Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste carboloader

Alle categorieën VeldrijdenHerstelTriathlon

Of je nu aan het trainen bent voor je volgende sportieve avontuur of net aan het bijkomen bent van een zware uitdaging in het afgelopen seizoen, in beide gevallen ben je mogelijk gebaat bij een carboloader. Met een carboloader zorg je ervoor dat je veel koolhydraten binnenkrijgt zonder dat je daarvoor extreem veel hoeft te eten. Wel zo fijn als je veel aan het sporten bent. Koolhydraten vormen immers de brandstof voor ons lichaam bij zware inspanning. Carboloaders zijn er in veel verschillende soorten en smaken. In dit artikel heb ik een top 5 samengesteld van mijn favoriete carboloaders. Daarbij heb ik gelet op het gebruiksgemak, de prijs / kwaliteitsverhouding en natuurlijk de smaak.

1.  Amacx – Malto Dextrine 

Met stip op 1 staat de Amacx Malto Dextrine. Vooral de prijs / kwaliteitsverhouding van dit product is bizar. Zo kost een stazak met daarin een kilo poeder slechts €5,95! Het feit dat het in een zak zit en niet in een bus of koker maakt het dat dit product wat lastiger op te slaan is maar dat is slechts een klein detail. De stazak is weliswaar hersluitbaar maar een bus is vaak net ietsje handiger. De voedingswaarden van dit product zijn gewoon goed: 100 gram poeder is goed voor 95 gram koolhydraten. Ook deze carboloader is volledig smaakloos zodat je zelf kunt kiezen waar je het product doorheen mengt.

2. Maxim – Carbo Loader

Op de tweede plek staat de Maxim Carbo Loader. Ook deze carboloader is smaakloos zodat hij zeer gemakkelijk in gebruik is en breed in te zetten. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs een schepje carboloader bij je sportdrank kunt doen tijdens de inspanning? Wanneer je wat minder drinkt en toch de nodige koolhydraten verbrand zorg je er op deze manier toch voor dat de voorraden worden aangevuld. De prijs is zeer vriendelijk te noemen.  Voor een verpakking met daarin 500 gram poeder betaal je €9,95. Op het gebied van koolhydraten hoef je ook niet te klagen, want 100 gram poeder is goed voor 95 gram koolhydraten.

3. 3Action Carboloader

Op de derde plaats staat de 3Action Carboloader. Het voordeel van deze carboloader is dat hij smaakloos is, zodat je zelf kan kiezen waar je hem doorheen mixed. Dit kan jus d’ orange zijn, een glas melk of zelfs een kom soep. Voor een verpakking met 500 gram poeder betaal je €12,95; niet supervriendelijk geprijsd maar ook zeker niet heel duur. Ook deze carboloader is een zeer goede bron voor je gewenste koolhydraten: per 100 gram bevat dit product namelijk maar liefst 96,25 gram aan koolhydraten. Een zeer goede middenmoter dus! Goed om te weten is dat deze 3Action Carboloader ook nog eens lactose- en glutenvrij is.

4. Wcup – Carbo Max +

Op nummer 4 staat de Wcup Carbo Max +.  Deze carboloader heeft een smaak van zichzelf; bosbessen. Dit heeft als gevolg dat je deze carboloader ook alleen aan kunt maken met water. Een pot met 900 gram poeder kost €19,95 , zodat deze carboloader ook wel aardig aan de prijs is. Per 100 gram bevat deze carboloader 91,3 gram aan koolhydraten, waardoor deze van alle in deze top-5 vergeleken carboloaders de minste koolhydraten per 100 gram heeft.

5. Squeezy – Carbo Load Drink

Op nummer 5 staat de Squeezy Carbo Load Drink. Deze carboloader is te verkrijgen in de smaak lemon. Als je content bent met deze smaak is dat geen probleem maar de specifieke smaak zorgt er wel voor dat je deze carboloader niet overal doorheen kunt mixen. Voor een verpakking met 500 gram poeder betaal je €14,50, waarmee deze carboloader stevig aan de prijs is. Wat betreft de energievoorziening levert 100 gram Squeezy Carbo Load Drink 94 gram koolhydraten op. Hiervoor is onder andere Maltodextrine, glucose, en fructose gebruikt.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact