Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Maxim – D’r op en d’r over!

Alle categorieën FietsonderhoudVoedingsschema wielrennenTop 5 beste sportvoeding

Maxim Sportvoeding is er in allerlei variaties; sportrepen, sportdranken, gels, herstelvoeding en nog veel meer. Uiteraard dient de basisvoeding in orde te zijn. Is dat het geval en wil je nog meer uit je sport halen, dan luidt de vraag: ‘Op welk moment gebruik ik welke sportvoeding van Maxim?

Sportdrank

Tijdens het sporten verlies je naast energie ook vocht, mineralen en zouten (via transpiratie). Voor het bereiken van een optimale sportprestatie is het belangrijk te beginnen met een goede energievoorraad en vochthuishouding. Dus neem voldoende sportdrank voor dat je begint.

Tijdens het sporten moet je datgene wat je verliest ook weer in dezelfde concentratie aanvullen. Wetenschappelijk gezien is een hypotone drank daarvoor het meest geschikt.

Na het sporten moet je je vochtbalans weer in evenwicht brengen (=hydrateren), ook dan kun je het beste een hypotone dorstlesser gebruiken.

Maxim Carboloader gebruik je 1 dag voorafgaand aan de wedstrijd voor het opbouwen van een maximale energievoorraad. Vanwege zijn neutrale smaak kun je het zowel aan warme als aan koude dranken toevoegen.

Een hypotone drank heeft veel directe voordelen:

 • Voor optimale energie
 • Ondersteunt goede vochthuishouding (hydratatie)
 • Wordt snel opgenomen en is vriendelijk voor de maag
 • Geeft geen ‘klotsend’ gevoel
 • Ratio 2:1 maltodextrine-fructose

Energierepen

Het is van groot belang om voor, tijdens en na de wedstrijd je lichaam te voorzien van voldoende voedingstoffen. Koolhydraten bevat voornamelijk koolhydraten. Helaas is de koolhydraatvoorraad in de spieren beperkt. Het is belangrijk om vooraf al de voorraad koolhydraten op peil te brengen, zodat je tijdens de wedstrijd of training alleen maar hoeft aan te vullen. Een tekort in je glycogeenvoorraad kan je prestatie met 50% doen dalen. Maxim Energy Bars bevatten 70% koolhydraten en weinig vet. Dit maakt de repen ideaal voor gebruik zowel voor als tijdens de inspanning.

Pure energie, lekker vanuit je achterzak!

Voordelen Energierepen:

 • Snelle en langzame koolhydraten voor optimale energie
 • Weinig vet
 • Energie voor 60 tot 90 minuten
 • Makkelijk en lekker!!
Maxim – D’r op en d’r over!

Smelt & Plakt niet bij warmte – Blijft zacht bij extreme kou!

Voordelen Energy Bar Oats, almonds & nuts:

 • Zacht en smaakvol
 • Lekker met gezouten noten en amandelen
 • Niet plakkerig, geen droog mondgevoel
 • Efficiënte mix voor de goede energy op het juiste moment

Energy Gels

Tijdens de wedstrijd is het van groot belang om te blijven eten en je lichaam te voorzien van de juiste brandstof, namelijk koolhydraten; dé belangrijkste energiebron voor sporters. De koolhydraatvoorraad in je spieren is beperkt en een tekort kan je prestatievermogen met 50% doen dalen. Dus eet op tijd voldoende koolhydraten!

De gels hebben een verbeterde formule gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. De koolhydratenmix maltodextrine-fructose met een ratio van 2:1 zorgt voor nog meer uithoudingsvermogen, betere energieopname en een lagere insulinepiek

Voordelen van een Energy Gel en Gel Drink:

 • Ratio 2:1 maltodextrine-fructose
 • Makkelijk mee te nemen en te gebruiken
 • Vriendelijk voor de maag

Recovery

Iedere sporter weet dat het belangrijk is om je lichaam te voorzien van voldoende vocht, mineralen en energie. MAAR… om je conditie te optimaliseren is het wellicht nog belangrijker om goed te herstellen!! Na een training of wedstrijd is de energievoorraad in je spieren behoorlijk verminderd.

Neem recovery producten direct na de inspanning, dan haal je het meeste rendement eruit!

Maxim – D’r op en d’r over!
Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact