Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Jeuk processierups verminderen

Alle categorieën ZwemmenVoedingRecepten

De winter is voorbij! De natuur bloeit en groeit en de zon schijnt tot nu toe rijkelijk. Alle ingrediënten die mij als buitensporter laat glimlachen. Fietsschoenen, hardloopschoenen en skeelers komen allemaal weer onder het stof vandaan.

Coronavirus en solo trainen 

Helaas hebben we dit voorjaar met nogal wat uitdagingen te maken. Het Corona virus dwingt ons om heel verstandig om te gaan met de tijd de we buiten besteden. Sporten in groepen zit er even niet in #ridesolo. Laten we dat ook met z’n allen doen! Des te sneller kunnen we weer allemaal onze appeltaart-ritjes doen.

Jeuk en processierups 

Gelukkig kunnen we nog wel buitensporten en blijven we zo toch nog fit. Maar als je dan naar buiten gaat dient de volgende uitdaging zich aan; de processierups. Vorig jaar werden we hier allemaal al mee geconfronteerd. Rode bulten, harige beestjes en vooral heel veel jeuk! Een lekker loopje of fietsritje onder de bomen door was opeens niet meer zo ontspannen. Helaas is de verwachting dat we ook dit jaar weer veelvuldig met dit kleine beestje te maken krijgen. Degenen die vorig jaar letterlijk zijn beetgepakt door dit kleine, maar extreem vervelende rupsje, herinneren de jeuk waarschijnlijk nog als de dag van gister.

Eikenbomen en processierups 

Het beste is uiteraard voorkomen! Bescherm jezelf door bedekkende kleding te dragen en blijf uit de buurt van eikenbomen. Maar we weten allemaal dat sporten met lange mouwen en lange broek niet haalbaar is wanneer het lekker weer is en een vermijd-de-eikenboom-route uitstippelen is nog geen feature op Strava. Kan dus maar zo gebeuren dat jij ook een keer thuiskomt met een die ellendige rupshaartjes op je huid.

Koele Gel en jeuk bestrijden 

Vorig jaar kwam ik, eigenlijk per toeval, erachter dat een van de producten van Kwakzalver heel goed werkt om de klachten van de processierups te verminderen. De Koele Gel heeft zoals de naam al doet vermoeden een verkoelende werking op de huid en spieren. Na een goede workout zorgt het voor een beter herstel, maar de menthol in de Koele Gel werkt ook verdovend voor de jeuk en het branderige gevoel. Je zou het goede bijvangst van je tube Koele Gel kunnen noemen. Het geeft echt direct verlichting waardoor je minder geneigd bent te gaan krabben. Want als er iets is wat je juist niet moet doen is het krabben! Goed afspoelen met lauw water en volop smeren met een verkoelend product. Koele Gel dus.

Als actieve buitensporter zorg ik dus nu altijd voor een tube Koele Gel in de badkamer zodat ik niet misgrijp mocht dat harige beestje mij gegrepen hebben!

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact