Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste glutenvrije sportvoeding

Alle categorieën WielrennenTop 5 beste sportvoedingEvenementen

Glutenallergie, ook wel coeliakie of glutenintolerantie genoemd, is een steeds vaker voorkomende beperking van menig sporter, zoals bij wielrennen, mountainbiken, triatlon en nog vele andere sporten. Ondanks de voedingsbeperking blijven er een hoop mogelijkheden bestaan in diverse sportvoedingsproducten die glutenvrij zijn om je prestaties naar een hoger level te brengen.

Glutenintolerantie

Wij als Duursport merken dat veel van onze klanten een glutenintolerantie hebben en dus op zoek zijn naar glutenvrije sportvoeding. Naast het ritme creëren en houden in het dagelijks leven is het tijdens duurritten langer dan 2 uur ook belangrijk om goede sportvoeding te eten. Speciaal voor hen hebben wij een glutenvrijepagina ontworpen met alle glutenvrije producten samen op één plek. Let op: hierin staan enkel producten die vanuit de leverancier glutenvrij zijn aangemerkt.

Top 5 glutenvrije sportvoeding 

Om het jou nog makkelijker te maken omdat je het al moeilijk genoeg hebt om glutenvrij te eten hebben wij een top 5 gemaakt met de lekkerste sportvoeding. Van energierepen, gels, tot hersteldranken.

  1. 3Action – Nougat Blocks 3×12 gr
  2. 3Action – Carbofruit 3×12,5 gr 
  3. Amacx – Drink Gel 60 ml 
  4. Amacx – Isotonic Energy Drink 750 gr 
  5. Amacx – Protein Deluxe 750 gr

1. 3Action – Nougat Blocks 

Een glutenvrije energiereep is lastig te vinden. Vele energierepen worden gemaakte van tarwe, dat is natuurlijk niet glutenvrij. De Nougat Blocks bieden hierin uitkomst. Wie houdt er namelijk niet van Nougat? 1 verpakking met Nougat Blocks geeft jou 34 gram koolhydraten. Tot slot kun je de Blocks ook handig doseren omdat ze verpakt zijn in 3 porties van 13 gram.

2. 3Action – Carbofruit 

De Carbofruit van 3Action is een lekkere variatie op de hierboven genoemde Nougat Blocks. De Carbofruit bestaat voor 35% uit vruchtenpulp. De Carbofruit is makkelijk te eten omdat hij als het ware als smelt in de mond. Ideaal als je hartslag te hoog is voor een reep maar je nog niet naar een energie gel wilt grijpen. Ook de Carbofruit is makkelijk te doseren, deze is verpakt in porties van 12,5 gram en bieden per verpakking 31 gram koolhydraten.

3. Amacx – Drink Gel 

Niet elke energiegel is glutenvrij, maar de Amacx Drink Gel is dat wél! Ideaal voor tijdens het hardlopen of als je kapot gaat tijdens het beklimmen van een berg en je snel nieuwe energie nodig hebt. De Drink Gel van Amacx bestaat naast de koolhydraten uit een natuurlijke fruitaroma en is zonder toegevoegde kleur- en smaakstoffen. Een Drink Gel geeft jou 26 gram koolhydraten.

4. Amacx – Isotonic Energy Drink 

Naast al het eten wat je in je zakjes mee kan nemen is een gevulde bidon met voeding geen overbodige luxe. De Amacx Isotonic Energy Drink biedt jou voldoende energie met daarbij de 2:1 koolhydraatratio van glucose-fructose. Hierdoor kan de sportdrank gemakkelijker worden opgenomen door het lichaam. De sportdrank geeft per serving van 40 gram 39 gram koolhydraten. Tot slot is de sportdrank zonder kunstmatige zoet- smaak- en kleurstoffen, maar ook is hij NZVT-gekeurd.

5. Amacx – Protein Deluxe 

Naast al het sporten moet er natuurlijk ook hersteld worden. Hoe kun je dat op een verantwoordelijke manier doen als je een glutenvrij dieet volgt? Heel simpel, mix de gewenste hoeveel Amacx Protein Deluxe met water of melk en jij zal jouw herstel ondersteunen met de juiste hoeveelheid eiwitten. De Protein Deluxe is ook zonder kunstmatige kleur -en conserveringsmiddelen. Tot slot is deze eiwitpoeder ook NZVT-gekeurd.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact