolhydraten per uur!

 

Hardlopen en Sportvoeding

Voor hardlopers is het nóg zinvoller om over te schakelen naar gels en sportdrank met een 2:1 glucose/fructose verhouding. Vaak is eten en drinken tijdens een looppas niet makkelijk. Op deze manier kun je met minder eten en drinken toch 50% meer koolhydraten binnen krijgen, wat er in ieder geval voor zorgt dat je jouw brandstoftanks voor een deel weer vult.

Producten met de 2:1 ratio leveren jou dus meer energie. Of anders geredeneerd kun je met minder drinken en eten in dezelfde energiebehoefte voorzien.  Ideaal voor duursporters. Stoer of niet?

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact