Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Kramp in benen? Kramp Krachtig Magnesium

Alle categorieën TriathlonGravelVoedingsschema schaatsen

Om tot jouw maximale resultaat te komen is hard trainen voor veel mensen het eerste waar ze aan denken. En dat is helemaal waar! Van alleen maar chillen op de bank is nog nooit iemand harder gaan fietsen. Maar met alleen hard trainen ben je er zeker niet. Een belangrijk onderdeel van goed en verstandig trainen is jouw rust. In de periode dat je je lichaam rust gunt heeft het de tijd om te herstellen. In feite is je lichaam zich dan alweer aan het klaarstomen voor een nieuwe training. Super belangrijk dus dat jij in die periode van rust je lichaam optimaal verzorgt!

Optimaal herstel

Allerlei signalen geeft je lichaam om tot dat optimale herstel te komen. Honger en dorst herken jij vast direct. Na je training vul jij je energie weer aan met de juiste voedingstoffen. Maar behalve honger en dorst zijn er nog veel meer signalen dat jouw lichaam behoefte heeft aan herstel. Hoe vaak lig jij bijvoorbeeld met kramp in bed of strompel je de volgende ochtend met flinke spierpijn naar de badkamer? Met een beetje stevige kramp schiet je ’s nachts bijna tegen het plafond, auw! Het lijkt alsof al je spieren in 1 keer samentrekken. Dat is ook zo! Met een pijnlijke reactie als gevolg waar je maar moeilijk vanaf komt.

Noodzaak van magnesium

Kramp kan meerdere oorzaken hebben maar na, of soms zelfs tijdens, een pittige training schieten veel mensen letterlijke in de kramp. De zwaar belaste spieren schreeuwen dus niet alleen om jouw Recovery Drink. Ze willen meer. Een belangrijk mineraal hierbij is magnesium. Magnesium is nodig voor de ontspanning van jouw spieren. Bij een tekort aan magnesium kan de spier dus niet goed ontspannen met bijvoorbeeld kramp in je kuiten als gevolg.

Kramp Krachtig

Een tekort aan magnesium komt niet zo snel voor, maar wanneer je intensief sport vraagt je lichaam om wat extra. Kramp Krachtig biedt dat extraatje voor je spieren. Je kan het eigenlijk zien als de slagroom op je appeltaart na je duurrit. Die slagroom kan jij prima hebben omdat je zoveel energie hebt verbrand. Kramp Krachtig geeft met een flinke dosis magnesium en MSM jouw spieren ook dat beetje extra waar ze om vragen. Kramp Krachtig is geen plakkerige olie, het is een fijne zachte crème die je smeert op de plek waar je vaak kramp ervaart. Lekker smeren dus op die fietsbenen, en vergeet zeker je kuiten niet!

Handige aan Kramp Krachtig is dat je het ook preventief kan smeren. Weet je van jezelf dat je gevoelig bent voor kramp smeer dan voor het slapen gaan Kramp Krachtig onder je voeten. Klinkt gek, maar werkt super! Je voetzolen zijn namelijk de ideale plek voor de opname van magnesium en MSM.

Ben jij nog benieuwd wat Laurens ten Dam zei over Kramp Krachtig? Luister dan hier naar de Live Slow Ride Fast podcast (21 maart 2020; rond minuut 22)

Kramp?! Spierpijn?! Dat laat je graag aan je voorbijgaan. Kramp Krachtig is een crème met een combinatie van magnesium en MSM. Beiden zijn essentiële onderdelen voor jouw spierherstel en dus ter voorkoming van kramp.

Kramp Krachtig heeft een zijdezachte crème structuur wat goed wordt opgenomen door de huid, waardoor het snel en effectief zijn werk kan doen.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 22:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact