Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste herstelproducten

Alle categorieën Voedingsschema triathlonReceptenVoedingsschema voetbal

Alhoewel ik al heel wat jaartjes op de racefiets zit, heb ik pas de laatste jaren ervaring opgedaan met herstelproducten. Ik ben me pas in die materie gaan verdiepen toen ik me had ingeschreven voor Giro di KiKa en ik in zes dagen 1000 kilometer door de bergen moest afleggen. En eerlijk is eerlijk, de herstelproducten hadden een belangrijke bijdrage in het herstel van mijn lichaam. Hierdoor stapte ik elke ochtend opnieuw fit op de fiets en werd ik die week eigenlijk steeds beter en sterker. Datzelfde gebeurde een jaar later toen ik met De Klimmende Règâhs van Den Haag naar de Alpe d’Huez fietste.

 

 

Wat is het beste herstelproduct?

En dan te bedenken dat ik me jarenlang na de Amstel Gold Race volgooide met bier. En dat is nou net niet geschikt als hersteldrank. Het bevat te weinig eiwitten, kalium en natrium. Daarnaast zorgt de alcohol ervoor dat het een remmende werking heeft op de spieraanmaak en het spierherstel. Daarnaast breekt het glycogeen in je lever af en werkt de alcohol vocht afdrijvend. Allerlei effecten die je niet wilt hebben, zeker niet als er na een inspanning nog meer van je wordt gevraagd. Het herstel na de inspanning bepaalt voor een groot gedeelte hoe goed je vooruit kunt blijven gaan. Het principe supercompensatie komt hierbij om de hoek kijken. Tijdens je inspanning breek je af en na de inspanning gaat je lichaam zich sterker opbouwen. Je bent zo goed als je laatste herstel!

 

Top 5 hersteldranken
1. Amacx – Recovery Drink 750 gram
2. Amacx – Protein Deluxe 750 gram
3. Born – Recovery 450 gram
4. SiS – Rego Recovery 500 gram
5. Qwin – PeptiPlus 760 gram

 

1. AmacxRecovery Drink

Dit vind ik van de recovery producten de beste recovery shake. Het heeft een heerlijke smaak en heeft mijn herstel enorm ondersteunt bij meerdaagse zware fietstochten. Het bevat een mix van whey- en koolhydraten in de verhouding 3:1 om het spier- en leverglycogeen weer aan te vullen. Dit product is een waardevolle toevoeging voor elke fanatieke sporter. Probeer het eens en laat je overtuigen.

2. Amacx – Protein Deluxe

Een ideaal eiwitsupplement dat je goed kunt gebruiken naast je dagelijkse voeding. Bij veel inspanningen heb je een verhoogde vraag naar bouwstenen. Deze eiwit shake is een makkelijke en lekkere manier om extra eiwitten binnen te krijgen. Het bevat namelijk een hoog percentage eiwitten en heeft als voordeel dat het de spiergroei stimuleert en snel herstel van de spieren na de inspanning ondersteunt.

3. Born – Recovery

Deze recovery shake bevat essentiële aminozuren en is te mengen met water, sojamelk en magere melk. Het heeft een heerlijke vanillesmaak, waardoor het een traktatie op zich is. Door de samenvoeging van eiwit en koolhydraten, worden zowel je spieren als je energievoorraad voorzien van wat ze na het sporten het meest nodig hebben.

4. SiS – Rego Recovery

Dit is een van de beste herstelproducten die ook te gebruiken is door mensen met lactose-intolerantie en geschikt voor vegetariërs. Dit is een compleet herstelproduct dat direct na de inspanning kan worden gebruikt. Het bevat een mix van 22 gram koolhydraten, 20 gram eiwitten en mineralen en vitaminen. En of dat nog niet genoeg is, hebben ze 2 gram leucine toegevoegd. Een essentieel aminozuur dat je lichaam niet zelf kan aanmaken en uit voeding en supplementen moet worden verkregen.

5. QWIN – PeptiPlus

Dit is het duurste product in het rijtje van beste recovery producten. Het is ontwikkeld in samenwerking met voedings- wetenschappers en topsporters. Veel top- en amateursporters zijn hier enthousiast over. PeptiPlus is voor iedereen die iets extra’s van zijn lichaam vraagt.

De energiebehoefte per lichaam verschilt. Probeer dan ook van tevoren uit wat jouw lichaam nodig heeft bij welke omstandigheden en welk product en welke smaak jouw voorkeur heeft. Door die ervaring op te bouwen, weet je op een gegeven moment wat jij nodig hebt om te herstellen van de inspanning en de keer erna weer optimaal te presteren. Wat is op dit moment jouw top vijf van beste herstelproducten?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact