Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Getting hot? Zomer trainingssessies!

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenHerstelVoeding

De zomer is vol in gang geschoten en het is warm, echt warm! Dus ga je sporten? Besteed extra aandacht aan de aanvoer van vocht en elektrolyten. Onderschat de toegevoegde waarde van een goede vochtbalans niet ten behoeve van je sportplezier en prestatie. Met de juiste toevoer van een specifieke sportdrank behaal je het juiste rendement en finish je met een glimlach.

  • Vocht ondersteunt de spijsvertering en verbranding
  • Vocht houdt je bloeddruk op peil
  • Vocht voert ook warmte af en voorkomt oververhitting.

Is enkel water drinken afdoende?

Door de warmte transpireer je meer en verlies je naast vocht ook veel elektrolyten, waarvan natrium en magnesium de voornaamsten zijn. De elektrolyten liggen aan de basis voor vele processen die het lichaam tijdesn de inspanning aan spreekt. Om je vochthuishouding te ondersteunen is het dus belangrijk om niet alleen water te drinken, maar ook voor de juiste toevoeging van electrolyten/zouten te zorgen.  Vul hetgene aan wat je ook verliest!

Kies ik voor een Hypotone of Isotone sportdrank?

Bij warm weer schreeuwt je lichaam om “koelvloeistof” en dan kan een constante aanvoer van vocht in combinatie met elektrolyten je dag redden. Maxim is in tegenstelling tot de meeste reguliere sportdranken, hypotoon. Het verschil tussen een hypotone sportdrank en een isotone sportdrank is:

  • Hypotoon is minder zwaar gedoseerd waardoor het sneller wordt opgenomen in het lichaam.
  • Hypotoon bevat minder suiker (dus minder zoet)
  • Hypotoon bevat meer elektrolyten

Sportdrank van Maxim Sportvoeding 

Maxim Sports Drink bevat een optimale koolhydraatratio van 2:1 maltodextrine-fructose, waardoor de drank nog gemakkelijk kan worden opgenomen door het lichaam. De drank levert zowel snelle koolhydraten voor directe energie als langzame koolhydraten voor langdurige workouts. Maxim Sports Drink bevat uitsluitend natuurlijke smaakstoffen. De beste sportdrank is vanwege zijn unieke hypotone karakter en natuurlijke samenstelling dé ideale sportdrank en dorstlesser. Een goede richtlijn is om, bij deze temperaturen, 750 ml sportdrank per uur te drinken.

Je lichaam is na een grote inspanning nog zeker 2 uur actief met o.a. verbranding en herstel. Zorg daarom dat je ook na het sporten goed blijft drinken om goed te hydrateren.

Maxim Total Hydration, sportdrank voor onderweg

Onderweg je bidonnen leeg? maak een pitsstop bij een tankstation, cafe of lunchroom voor een refill van je bidons. Om toch je vertrouwde sportdrank te gebruiken pak je de tabletten van de Maxim Total Hydration, een compacte verpakking. De tabletten zijn in het buisje of bijvoorbeeld los in een boterhammenzakje/gripperzakje makkelijk mee te nemen. De bruistabletten bevatten een optimale samenstelling van koolhydraten en mineralen en lossen gemakkelijk op in water. Zo kom je nooit vooor verrassingen te staan!

Enjoy the summer!

Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact