Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Whey versus Caseïne eiwit

Alle categorieën ReceptenMountainbikenHerstel

Eiwitsupplementen zijn enorm populair onder sporters. Maar het ene eiwitpoeder is het andere niet. De twee bekendste eiwitpoeders zijn whey en caseïne. Wat zijn de verschillen tussen deze twee eiwitten? En hoe gebruik je ze? Je leest het in deze blog!

Whey eiwitten, van restproduct naar bestseller

Whey (wei) en caseïne zijn beiden eiwitten die afkomstig zijn uit melk. Melk bevat veel eiwit, waarvan ongeveer 80% caseïne en 20% whey eiwit is. Omdat deze eiwitten van hoge kwaliteit zijn, worden ze tegenwoordig veel gebruikt om eiwitsupplementen van te maken.

Niet al te lang geleden waren whey eiwitten slechts een restproduct van kaas. De eiwitten werden vooral gebruikt als varkensvoer, omdat de varkens er goed van konden groeien. Toen ontdekt werd dat het ook voor mensen een goede eiwitbron is, werd whey al snel razend populair onder sporters. In het begin waren vooral de krachtsporters hierin geïnteresseerd, maar ondertussen is het duidelijk dat ook duursporters veel baat hebben bij het innemen van voldoende eiwitten. Whey eiwitten zijn dan ook al lang niet meer zomaar een restproduct van kaas.

Protein, rechtstreeks uit verse melk

Om de hoogste kwaliteit te behalen, kun je whey eiwitten ook rechtstreeks uit melk halen. Op deze manier krijg je een whey poeder met gemiddeld 15% meer leucine dan de whey die afkomstig is van de kaasproductie. Leucine is het belangrijkste aminozuur (bouwsteen van eiwit) voor het herstel en de opbouw van je spieren na inspanning. Whey eiwitten met een hoger leucine gehalte zijn hierdoor van een betere kwaliteit.

Caseïne eiwitten zijn een belangrijk onderdeel van kaas. Deze blijven bij kaasproductie dus gewoon in de kaas achter. Maar ook van caseïne eiwit wordt tegenwoordig eiwitpoeder gemaakt.

Om whey en caseïne eiwitpoeder te maken uit melk, wordt de melk gepasteuriseerd en vervolgens ontroomd. Hierdoor blijft er magere melk over. Door deze magere melk te filtreren worden de whey en caseïne eiwitten van elkaar gescheiden. De verschillende eiwitdelen worden hierna elk omgezet tot eiwitpoeder.

Virtuoos - NN Running Team

De functies van Whey en Caseïne

Whey eiwit

Door sporters wordt whey eiwitpoeder het meest gebruikt. Dit is vanwege het hoge leucine gehalte en de snelle vertering van whey eiwitten in het lichaam. Door de snelle vertering en opname van whey, komen de eiwitten vrijwel direct in de spieren terecht. Hierdoor is whey eiwitpoeder ideaal voor een optimaal herstel van je spieren na een training.

Ook op andere momenten waarop je jouw eiwitinname wilt verhogen zijn whey eiwitten perfect. Een shake is in een handomdraai gemaakt en daarnaast kun je eiwitpoeder makkelijk toevoegen aan zelfgemaakte smoothies, baksels of havermoutpap.

Virtuoos – Whey Classic Gold 1,0 kg

  • Hoogwaardige wei eiwitten
  • 24 gram eiwit per portie
  • 2 gram leucine en >4 gram BCAA’s per portie
  • Eiwit bevordert de spiergroei
  • Bevordert spierherstel

Caseïne eiwit

Caseïne eiwitten hebben andere unieke eigenschappen. Deze eiwitten vormen kleine klontjes in je maag, waardoor de vertering vertraagd wordt. Wanneer je voor een langere periode geen eiwitten binnen kunt krijgen, kan dit een hele gunstige eigenschap zijn. Er zijn zelfs studies die aantonen dat caseïne eiwit innemen voor het slapen, het herstel van je spieren in de nacht stimuleert. Daarom nemen veel fanatieke sporters vrijwel dagelijks caseïne eiwitten voor het slapen.

Virtuoos – Caseïne Gold 900 gr

  • Hoogwaardige caseïne eiwitten
  • 26 gram eiwit per portie
  • Ideaal voor het slapengaan
  • Zonder toegevoegde suikers
  • Bevordert spierherstel

Eiwitpoeders van de hoogste kwaliteit

Bij het Nederlandse supplementenbedrijf Virtuoos staat kwaliteit altijd voorop. Zo worden enkel de beste ingrediënten gebruikt en wordt het gehele productieproces nauwkeurig gecontroleerd. Alle supplementen zijn zuiver en dragen het NZVT keurmerk. Mede daarom is Virtuoos een favoriet onder Nederlandse topsporters. De eiwit supplementen van Virtuoos worden gemaakt van hoogwaardige eiwitten afkomstig van FrieslandCampina DMV.

Geschreven door Virtuoos Sportsupplementen

Het Nederlandse Virtuoos is een hoogwaardig merk sportsupplementen. Het Nederlandse bedrijf is opgericht in 2010 met als doel om samen met de sportwereld effectieve en veilige voedingssupplementen te ontwikkelen en deze af te stemmen op specifieke sporters en - sportdisciplines. Inmiddels gebruiken vele nationale en internationale topatleten, profvoetballers, schaatsers, wielrenners en andere sporters de dopingvrije voedingssupplementen van Virtuoos en is het innovatieve bedrijf een sterk groeiend merk in de Internationale sportwereld.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact