Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Recovery Drink na een triathlon

Alle categorieën Voedingsschema triathlonEnergie GelsRecepten

Een triathlon kan worden gezien als een ware uitputtingsslag. Zeker als je uitgaat van een full distance triathlon, waarbij je maar liefst 3,8 kilometer moet zwemmen, 180 kilometer moet fietsen en afsluitend nog even een marathon moet lopen. Maar ook de halve en de kwart afstand mag als zeer pittig worden beschouwd. Je kunt je dan ook wel voorstellen dat je lichaam na het finishen van een triathlon goed moet herstellen. Hoe je dat het beste kunt doen lees je in deze blog.


Voorraden aanvullen in de herstelfase

Tijdens een triathlon verbruikt je lichaam veel aan koolhydraten, eiwitten maar ook zouten en mineralen. Het is zaak dat deze goed worden aangevuld zodat je lichaam optimaal herstelt van de geleverde inspanning. Een goed herstel begint al voor de wedstrijd. Wanneer je immers voldoende eiwitrijk voedsel tot je neemt herstel je sneller. Hierbij moet je denken aan (magere) zuivelproducten maar ook vlees, kip en eieren. Eiwitten zorgen er namelijk voor dat je spieren goed aansterken. Daarnaast moeten je glycogeenvoorraden weer worden aangevuld; dit is namelijk de belangrijkste bron van energie. Naast de genoemde voedingsmiddelen is een recoverydrink de voeding bij uitstek om na een triathlon optimaal te herstellen.

Triathlon - Duursport

Hersteldrank

Een goede recoverydrink bevat voldoende eiwitten en koolhydraten, op een dusdanige manier samengesteld dat je lichaam alles in de juiste verhoudingen binnen krijgt. Eiwitten bevorderen zoals gezegd het spierherstel en de koolhydraten zorgen ervoor dat je glycogeenvoorraden weer op peil komen. Een aan te bevelen Recovery Drink is die van Amacx. De recoverydrink van Amacx bevat een whey- en koolhydratenmix in een verhouding van 3 op 1. Whey eiwitten zijn biologische eiwitten die snel en volledig op te nemen zijn door het lichaam. Daarnaast bevat deze drink taurine en Alpha lipon zuur. Taurine speelt een grote rol bij de ontwikkeling en functioneren van je spieren. Normaliter wordt deze stof in beperkte hoeveelheid door je lichaam aangemaakt, terwijl het bij mensen met diabetes juist in verhoogde hoeveelheden wordt verbruikt. Naast al deze belangrijke voedingsbestandsdelen is de recoverydrink van Amacx ook gewoon nog eens lekker om te drinken, wat lang niet bij alle recoverydrinks het geval is. Zo kun je kiezen uit de smaken Forest Fruit of Tropical, wat ik persoonlijk veel frisser en lekkerder vind na het sporten dan bijvoorbeeld een vanillesmaak.

Wanneer neem je een Recovery Drink?

Het is verstandig om zo snel mogelijk na je triathlon een recoverydrink te nemen. Natuurlijk mag je best even bijkomen van je zware race maar het advies is over het algemeen om na een half uur/drie kwartier na je wedstrijd een recoverydrink te nemen. Op deze manier krijgt je lichaam snel alle stoffen binnen die het nodig hebt voor het herstel en worden deze optimaal opgenomen. Je zult merken dat je bij goed gebruik van een recoverydrink veel sneller hersteld en minder last hebt van bijvoorbeeld zware benen. Voor je het weet ben je weer helemaal klaar voor je volgende triathlon. Al moet je wel blijven trainen natuurlijk.

Nog vragen naar aanleiding van dit artikel? De klantenservice van Duursport staat natuurlijk voor je klaar om je op alle mogelijke manieren te helpen en te voorzien van passend advies.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact