Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energy bar met of zonder coating

Alle categorieën SupplementenZwemmenEnergie Gels

Energierepen zijn voor veel duursporters een belangrijk onderdeel van hun sportvoeding. Dit komt omdat energierepen boordevol koolhydraten en andere voedingsstoffen zitten. Energy bars zijn in twee soorten te krijgen, namelijk met coating en zonder coating. Wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee soorten? Wanneer gebruik je welke? 

Energiereep met coating

Wie in het assortiment van Duursport kijkt merkt op dat er een groot aantal Energiereep te krijgen zijn met coating. Het voordeel van deze coating is dat de energiereep makkelijker te consumeren is. De aangebrachte coating zorgt er namelijk voor dat de reep smeuïg  blijft. Een ander voordeel van energie bars met coating is dat deze repen ook in de winter zacht(er) blijven. Tot slot kan een coating een positief effect hebben op de smaak van de reep. Zo heb je coatings met een frisse yoghurtsmaak of coatings van chocola. Energy bars met een coating brengen echter ook een aantal nadelen met zich mee. Zo zijn energy bars voorzien van coating in de regelmaat iets vetter. Daarnaast worden ze in de zomer vaak plakkerig doordat de coating wat smelt. Aan te raden energierepen met coating zijn bijvoorbeeld de High Energy Bar van Amacx of de verrassend fruitige Xtra-Bar van Born.

Energy bar met of zonder coating

Energiereep zonder coating

Naast energierepen mét coating zijn er dus ook vele energierepen zonder coating op de markt te verkrijgen. Vanwege het eerder genoemde feit dat Energy Bars met coating in de zomer sneller plakkerig worden, zullen veel duursporters in de zomer gebruik maken van een energiereep zonder coating. Deze zullen immers veel minder snel smelten bij warm weer. Nadeel van Energy Bars zonder coating is dus wel dat deze in de kou wat sneller taai worden, waardoor ze minder makkelijk te gebruiken zijn. Dit is wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een Energy Bar. Enkele goede Energy Bars zijn bijvoorbeeld de Fast Bar van Amacx, welke ondanks het gebrek aan coating niet gevoelig is voor temperatuur. Een andere aan te raden reep zonder coating is de Mini Go Bar van SiS, welke ook nog eens geschikt is voor veganisten.

De keuze is reuze

Los van bovengenoemde voor- en nadelen is de keuze voor wel of geen coating op je energiereep vooral een kwestie van persoonlijke smaak. Hoe dan ook zijn Energy Bars altijd een goede aanvulling op je sportvoeding doordat je middels een compacte reep een grote hoeveelheid koolhydraten binnen krijgt. Naast deze koolhydraten bevatten enkele Energy Bars ook eiwitten, vetten en overige voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Let bij je keuze goed op voor welk doeleinde je de energiereep gaat gebruiken. Zo zal je tijdens het hardlopen een zachte reep willen omdat deze tijdens het rennen makkelijker weg te eten is. Een energiereep met coating kan dan de voorkeur hebben. Kortom, kijk goed welke energiereep het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Kom je er toch niet helemaal uit? De klantenservice van Duursport staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te voorzien van verder advies.

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact