Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Top 5 beste energierepen 2022

Alle categorieën Voedingsschema hardlopenEnergie RepenVoedingsschema voetbal

Of je nu van plan bent om een lange fietstraining te doen of juist op zoek bent naar dat beetje extra energie vlak voor het hardlopen, dan kan een energiereep de oplossing bieden.  En dat gebeurt al jarenlang. Sinds 1869 maken de Engelse bergbeklimmers, wandelaars  en hikers dankbaar gebruik van de voordelen van de energiereep, nadat Joseph Wiper deze bij toeval uitvond. In plaats van de vertrouwde pepermuntjes maakte hij per ongeluk een groot blok van samengesmolten suikers. En dat bleek een heel fijne energieleverancier voor de duursporters rondom dat gebied.

Top vijf beste energierepen 2022:

Nu, bijna honderdvijftig jaar later, wordt deze reep alleen nog aan toeristen in het Lake District in Noord Engeland verkocht en kiest de duursporter toch liever voor een andere energybar. Maar voor welke reep moet je dan kiezen? Er zijn heel veel energierepen op de markt in verschillende smaken. Om je een handje op weg te helpen, selecteerden wij de top 5 beste energierepen van 2022 voor je.

  1. Amacx Turbo Fruit
  2. Amacx Fast Bar 
  3. High 5 Energy Bar 
  4. Maxim Energy Bar
  5. Amacx Energy Oat Bar

1. Amacx Turbo Fruit 

Hoewel het onder de categorie energierepen valt, heeft het Turbo Fruit van Amacx meer weg van een heerlijk fruitig snoepje. Dankzij de gesuikerde buitenkant eet het gemakkelijk weg en smelt het niet in warme omstandigheden. Maar het meest lekkere is natuurlijk de binnenkant. Het Turbo Fruit van Amacx bestaat namelijk voor meer dan de helft uit fruitpulp en is bovendien verkrijgbaar in drie heerlijke smaken, namelijk Cassis, Orange en Piña. Per verpakking bevat het Turbo Fruit 26 gram koolhydraten. Ook is het gluten -en lactosevrij en past het binnen een vegetarische en veganistische leefstijl.

2. Amacx Fast Bar

De Fast Bar van Amacx is eigenlijk de ideale energieleverancier voor iedere sporter. Zo neem je hem gemakkelijk mee op de fiets of tijdens een hardlooprondje, maar is het ook perfect voor de fanatieke voetballer of hockeyer. Dankzij de uitgebalanceerde koolhydraatmix voorziet de energiereep je op iedere moment van energie door de gelijkmatige opname van de koolhydraten.

Daarnaast bestaat de Fast Bar voor 40% uit amandel. Hierdoor heeft de reep een fijne crunchy bite en lost het gemakkelijk op in de mond. En dat is een groot voordeel bij een hoge hartslag of een snelle ademhaling. Maar dat zijn niet de enige voordelen van de amandel. Deze vrucht bevat van nature magnesium, kalium en calcium. Dat zijn stuk voor stuk belangrijk mineralen voor iedere sporter. De Fast Bar bevat 22 gram koolhydraten en is verkrijgbaar in de smaken Lemon, Orange en Vanilla.

3. High 5 Energy Bar

De Energy Bar van High 5 is een heerlijke en compacte reep vol met fruit en granen. Vlak voor en tijdens een training en wedstrijd is deze energiereep een fijne en zoete energieleverancier, maar ook op rustdagen is het een heerlijk tussendoortje. De Energy Bar bevat 36 gram koolhydraten en is verkrijgbaar in vijf heerlijke smaken.

4. Maxim Energy Bar

De Energy Bar van Maxim is de perfecte snelle snack tijdens lange en intensieve sportprestaties. Vlak voor een wedstrijd of training helpt deze energiereep je om de energievoorraad aan te vullen. Maar ook tijdens een training of wedstrijd is de reep ideaal, omdat ze gemakkelijk te eten zijn bij een hoge hartslag en snelle ademhaling.

De smaken Oats, Almonds en Salty Nuts zijn besprenkeld met een dun laagje haver. Zo weet je zeker dat de reep niet plakkerig wordt plakkerig in bijvoorbeeld een warme broekzak. De Energy Bar van Maxim bevat ongeveer 40 gram koolhydraten en is verkrijgbaar in meerdere smaken.

5. Amacx Energy Oat Bar 

Ben je op zoek naar een energiereep die jou voorziet in een langdurige toevoer van energie? Dan is de Energy Oat Bar van Amacx iets voor jou. Deze reep bestaat namelijk voor de helft uit snelle koolhydraten en voor de andere helft uit complexe koolhydraten.

Dankzij de echte havervlokken in de Energy Oat Bar en de natuurlijke smaken Banana, Lemon, Coconut of Sweet Figs, is de reep niet alleen heel lekker, maar heeft het ook een fijne structuur. Ideaal voor een snelle hap en voor de stevige hongerklop dus. De Energy Oat Bar bevat ruim 31 gram koolhydraten. Ook bevat het van nature magnesium en kalium.

Wil je weten welke energiereep bij jou en jouw sportieve uitdaging past? Of heb je vragen over een van onze andere producten? Neem dan contact op met onze online specialisten. Zij beantwoorden alle vragen en geven je graag advies.

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact