Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

‘Relaaax’

Alle categorieën TriathlonEnergie RepenSportdranken

Je gelooft erin of niet. Totdat je het zelf ervaart! Zo ging het bij mij tenminste. Ooit. Lang geleden de eerste keer. Sportverzorgende producten: wat kan ik ermee? Een tube crème en smeren? Op je benen? Werkt dat wel? Ja, Ja, Ja. En ‘ja’. Voor mij wel.

Niet op de hoogte van ook maar enige diepere informatie waren de pompdispensers met verwarmende crème in de winter mijn beste vriend. Nu nog, al komt het spul nu uit een tube. Er gaan tal van verhalen de ronde dat deze crèmes niet werken waarvoor ze bedoeld zijn. Ik ga hier zeker geen wetenschappelijke onderzoeken bekritiseren, maar één ding staat voor mij vast: ik heb het nodig. Soms moet je op je gevoel afgaan. Een verwarmende crème op de benen en rug geeft mij verlichting van de pijnlijke kou. Echter, mijn eerste ervaring met een sportverzorgende crème was niet met de Warm Up van Born Superior Sportscare

Recovery Relax (toen: Born Muscle Relax) was ‘de bom’. De eerste kennismaking met hevige spierpijn en –kramp. Afstanden van boven de 100 km kunnen een opgave zijn. Zeker in het Heuvelland en zeker als je in het wiel van de verkeerde (lees: beter getrainde) fietskameraden aan moet haken. Dit gebeurde mij niet één keer, dat gebeurt mij nog steeds! Recovery Relax (of een andere spierherstelcrème) verdient daarom zeker volle aandacht.

Oké toch wat tech-infoRecovery Relax is weinig vet en trekt snel in de huid. De hoofdwerking is afkomstig  van de etherische oliën uit Sint Janskruid, Rozemarijn, Jeneverbes, Melisse en Cajaput. Etherische oliën zijn de vluchtige bestanddelen uit de vetfractie van deze geneeskrachtige kruiden. Het zijn kleine moleculen die snel en makkelijk de huid passeren. Een unieke combinatie.

 Vooral dat laatste merkte ik. Of eigenlijk: ik voelde niks. Na het prettige verkoelende effect was een dik aantal uur later de vermoeidheid weg. Niks ‘zware benen’: ik kon gewoon normaal lopen zonder ook maar een beetje pijn. Kruid van Sint Jan. De heilige van het licht en ik had het gezien! De kracht van de kruiden wordt door velen bestreden, maar ik was om. Het bewijs werd voor mij geleverd door mijn eigen ervaring. En er zouden nog vele ervaringen volgen, waarbij Recovery Relax mijn beste vriend werd als ik voor vele kilometers het verkeerde wiel koos. Na afloop lekker insmeren en het kruid het werk laten doen. Hallelujah.

Born Warm Up

De 3 beste sportverzorging tips

Ze helpen mij, dus jou wellicht ook…

 Tip 1 Burn baby burn a little bit: Warm Up

Ik heb er ontzettend baat bij dat als ik ergens een pijntje heb en de kou in ga, om Warm Up aan te brengen op die dan al zere plek. Je hebt er maar heel weinig van nodig om een geweldig warm gevoel te krijgen. Het verlicht, verwarmd en zorgt dat jouw fietstocht toch net iets soepeler verloopt. Beter kun je je geld niet besteden aan een bodycare product ;-). Alhoewel… Recovery Relax komt in de buurt! Lees maar hierboven.

Is het echt koud? Dan is pijn niet nodig: Warm Up is dan de ideale voorzorgsmaatregel.

Tip 2 100+ km hulp: No Friction Cream

No Friction Cream? Het helpt mij over de 100 km grens heen. Qua sportvoeding is het allemaal goed voor elkaar en de 100+ kilometers ook geen probleem, alleen die billen op de zeem… Nu heb ik al de kwaliteitsmerken bibshorts, toch is het na een uurtje of 4 niet meer echt lekker zitten. No Friction Cream helpt dan wel om je zadeltijd wat te verlengen. Zonder ‘doorzitten’! 

Tip 3 Weg met die ‘muffe sporttassenlucht’: Wash Lotion

Vaak is het na een fietstocht niet altijd mogelijk om te douchen. Zeker als je ‘op locatie’ vertrekt. Om te voorkomen dat je onder het slijk of muf van het zweet de auto in moet is Wash Lotion een dikke tip. Met een washandje en een beetje lotion verwijder je het ergste vuil en verfris je jezelf in no-time.

Is er wel gelegenheid tot douchen (of douche je thuis), dan geeft Awake Shower je een verfrissing in het kwadraat! Geloof me: je voelt je weer kiplekker.

Als je dicht bij het vuur zit is het makkelijk om je te warmen. Het is toch vooral de wielrenner die hier spreekt. Wie goed doet, goed ontmoet, toch? Veel fietsplezier gewenst.

Geschreven door Born Superior Sports Care

Het Nederlandse BORN Sportscare heeft een brede basis in de wielersport. Het merk BORN biedt een totaalconcept in sportvoeding en sportverzorging, specifiek vóór en dóór duursporters. BORN is partner van o.a. KNWU, Team Parkhotel Valkenburg, Volker-Wessels Cycling Team en Limburg Cycling. Alle producten worden ontwikkeld en getest op topniveau, maar zijn zeker ook ontwikkeld met het oog op de recreatieve wielrenner/wielrenster die het beste uit zichzelf/haarzelf wil halen. Het resultaat? Een lijn topproducten die zich kenmerken door een verfrissende smaak (niet té zoet en plakkerig), maagvriendelijkheid, energierepen die makkelijk wegkauwen, maar ook sportverzorgende producten die helpen je grenzen te verleggen. Kortom: “Born to push limits”.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact