Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Review AfterShokz Aeropex

Alle categorieën TriathlonVoedingsschema zwemmenVoeding

De Aeropex is licht, heel flexibel en zit verpakt in een luxe verpakking. Naast de koptelefoon tref je ook een oplader aan, oordoppen en een handig en luxe opbergtasje. De oordoppen kan je gebruiken in de gevallen dat je toch je oren wil afsluiten van de omgeving. Bijvoorbeeld in de trein of het vliegtuig. Je kan de koptelefoon gemakkelijk bedienen via de knoppen aan de zijkant. Zo kan je tijdens het sporten simpel van nummer veranderen, het volume aanpassen of een telefoongesprek voeren.

Aeropex en Waterdicht

Een andere eigenschap van de AfterShokz Aeropex is dat hij waterdicht is. Niet dat ik dit heb uitgeprobeerd, want het was prachtig weer en ook heb ik geen duik in het zwembad genomen. Maar de omschrijving geeft aan dat als je onverwacht in een regenbui terecht komt, dat dit geen probleem is voor deze koptelefoon. De Aeropex kan je zelfs tot één meter diep gedurende een halfuur onder water houden. Na een intensieve training kan je dus gerust een duik in het zwembad nemen. Of onder de douche ophouden. De koptelefoon beschikt zelfs over een Sweat Alarm. Als je koptelefoon nog te nat is terwijl je hem aan de lader koppelt, zal het alarm dit aangeven en beschadig jij je Aeropex niet. Deze koptelefoon heeft een batterijduur van wel 8 uur, dus plan alvast maar een flinke route. Met de AfterShokz Aeropex kan je namelijk wel even vooruit.

Podcast Live Slow Ride Fast

Mijn fietsmaatje Rob uit de Bosch van WattCycling Delft heeft de AfterShokz Aeropex ook uitgeprobeerd tijdens een heerlijk lenteritje van 112 kilometer op de racefiets. Zijn reactie: “De AfterShokz is een mooie uitvinding! Ik was toch bang voor veel windruis in en rond de oren, waardoor het geluid weg zou vallen, maar dat bleek niet zo te zijn. Met windracht 3 tegen was het apparaat nog steeds in staat om een paar podcasts van ’Live Slow, Ride Fast’ te luisteren.
Met wind mee kon het volume zelfs wat naar beneden. Ik heb tijdens deze rit niet gemerkt dat ik een bril, een helm én een headphone achter mijn oren had zitten. Kortom: een aanrader en ik ga er zeker eentje aanschaffen.”

Online vergaderen en meetings

Naast het sporten is de Aeropex ook goed te gebruiken tijdens online vergaderingen en meetings. Je houdt je handen vrij, kan de andere deelnemers goed verstaan, zelf ook actief deelnemen en waar nodig nog aantekeningen maken. Het enige nadeel is dat je huisgenoot je kan storen en over de klussen in huis kan beginnen en je dan niet kan zeggen dat je niets hoort. Vind je dat vervelend of heb je daar te vaak mee te maken, gebruik dan de meegeleverde oordoppen.

“Ik ga echt niet meer met dopjes in mijn oren sporten”

Samengevat vind ik de Aeropex een erg fijn apparaat dat een mooi helder geluid heeft, licht is en een hoog draagcomfort heeft. Het geluid is prima bij zowel muziek, een podcast als online vergaderingen en meetings. Als je alert wil zijn tijdens het sporten en je veilig wil voelen terwijl je naar muziek luistert en van de omgeving geniet, is dit product aan te bevelen. Zelf ga ik in elk geval echt niet meer met dopjes in m’n oren sporten. Dat is met deze Aeropex echt verleden tijd. Sterker nog, ik heb de Aeropex inmiddels aangeschaft!

Specificaties 

  • Waterdichte en stofdichte koptelefoon
  • Geschikt voor onderdompeling tot 1 meter diep en 30 minuten lang
  • Licht gewicht: 26 gram
  • Botgeleidingstechologie
  • Je draagt de koptelefoon vóór je oor
  • Je hoort je muziek maar ook je omgevingsgeluid
  • Batterijduur van 8 uur
  • Bluetooth 5.0
Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact