Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Waar koop je Energy Bars? In de supermarkt of online?

Alle categorieën ZwemmenSupplementenFietsonderhoud

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er tegenwoordig je Energy Bars kopen. Dat geeft aan dat we voor de commercie met een interessante markt te maken hebben. Ik kan me nog goed herinneren dat Kruidvat ineens met het bericht kwam dat het sportvoeding ging verkopen. Met een eigen sportvoedingslijn. Hiermee speelde het destijds duidelijk in op een toenemende interesse in sportvoeding. En daarin is het niet de enige. Inmiddels kun je ook bij Bol.com voor je sportvoeding terecht. Zelfs Amacx Sports Nutrition  kun je tegenwoordig bij Bol.com bestellen. Ook valt het op dat steeds meer supermarkten sportvoeding verkopen voor de fanatieke sporters.

Als beginnend wielrenner was ik jaren geleden nog helemaal niet zo bezig met voeding. Ik maakte dan ook nog niet zo heel veel kilometers op een dag. Ik vond het al heel wat als ik met wat vrienden op een zondagochtend 45 kilometer fietste. Maar goed, het begin was er. En wie is er niet op die manier begonnen?
Toen de eerste wat langere tochten van zich deden spreken, kwam ik er ook achter dat het belangrijk was op je voeding en drinken te letten. Zowel voor, tijdens als na het sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een sporttraining steeds hoger worden, gaat het lichaam vanzelf om steeds meer ondersteuning vragen.

En al doende leert men, is een bekend Nederlands spreekwoord. Je komt er dus vanzelf achter dat je lichaam (extra) energie nodig heeft om optimaal te blijven presteren en om goed te herstellen na een training, toertocht of een wedstrijd. Zeker voor de langere toertochten of sporttrainingen zijn Energy Bars erg belangrijk en essentieel om de welbekende ‘hongerklop’ te voorkomen.


Maar waar koop jij je Energy Bars? En welke afwegingen maak jij? 

Mijn eerste energierepen waren van Isostar. Gekocht in de supermarkt, omdat ik ze daar gewoonweg zag liggen. Die met de bananensmaak waren mijn favoriet. Bij mijn eerste toertocht, de Amstel Gold Race, kwam ik in aanraking met energierepen van andere merken en begon ik de verschillen te ontdekken. Verschillen in smaak, maar ook in samenstelling en effect.

In de loop van de jaren, wanneer ik steeds frequenter en ook fanatieker ben gaan sporten, is ook mijn behoefte aan sportvoeding verder ontwikkeld. Ik ben andere producten gaan uitproberen. Ik kreeg eens wat anders van een fietsmaatje om uit te proberen of bij een toertocht. Ik ben erover gaan lezen op internet en in sportbladen. Eigenlijk zorgde die hele ontwikkeling en steeds meer ervaring ervoor, dat ik zelf steeds kritischer werd ten aanzien van de verschillende energierepen.

Met het eenzijdige aanbod in de supermarkten was ik daarom vrij snel klaar. Mijn persoonlijke behoefte lag op minder zoete energierepen. Maar ook op een zachte structuur van de energiereep die zorgt voor een makkelijke ‘bite’. En eentje die goed verteerbaar is met de juiste energie voor dat specifieke sportmoment. Het liefst nog met wat elektrolyten erin verwerkt. Ik begon me te verdiepen in het aanbod op internet. Daar trof ik een gigantische hoeveelheid verschillende energierepen aan, als ook heel veel verschillende leveranciers.

Waar koop je Energy Bars? In de supermarkt of online?

Passie voor sport(voeding)

Voor mij persoonlijk maakte ik al snel de afweging dat ik mijn sportvoeding wilde kopen bij de mensen met een passie voor sport en uiteraard de voeding. Sporters die je er wat over kunnen vertellen, uit eigen ervaring en er daarnaast ook echt verstand van hebben. Als ze dan ook nog zelf producten ontwikkelen, dan weet je dat je aan het goede adres bent. Want zij zijn er dagelijks mee bezig en proberen producten uit. Ze kunnen je bovendien persoonlijk advies geven over de werking van een product. Extra service dus. Een sportreep kopen bij een leverancier die er verstand van heeft, is bij mij dan hetzelfde als het uitzoeken en kopen van een goed stuk vlees of een lekker brood. Dat haal ik liever bij de slager of de bakker, een specialist en vakman. En dus niet bij de supermarkt. Welke afwegingen maak jij? 

Energy Bars online kopen 

Maar zoals gezegd is het aanbod energierepen online overweldigend. Er is een grote diversiteit in energierepen, zowel in smaak, als in samenstelling, kwaliteit en in prijs. En welke moet je dan kiezen? Je zou zomaar kunnen verdwalen in dat gigantische aanbod.

Het mooie van het aanbod van Duursport.nl vind ik, is dat je verschillende producten van Amacx kunt uitproberen door heel voordelig een proefpakket te bestellen. De deal geeft je een brede ervaring in de diversiteit binnen Amacx Sportvoeding. Voor een mooie prijs maak je kennis met drie verschillende energierepen. Persoonlijk heb ik daardoor de zogenaamde Fast Bar ontdekt. Ik vind het een snoepje en kijk er tijdens de rit gewoon naar uit om die te mogen eten. Echt een traktatie. En als je er tijdens het sporten even doorheen zit, dan vergeet je dat gevoel gewoon tijdens het eten van deze heerlijke energiereep. Echt een aanrader!

Amacx energierepen lage prijs voor hoogste kwaliteit

Het voordeel van het assortiment van Amacx is, dat het Amacx label alleen wordt geleverd via internet en direct aan de consument. Daardoor heeft Duursport.nl bij dit merk geen last van dure promotiemiddelen en de kostprijsverhogende tussenhandelaren. Dit prijsvoordeel merk je als klant direct in je portemonnee, omdat je een lagere prijs betaalt voor de hoogste kwaliteit.

Maar nogmaals, voor mij persoonlijk geldt dat Amacx een product is dat gemaakt is door liefhebbers die over hun passie met trots kunnen vertellen. Die trots zijn op het product dat ze hebben gemaakt en verkopen. Een product voor een mooie prijs en van de hoogste kwaliteit. En het allerbelangrijkste? Ze zijn lekker en geven je de energie die je lichaam voor, tijdens of na het sporten nodig heeft. Ik bestel ze online, vaak in de aanbieding nog net wat extra voordelig. Daar kan geen supermarkt tegenop. Toch?

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact