Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Sportdrink etiket lezen

Alle categorieën Voedingsschema trailrunningFietsonderhoudVoedingsschema wielrennen

Momenteel heb je in de sportvoeding wereld keuze uit talloze verschillende sportdranken. Elk merk en elk product heeft zijn eigen kenmerken en werking. Om die reden is het belangrijk dat je goed weet hoe je een sportvoeding etiket moet lezen. Op die manier kun jij de juiste sportdrink vinden die het beste bij jouw wensen past!


Maxim – Sports Drink

De voedingswaardetabel laat in de rechterkolom zien wat de advies dosering (60 gram) aan energie1 levert (209 kcal/per bidon 750ml). Dit product bevat alleen koolhydraten (52 gram) en zout (1,8 gram), maar geen eiwit of vet2. Zowel in de voedingswaardetabel3 als in de ingrediëntendeclaratie4 is te zien dat er zout en mineralen (natrium, kalium en magnesium) zijn toegevoegd. Deze mineralen worden ook wel electrolyten genoemd en zijn heel belangrijk voor de ondersteuning van een goede vochthuishouding. Verder staat in de ingrediëntendeclaratie4 dat er voedingszuur, kleurstoffen en aroma’s zijn toegevoegd. Dit is om het product een smaak en kleur te geven.

Per serving van 60 gram levert Maxim Sports Drink dus 52 gram koolhydraten2, waarvan 21 gram suikers. Dit is relatief weinig suiker, waardoor deze sportdrank ook minder zoet smaakt. De suiker in de sportdrank komt van fructose (30%) en de overige koolhydraten (60%) van maltodextrine (=maiszetmeel). Maxim heeft een goede koolhydraatratio van ongeveer 2:1 in de vorm van 2 delen maltodextrine op 1 deel fructose. Met 1 bidon van 750 ml krijg je dus 52 gram koolhydraten van de benodigde 60-90 gram binnen. De overige koolhydraten kun je aanvullen met een broodje of banaan of een energy bar of energy gel. Je kunt ook je sportdrank aanvullen met een neutrale carboloader (Maxim Carboloader = pure maltodextrine/zetmeel) of meer drinken (1000 ml i.p.v. 750 ml per uur).

sportdrink etiket lezen
Geschreven door Maxim Sportvoeding

Maxim Sportvoeding is al jaren een vaste waarde in het aanbod van sportvoeding. Ze hebben een zeer breed aanbod van unieke producten, ontwikkeld op basis van wetenschappelijke onderzoeken en de aangepast op de laatste ontwikkelingen. En nog steeds is Maxim bezig haar aanbod te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van de individuele (top)sporter. Dit leidt vaak tot verrassende producten waarmee jij als sporter je voordeel kunt doen!

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact