Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Peanut & Almond Butter 226ERS

Alle categorieën Top 5 beste sportvoedingVoedingsadviesGran Fondo advies

Net als iedere hardloper ben ik gek op pindakaas. Ik combineer het op brood met hagelslag, banaan, sambal en zelfs met hüttenkäse. Maar ook mijn energiekoeken en -repen verrijk ik graag met een lekkere klodder. Het maakt heel veel gerechten gewoon veel lekkerder. Daarom was ik ook heel blij om te horen dat sinds kort de Peanut Butter van 226ers bij Duursport te koop is. Maar dat bleek niet het enige goede nieuws! Ook de Almond Butter van 226ers is inmiddels opgenomen in het assortiment. En laat dat nu net een andere grote favoriet van mij zijn.

Vegan sportvoeding – 226ERS 

De makers van de producten van 226ers staan er om bekend dat ze met zoveel mogelijk natuurlijke producten werken. Daarnaast hebben zij een groot aantal producten dat helemaal vegan is. Daar vallen deze Peanut Butter en de Almond Butter ook onder. Je kan ze dus zonder problemen gebruiken in een vegetarisch of veganistisch dieet. Ander goed nieuws is dat de pindakaas alleen maar geroosterde pinda’s en de amandelboter alleen geroosterde en gepelde amandelen bevat. Aan beide producten is dus geen extra olie of suiker toegevoegd.

Peanut Butter voor sportontbijt

Voor mijn trainingen eet ik het liefste twee witte boterhammen met pindakaas en dat was afgelopen zaterdag natuurlijk niet anders bij het sportontbijt. Behalve dat ik dit keer natuurlijk de Peanut Butter van 226ers wilde proberen. Omdat de Peanut Butter alleen uit geroosterde pinda’s bestaat, moet je deze pindakaas eerst even goed doorroeren. Als de olie dan weer is opgelost ontstaat er een smeuïge pindakaas. En een heel lekkere bovendien! Zelfs zo lekker dat ik afgelopen zaterdag voor één keer de hagelslag en de banaan heb weggelaten.

Almond Butter en herstel na sport

Na de training kies ik meestal voor een recoveryshake of een bakje kwark, maar deze keer niet. Ik had namelijk nog een Protein Brownie liggen en in mijn gedachte combineerde dat perfect met een grote klodder Almond Butter. En inderdaad! De amandelboter is samen met de chocoladesmaak van de brownie heerlijk. Tijdens de lunch smeer ik nog een witte boterham met amandelboter en ook dat is erg lekker. De typische maar neutrale smaak van de geroosterde amandelen past gewoon erg goed bij veel verschillende producten en gerechten.

Recept havermout energierepen

Als ik dan op zondag thuis op de bank zit, denk ik nog steeds na over de Peanut Butter en Almond Butter. Wat kan ik hier nog meer mee maken? Ineens weet ik het! Haverkoeken natuurlijk!  Die zijn zo gemaakt en ze zijn bovendien erg lekker voor onderweg. Wil je ze zelf ook maken? Hieronder vind je het recept!

Benodigdheden

  • 100 gram havermout
  • 60 gram Peanut Butter van 226ers
  • 30 gram kristalsuiker
  • Ongeveer 2 eetlepels melk
  • Stukje pure chocolade

 

  • 100 gram havermout
  • 60 gram Almond Butter van 226ers
  • 30 gram kristalsuiker
  • Ongeveer 2 eetlepels melk
  • Stukje pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 °C. Mix de havermout, Peanut Butter en kristalsuiker in één bak en mix de havermout, Almond Butter en kristalsuiker in een andere bak. Voeg aan beide bakken voldoende melk toe om een soepel, maar niet plakkend deeg te krijgen. Verkruimel de chocolade en verdeel het over de twee bakken. Ik heb iets meer chocolade aan het pindakaasdeeg toegevoegd omdat de smaak van de pinda’s sterker is dan de amandelsmaak. Bedek de bakplaat met wat bakpapier en verdeel het beslag in kleine en gelijke porties. Bak de koeken af in ongeveer 15-18 minuten en laat ze dan nog even afkoelen op de plaat.

226ers Almond Butter
Pindakaas recept

Als je de koeken in een afgesloten trommel bewaart, dan zijn ze twee tot drie dagen goed. En mocht je ze nu niet binnen die tijd op krijgen, dan kan je ze altijd nog verkruimelen tot een heerlijke granola. Met een beetje kwark of yoghurt erbij is dat een heerlijk ontbijt!

Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact