Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Zelf mueslirepen maken

Alle categorieën Voedingsschema hockeyVoedingsschema schaatsenMerken

Als je een paar jaar geleden bij mij de voorraadkast opende, kon je gegarandeerd een flinke lading mueslirepen vinden. Ik nam ze overal mee naar toe, want het is de perfecte snack vlak voor een intensieve training. En het is een makkelijke manier om extra eiwitten binnen te krijgen na een wedstrijd of training. Maar ook op rustdagen zijn ze ideaal. Als je halverwege de ochtend trek krijgt, dan is een eiwitrijke mueslirepen een goed alternatief voor een duik in de snoeppot.

 

Kant-en-klare mueslirepen of zelf maken

Maar hoe makkelijk het ook is om de mueslirepen uit de supermarkt mee te nemen, het is niet altijd de beste keus. Ze bevatten vaak geraffineerde suikers en er worden bovendien veel ingrediënten aan toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen. Daarnaast zijn de repen relatief duur. Genoeg redenen dus om met zelfgemaakte mueslirepen te experimenteren. En dat is een stuk makkelijker dan je denkt! Daarom ligt er hier tegenwoordig geen voorraadje mueslirepen meer in de voorraadkast, maar vind je ze bij mij in de koelkast.

No bake mueslirepen

Heb je niet veel tijd over en wil je toch nog een paar mueslirepen maken? Daar heb je maar een handjevol ingrediënten nodig. Prak 200 gram muesli, 100 gram honing en 150 gram pindakaas of een andere notenboter met een vork. Stop het mengsel in een bakblik en koel het minimaal twee uur in de koelkast. Als het niet meer plakt, dan zijn jouw mueslirepen al klaar.

Energierijke of eiwitrijke mueslireep

Dit is natuurlijk een erg simpel recept en juist omdat je ze zelf maakt, kan je de repen helemaal aanpassen aan jouw smaak en doel. Want niet iedere mueslireep bevat dezelfde ingrediënten en ook zijn ze niet allemaal geschikt voor ieder moment. Vlak voor een training of een wedstrijd kies je het liefste voor een energierijke reep, terwijl je na afloop juist graag een eiwitrijke mueslireep neemt. Heb je al zin om aan de slag te gaan? Hieronder vind je een recept voor een energierijke en eiwitrijke mueslireep. Deze zijn iets meer werk om te maken, maar dat zijn ze zeker waard!

Zijn deze repen niet helemaal naar jouw smaak of zin? Dan kan je de ingrediënten gemakkelijk vervangen voor producten uit dezelfde productgroep. Vervang de aardbeien bijvoorbeeld voor frambozen of de amandelpasta voor pindakaas. Zo maak jij de perfecte mueslireep voor ieder moment.

Mueslirepen met aardbeien en pistache

Nu de lente eindelijk begonnen is, zie ik weer overal aardbeien in de schappen liggen. Naast dat de aardbei heerlijk zoet is, bevat het ook nog veel vitamine C. Een ideaal ingrediënt voor een energierijke mueslireep. In dit recept wordt het gecombineerd met heerlijke pistachenoten en appelmoes voor de broodnodige eiwitten en koolhydraten.

  • 200 gram Energy Sport Muesli van Amacx
  • 200 gram aardbeien
  • 75 gram gepelde en gehakte pistachenoten
  • 100 gram appelmoes
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 eetlepels amandelpasta
  • 3 eetlepels honing
  • geraspte citroenschil

 

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 ℃. Laat de kokosolie smelten in een pan en meng dit met de amandelpasta en de honing.
  2. Doe de  Energy Sport Muesli in een aparte kom en schep hier de appelmoes en de geraspte citroenschil doorheen.
  3. Houd een paar aardbeien apart voor de decoratie, snijd de rest in kleine stukjes en meng deze ook met de muesli.
  4. Schenk het kokos-, amandel- en honingmengsel bij de mueslimix. Voeg het ei toe en roer alles goed door elkaar. Als het goed is, is het nu een vrij dik beslag geworden.
  5. Schenk het beslag in een bakblik en decoreer het met de overgebleven aardbeien. Strooi daarna de gehakte pistachenoten er overheen.
  6. Bak het af in ongeveer dertig minuten of totdat het er goudbruin en gaar uitziet. Laat het goed afkoelen voordat je er repen van snijdt. Als je de repen in een donker en luchtdicht blik bewaard, blijven ze nog zeker vijf dagen goed.

Appel/kaneel mueslirepen

Appel, kaneel en rozijnen is natuurlijk een klassieke, maar vooral lekkere combinatie van smaken en daarom perfect voor mueslirepen. Dankzij de Turkse of Griekse yoghurt en Protein Deluxe Vanilla van Amacx weet je zeker dat ze niet alleen heel lekker zijn, maar dat ze ook genoeg eiwitten bevatten om bij te dragen aan het herstel of om jou een langer verzadigd gevoel te geven.

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 ℃.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Houd een paar blokjes apart en mix de rest met de Protein Sport Muesli en de rozijnen.
  3. Scheid het eigeel van het eiwit en meng het eiwit met de Turkse of Griekse yoghurt. Voeg hier de Protein Deluxe Vanilla, de honing, de kaneel en het zout aan toe.
  4. Meng de mix van de Protein Sport Muesli, appels en rozijnen met de yoghurt en doe het in een bakblik.
  5. Decoreer het met de overgebleven stukjes appel. Bak het af in twintig tot dertig minuten of totdat het mengsel lichtbruin en gaar is. Laat het afkoelen en snijd er acht tot tien repen van. De appel mueslirepen blijven, in een goed afgesloten blik of bakje, ongeveer vijf dagen lekker.
Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact