Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energiereep hardlopen

Alle categorieën Voedingsschema zwemmenTriathlonTop 5 beste sportvoeding

Zoveel hardlopers, zoveel voorkeuren als het om de inname van koolhydraten gaat. De één zweert bij een energierijke sportdrank terwijl de ander zijn energie liever in vaste vorm uit repen binnenkrijgt. Deze energie uit repen laat zich doorvertalen naar verschillende producten, ieder met zijn eigen voordelen en gebruiksgemak. Om de verschillende mogelijkheden overzichtelijk weer te geven hebben we deze in drie categorieën gevat: energierepen op basis van complexe koolhydraten, energierepen op basis van een combinatie tussen complexe en snelle koolhydraten en energierepen op basis van alleen maar snelle koolhydraten. Zo weet je precies welk product voor wel type training geschikt is.

 

Energiereep hardlopen duurloop

Het grootste voordeel van de inname van complexe koolhydraten tijdens een hardlooptraining is de langdurige toevoer van energie aan het lichaam. Deze repen bestaan vaak uit een complexe koolhydraatbron als haver, die door het lichaam gelijkmatig opgenomen kan worden. Een voorbeeld van een dergelijke reep is de Energy Oat Bar die maar liefst 31 gram van deze complexe koolhydraten bevat. Omdat je redelijk moet kunnen kauwen is deze reep voornamelijk geschikt tijdens langzame duurlopen wanneer je over genoeg zuurstof beschikt om te kunnen eten.

Makkelijk te kauwen energiereep

Heb je een wat snellere duurloop op het programma staan, of vind je het sowieso lastig om écht te moeten kauwen tijdens het lopen? Dan is een reep op basis van zowel complexe als snelle koolhydraten ideaal. De Fast Bar is hier een goed voorbeeld van: deze bevat een koolhydraatmix en levert je daarmee zowel complexe koolhydraten voor een langzame energietoevoer, als snelle suikers om snel een energy boost te krijgen. Deze reep bestaat voor 40% uit amandel wat van nature de mineralen magnesium, kalium en calcium bevat; belangrijke mineralen die tijdens zweet verloren gaan.

Energiereep op basis van snelle koolhydraten

Ga je voor een écht snelle training waarbij je je energie voornamelijk nodig hebt om te kunnen presteren? Dan biedt de Turbo Fruit uitkomst. Deze reep bestaat voor meer dan de helft uit echt fruit en lost door het gesuikerde buitenlaagje als het ware op in je mond waardoor er geen zuurstof verloren gaat. Bijkomend voordeel van deze snelle koolhydraten is dat deze in de ideale verhouding 2 glucose staat tot 1 fructose komen, waardoor je tot maar liefst 90 gram koolhydraten per uur op kunt nemen.

Blijf je het na deze opties moeilijk vinden het juiste product te vinden om bij hoge inspanning te gebruiken? Dan kun je natuurlijk altijd terugvallen op een energie gel zodat je zeker weet dat je niet hoeft te kauwen.

Geschreven door Trix Hakstege

Wat is er leuker dan als copywriter en fanatiek wedstrijdloper schrijven over sport en voeding? Dat er zonder de juiste voeding geen snelle finish volgt is mij in de loop der jaren wel duidelijk geworden. Zo heb ik veel geleerd over welke voeding nodig is, maar ook in welke vorm en op welke momenten. Door deze puzzel goed te leggen volgen de PR’s vaak ‘vanzelf’, al werkt gericht en gedisciplineerd trainen je ook niet tegen natuurlijk ;-)

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact