Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Chamois Crème tijdens wielrennen gebruiken

Alle categorieën EvenementenFietsonderhoudEnergie Gels

Altijd leuk om een (nieuw) product toegestuurd te krijgen en die vervolgens te mogen uitproberen. Dit keer de Chamois Crème van Born, de No Friction Cream, die eigenlijk elke racefietser wel nodig heeft en in zijn of haar assortiment zou moeten hebben. Al is het alleen maar om je zitvlak goed te beschermen of vervelende plekjes te voorkomen.

BORN – No Friction Cream

De naam zegt het natuurlijk al. Vrij vertaald staat er ‘geen wrijvingscrème’. En daar zorgt deze hygiënische doorzichtbare crème dan ook voor. Deze No Friction Crème is speciaal ontwikkeld voor wielrenners, mountainbikers en roeiers. Het verzorgt de huid en het zitvlak en werkt als bescherming tegen irritatie door transpiratie, wrijving en bacteriën.

Zadelpijn behandelen

Met name aan te bevelen bij de lange of meerdaagse ritten waar irritatie door wrijving kan optreden. En bij nat weer. Vooral bij nat weer kan het bewegen op het zadel voor een schurend en vervelend effect leiden. Maar ook bij droog weer kan door wrijving en transparantie de huid te lijden krijgen van de inspanningen. Ik smeer altijd een flinke laag van deze traditionele en verzorgende ‘broekenvet’ aan op de plekke waar irritatie door wrijving kan optreden, dus de binnenkant van mijn benen, op het zitvlak en op de zeem van mijn broek. Daarbij ben ik niet zuinig met de crème, hetgeen zorgt voor optimale bescherming van de huid. Het helpt goed om irritaties door wrijving te voorkomen. Bovendien kan het helpen bij racefietsers of mountainbikers die zadelpijn ervaren.

Broekenvet functies

Naast de wat meer vanzelfsprekende plekken waar je de crème kunt aanbrengen, biedt deze vettige chamois crème ook goede bescherming op je voeten en je tepels. Smeer het ook eens op je wenkbrauwen, dan loopt er geen zweet meer in je ogen.
En dat alles zit in een heel handige tube, die je stevig kunt inknijpen zodat de crème er makkelijk uit komt. Let er wel op dat de tube niet op een te koude plek in het huis staat, dan komt de crème er namelijk niet zo makkelijk uit. In de badkamer bewaren waar het vaak wat warmer is, werkt prima. Dan blijft de crème lekker zachter.

Sportverzorging na het sporten

Dat de No Friction Cream echt goed werkt, merk je ook nog na de inspanning. Zelfs als je na een uur of acht fietsen onder de douche stapt, zal je met shampoo nog steeds een dun laagje crème van je lijf moeten wassen. Dat gaat vervolgens heel eenvoudig met de Awake Shower. De douchegel van Born. In het vervolg blog zullen wij namelijk de Awake Shower en de Recovery Relax behandelen.

Geschreven door Martin Groen

Ik ben wielrenner uit Den Haag en fiets regelmatig toertochten als de Amstel Gold Race, de Klim Classic en de Red Bull Kop over Kop Race. Ik ben lid van De Klimmende Règâhs. Een fietsclub die zich elk jaar inzet voor het goede doel. De afgelopen jaren deed ik mee aan Alpe d'huZes en Giro di KiKa. Mijn belevenissen en die van de Règâhs vind je op onze facebookpagina.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact