Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste energierepen 2021

Alle categorieën GravelEnergie GelsWielrennen

Het is zomer; dat betekent mooi weer en langere sportsessies. Ook worden er weer steeds meer wedstrijden en sportevenementen georganiseerd; misschien ben je wel aan het trainen voor een triatlon of een fietstocht?! Hoe dan ook, voeding is een belangrijk onderdeel van jouw training. Zo ook de energiereep; de perfecte manier om snel het benodigde aantal koolhydraten binnen te krijgen. Bij Duursport.nl zijn er tientallen soorten sportrepen te vinden. Om de keuze voor jou wat makkelijker te maken volgt er hier mijn top 5 van de beste energierepen van dit moment.

Top vijf beste energierepen 2021:

  1. Amacx Turbo Fruit
  2. 6d Sports Nutrition Energy Bar
  3. Amacx Energy Oat Bar
  4. High5 Slow Release Energy Bar
  5. Maxim Energy Bar

1. Amacx Turbo Fruit

Met stip op 1 staat voor mij de Amacx Turbo Fruit. Dit is een van de zachtste repen in het assortiment van Duursport.nl. Deze repen bestaan uit maar liefst 51% echt fruit en zijn te krijgen in de smaken sinaasappel of zwarte bes. Deze repen zijn gluten- en lactosevrij en daardoor geschikt voor veganisten. Hoewel het een echte sportreep is, heb je meer het idee dat je een snoepje aan het eten bent. Geen ‘standaard’ sportreep dus en daardoor een zeer welkome afwisseling. Door de zachte structuur en het feit dat de reep niet plakt is deze ideaal voor hardlopers. Een reep is 32 gram en bevat 26 gram koolhydraten. De Amacx Turbo Fruit kost € 1,49 per stuk en is ook verkrijgbaar in een displayverpakking met daarin 12 repen.

2. 6d Sports Nutrition Energy Bar

De 6d Energy Bar is ook een heerlijk frisse energiereep welke te krijgen is in de smaken banaan of framboos. De reep voelt hard aan en is dusdanig gemaakt dat hij niet smelt of bevriest. Toch blijft de structuur zacht en is daardoor makkelijk te eten. Hierdoor is het een ideale reep voor hardlopers en een van mijn persoonlijke favorieten. Een reep is 45 gram en bevat 31 gram koolhydraten. De 6d Energy Bar kost € 1,85 per stuk.

3. Amacx Energy Oat Bar

Op 3 staat de Amacx Energy Oat Bar; een heerlijke sportreep met echte havermoutvlokken. Deze reep is te krijgen in de smaken banaan, kokosnoot, limoen of zoete vijg. Ook deze reep heeft een zachte bite waardoor hij makkelijk te eten is tijdens het sporten, maar de structuur is dusdanig opgebouwd dat deze reep niet smelt of gaat plakken. De reep heeft geen coating en voorziet in een langdurige en gelijkmatige opname van energie. Een reep is 50 gram en voorziet jou per reep aan 31,5 gram aan koolhydraten. De Amacx Energy Oat Bar kost € 1,49 per stuk.

4. High 5 Slow Release Energy Bar

De liefhebber van frisse fruitsmaken zal gecharmeerd zijn van de High 5 Slow Release Energy Bar. Deze repen van 40 gram zijn te krijgen in de smaken abrikoos of bosbes/framboos. Per reep krijg je 23 gram koolhydraten binnen. Deze reep is qua structuur wat stugger en kan voor of tijdens de inspanning gegeten worden, al zal dat laatste voor hardlopers iets lastiger zijn. De High 5 Slow Release Energy Bar kost € 1,90 per stuk.

5. Maxim Energy Bar

Op 5 staat de Maxim Energy Bar. Deze sportreep is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende smaken. Persoonlijk vind ik de cookie het lekkerst, maar als je van cappuccino of banaan houdt dan is dit ook de reep voor jou. Een reep is 55 gram en bevat 39 gram koolhydraten. De verpakking is makkelijk te openen en de reep kauwt goed weg. Een aanrader dus. De prijs voor deze reep is € 1,85 per stuk.

Voor ieder wat wils dus. Welke reep je ook kiest, allemaal geven ze jou je benodigde portie energie tijdens het sporten of gewoon als lekker tussendoortje.

Pssst… ontdek ook onze Top 5 beste energierepen van 2019 hier

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact