Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Zelf desinfecterende gel maken, hoe doe ik dat?

Alle categorieën GravelGran Fondo adviesTop 5 beste sportvoeding

Het COVID-19 virus, beter bekend als het Corona virus, is bij vrijwel iedereen het onderwerp van de dag. Veel mensen kiezen ervoor om massaal desinfecterende gel in te slaan, waardoor er een tekort is ontstaan aan desinfecterende producten. Veel Nederlanders staan dan ook voor lege schappen. Echter is er ook een alternatief, namelijk zelf desinfecterende gel maken. In dit artikel leggen wij jou verder uit hoe je dit moet maken.

Hoe werkt het?

Het actieve ingrediënt in een desinfecterende gel is voornamelijk alcohol. Het minimale percentage alcohol wat nodig is om het product “desinfecterend” te noemen, is 70% alcohol. Om te beginnen met het zelf maken van een desinfecterende gel, heb je een goede alcohol als basis nodig. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ontsmettingsalcohol
  • Isopropyl alcohol

Deze types alcohol zijn op sommige plekken nog goed verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je geen Methanol of Butanol gebruikt, deze types alcohol zijn namelijk giftig en gevaarlijk voor de gezondheid.

Benodigdheden desinfecterende gel

Om zelf desinfecterende gel te maken heb je een aantal basis ingrediënten nodig:

  • 175 ml Alcohol (Ontsmettingsalcohol of Isopropyl alcohol)
  • 75 ml Aloe Vera gel (om het verdrogende effect van alcohol te helpen verminderen)

 

Daarnaast heb je de volgende hulpmiddelen nodig:

  • Een kom of bakje die genoeg inhoud heeft om de bovenstaande ingrediënten te houden
  • Een lepel
  • Een pompflesje om het eindproduct in te stoppen

Desinfecterende gel zelf maken

Nu gaat het echte werk beginnen en gaan we de ontsmettingsgel maken. De eerste stap is om alle ingrediënten zoals hierboven beschreven te verzamelen en samen te voegen in de kom of het bakje. Vervolgens ga je de inhoud goed mixen met de lepel. Zorg ervoor dat je dit een aantal minuten doet zodat de alcohol en de Aloe Vera gel goed gemengd worden.

Wanneer je klaar bent, giet je de substantie in het lege pompflesje en draai je de pomp erop. Je hebt nu zelf een desinfecterende gel gemaakt.

Bescherm je handen

Omdat alcohol erom bekend staan de huid uit te drogen en te beschadigen, is het belangrijk om je handen na gebruik goed te beschermen. Zorg er daarom voor dat je na het gebruiken van een desinfecterende gel je handen wast met een voedende hand zeep of lotion.

Je weerstand verbeteren

Het Corona virus, ook wel bekend als het COVID-19 virus, houd heel de wereld in zijn greep. Het is daarom belangrijk om alle instructies van de overheid en het RIVM goed op te volgen. Daarnaast is het belangrijk om goed aan je weerstand te denken. Daarom hebben wij van Duursport een assortiment aan Vitamine C producten beschikbaar die jou kunnen helpen bij de ondersteuning van je weerstand. Druk op de onderstaande knop om ons assortiment te bekijken.

Geschreven door Team Duursport

Dé specialist op het gebied van sportvoeding in de Benelux. We werken enkel met professionals en deze webshop is ontstaan uit de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan op het gebied van sportvoeding binnen de vele takken van sporten. Wanneer de intensiteit, frequentie en duur van een training steeds hoger worden gaat het lichaam vanzelf om extra ondersteuning vragen. Duursport.nl heeft, door middel van een selectief samengesteld assortiment, antwoord op deze vraag en deelt deze veelvuldig binnen de blogartikelen.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact