Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Verslaat de PowerBar Energize Advanced zijn voorloper?

Alle categorieën VoedingVoedingsschema hockeyWielrennen

Decennia geleden ontwikkelde PowerBar de eerste sportreep onder de naam: Energize Bar. De PowerBar Energize reep heeft sindsdien een lange en mooie geschiedenis. De Energize reep geniet al tientallen jaren van een ongekende status bij (top)atleten over de gehele wereld. Terwijl de reep wereldwijd populair blijft, zit het merk PowerBar niet stil en lanceert een vernieuwde Energize reep: PowerBar Energize Advanced. Wat maakt deze reep zo bijzonder en waarin verschilt de Energize Advanced reep van de traditionele Energize repen?

Geschiedenis van PowerBar 

Het merk PowerBar is in 1983 ontstaan doordat een marathonloper uit Canada enkele kilometers voor de eindstreep de leiding verloor omdat hij te maken kreeg met ‘de man met de hamer’. De marathonloper had zijn gehele lichamelijke energievoorraad verbruikt. Na deze ervaring ontwikkelde PowerBar de eerste ‘Energize’ sportreep bestaande uit koolhydraten, eiwitten, vitaminen, mineralen en andere ingrediënten. Sindsdien is de reep een musthave voor vele sporters.

Winnen door wetenschap

Binnen de wetenschap is men in de afgelopen decennia tot nieuwe inzichten gekomen. Door de nieuwe bevindingen binnen de wetenschap is de energiereep niet exact hetzelfde, maar verder verbeterd. Naast C2MAX – een wetenschappelijk ontwikkeld koolhydraatmengsel met een 2:1 verhouding van glucose- en fructosebronnen – ondersteunt de energiereep ook de mineralenbalans met natrium en magnesium. Met deze formule kan het lichaam meer koolhydraten per uur opnemen. Glucose en fructose wordt via verschillende wegen door de darm opgenomen, wat zorgt voor continu energietoevoer.

Vernieuwde structuur 

Binnen de wereld van sportvoeding zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van smaak en textuur. De PowerBar Energize Advanced heeft na een langdurig ontwikkelingsproces de textuur van de reep vernieuwd. De textuur is niet droog of plakkerig  en houdt zich optimaal onder elke weersomstandigheid.

PowerBar Energize Bar assortiment

De Energize Advanced reep is nu verkrijgbaar in twee verschillende smaken: Mocca Almond en Orange. De reep is goed herkenbaar aan de gele verpakking. Trakteer jezelf vóór of tijdens de inspanning van deze reep om de lichamelijke motor in topconditie te houden. Deze twee smaken zijn een toevoeging op het huidige assortiment van Energize repen, welke in de grijze verpakking verkrijgbaar zijn in de volgende smaken: Chocolate, Cookies & Cream, Berry en Banana Punch.

Geschreven door PowerBarNL Nutrisense

NutriSense heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een ervaren speler in de (sport)voedingsbranche. Met merken als PowerBar & QWIN richten zij zich op topsporters, recreatieve sporters en de moderne actieve gezondheidsbewuste consument.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact