Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste magnesium & sport

Alle categorieën EvenementenEnergie GelsVoedingsschema mountainbike

Magnesium is een populair supplement onder duursporters en dat is niet voor niets. Het mineraal draagt namelijk bij aan de vorming van botten en spieren en speelt bovendien een rol bij een goede werking van spieren. Omdat ons lichaam niet in staat is om zelf magnesium aan te maken, zouden wij onze dagelijkse magnesiumbehoefte moeten halen uit de dagelijkse voeding.

Magnesium en sport 

Van nature zit magnesium in onder andere  groente, noten, graanproducten en sommige melkproducten. In een gezond en gevarieerd voedingspatroon zit voldoende magnesium voor een gemiddeld persoon. Maar omdat fanatieke hardlopers en fietsers vaak net iets meer van hun lichaam vragen, ligt de magnesiumbehoefte van duursporters wel 10% tot 20% hoger.

Vind je het lastig om voldoende magnesium uit de voeding te halen? Gelukkig zijn er ook verschillende magnesiumsupplementen. Maar welke past dan het beste bij jou? Dat is per persoon verschillend, maar we weten wel zeker dat ieder lichaam de voorkeur heeft voor de meest hoogwaardige vorm van magnesium. Dit wordt aangegeven met de zogenaamde biologische beschikbaarheid. Met een percentage van biologische beschikbaarheid wordt er aangegeven hoe gemakkelijk het lichaam de magnesium kan opnemen. Ben je op zoek naar een aanvullend magnesiumsupplement?

Top 5 beste magnesium: 

1. Amacx – Magnesium Liquid 3 x 25 ml
2. Virtuoos – Magnesium Gold 90 caps
3. BORN – Magnesium Liquid 25 ml
4. PowerBar – Magnesium Liquid 25 ml
5. NatuSport – Magnesiumcitraat 60 tabs

1. Amacx – Magnesium Liquid

Voor de Magnesium Liquid hebben de makers van Amacx gekozen voor de magnesiumvorm Glycerofosfaat. Dit organische zout heeft een hoge biologische beschikbaarheid en is daardoor vriendelijk voor je maag en darmen. Ook is er 250 milligram vitamine C aan toegevoegd. Deze vitamine draagt bij aan de bevordering van de energiestofwisseling en zou bovendien een gunstige invloed hebben op de vermindering van de vermoeidheid na het sporten.

Magnesium Liquid is een vloeibaar magnesium en in ieder buisje zit ongeveer 25 milliliter. Dankzij de lekkere sinaasappelsmaak drinkt het gemakkelijk weg aan het einde van een zware wedstrijd of training. Iedere dosering bevat 300 milligram magnesium en voorziet je daarmee meteen in de aanbevolen dagelijkse behoefte.

2. Virtuoos – Magnesium Gold

De Magnesium Gold van Virtuoos is een supplement dat op dagelijkse basis kan worden ingenomen. Door driemaal daags een capsule voor een maaltijd in te nemen, krijg je 375 milligram magnesium binnen. De makers van Virtuoos hebben gekozen voor Bisglycinaat als magnesiumvorm. Dit soort magnesium wordt door het lichaam gezien als aminozuur en kan daardoor sneller door het lichaam worden opgenomen. Maar dat was nog niet genoeg! Daarom is er Bioperine® toegevoegd. Bioperine® is een zwarte peperextract en verbetert de opname van voedingsstoffen. Daarnaast is er vitamine B6 aan de Magnesium Gold toegevoegd. Deze vitamine draagt bij aan de ondersteuning van het immuunsysteem en het energieniveau.

De Magnesium Gold van Virtoos is geproduceerd volgens de normen van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen en draagt daarom het NZVT logo. Dit logo geeft de garantie van een dopingvrij supplement en kan dus ook in de topsport gebruikt worden.

3. BORN – Magnesium Liquid 

De Magnesium Liquid is een van de vele innovatieve producten van de makers van BORN. Omdat de buisjes makkelijk mee te nemen zijn en de vloeibare magnesium bovendien een frisse sinaasappelsmaak heeft, is de Magnesium Liquid ideaal voor onderweg. Eén buisje van 25 milliliter bevat 300 milligram magnesium en 45 milligram vitamine C. Daarmee is één shot van deze vloeibare magnesium voldoende voor één lange duurtraining.

4. PowerBar – Magnesium Liquid

Volgens de makers van PowerBar kan je de Magnesium Liquid het beste dertig minuten voor een training of wedstijd innemen om zo een tijdelijk magnesiumtekort te voorkomen. Eén buisje bevat namelijk 250 milligram magnesium maar ook vitamine B6. Ook is er sinaasappelconcentraat aan deze vloeibare magnesium toegevoegd. Zorg daarom dat je hem goed schudt voor gebruik, dan weet je zeker dat die lekkere sinaasappelsmaak tot zijn recht komt.

5. NatuSport – Magnesiumcitraat 

De tabletten magnesiumcitraat van Natusport bevatten 200 milligram magnesium van een hoge biologische beschikbaarheid. Ook is aan dit supplement Bioperine® en vitamine B6 toegevoegd. Met twee tabletten per dag ben je verzekerd van de inname van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium. Ook het Magnesiumcitraat van Natusport is voorzien van het NZVT logo en kan daarom veilig door alle sporters worden gebruikt.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact