Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Born Sportvoeding – Superior Sports Care

Alle categorieën Voedingsschema hockeyTriathlonGravel

Het ‘concept’ BORN is in 1985 ontstaan uit het brein van voormalig wielrenner en apotheker Drs. Wim Jennen. De naam BORN stamt uit 1985 en verwijst enerzijds naar de plaats in Zuid-Limburg, waar Drs. Jennen zijn apothekerspraktijk gevestigd was en anderzijds staat BORN voor het zich herboren en energiek voelen. Eigenlijk was BORN het allereerste Nederlandse active lifestyle-concept dat voorzag in de directe behoefte. In 1985 was er namelijk voor de duursporter geen échte goede sportvoeding voorhanden. Kennis en ervaring combinerend, wist Drs. Jennen maar liefst dertig producten te ontwikkelen. In de eerste jaren was dit vooral voor gebruik door een selecte groep sporters. Omdat nog niet gedacht werd aan het commercieel vermarkten van de producten, werd enkel en alleen gekeken naar één ding: werkzaamheid door kwalitatieve ingrediënten. 

Marianne Vos – Wereldkampioen 2012

Samen met diverse Olympische, Europese en wereldkampioenen, zoals onder andere wielrenster Marianne Vos, werden de producten verder ontwikkeld op basis van hun gebruikerservaringen. Nauwkeurige evaluatie en fine-tuning van de formuleringen hebben geleid tot een uniek concept van sportproducten voor gebruik voor-, tijdens en na een sportieve of actieve inspanning.

Doping – NZVT

Inmiddels maken diverse sportploegen en atleten gebruik van de producten van BORN. Meerdere voetbalclubs op het hoogste niveau in Nederland en Spanje maken gebruik de kennis en producten van BORN. Diverse sportbonden omarmen BORN als hun partner en het Nederlands Olympisch Team maakt met succes gebruik van de herstelproducten, zoals bijvoorbeeld de Protein, die BORN ontwikkelde. Alle producten uit het assortiment van Born Sportvoeding bevatten geen stoffen die op de dopinglijst staan. Daarnaast is BORN partner van het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT).

Active Lifestyle Concept

Terug naar het active lifestyle concept, dat BORN eigenlijk al bij de start in 1985 – onbewust – lanceerde. Tegenwoordig weten ook steeds vaker mensen met een drukke, actieve levensstijl BORN te vinden. Tal van producten die getest en gebruikt zijn door topsporters onder extreme omstandigheden, zijn ook voor de actieve consument, die zichzelf misschien niet als sporter kenmerkt, betaalbaar gemaakt en blijken bijzonder effectief.

Uniek aan BORN is dat of het nu een voorbereiding is voor een topwedstrijd of een periode van herstel na een sportieve inspanning: er kan altijd een beroep op BORN gedaan worden. Iedereen wil optimaal presteren op zijn eigen niveau, maar soms toch ook een beetje boven zichzelf uitstijgen. Dat kan alleen als je gefocust bent en als jij je zo goed voelt dat je keihard kan uitschreeuwen: “I feel BORN!”.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact