Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Ontbijt voor het hardlopen

Alle categorieën GravelGran Fondo adviesEnergie Repen

De meeste hardlopers beginnen de trainings-of wedstrijddag met een koolhydraatrijk ontbijt. Witte boterhammen met jam of pindakaas, pannenkoeken of een lekker stuk ontbijtkoek. Voor mij zijn dit soort ontbijtjes altijd een feestje, maar ik ken ook genoeg lopers die de ochtend liever starten met een bakje yoghurt of kwark. Voor deze lopers is er goed nieuws! Met de komst van de Energy Sport Muesli van Amacx kan je blijven genieten van de yoghurt of kwark en kan je tegelijkertijd vol energie de training tegemoet gaan. Deze muesli bevat namelijk veel koolhydraten en vezels en heeft een laag vetgehalte. En dat is natuurlijk de ideale combinatie zo vlak voor een training of wedstrijd.

Sportontbijt – muesli 

Naast de Energy Sport Muesli heeft Amacx ook de Protein Muesli uitgebracht. Die kan je, na een training, lekker nemen met een portie kwark, maar is ook ideaal als ontbijt op een rustdag. Dankzij het lage aantal calorieën en het eiwitpercentage van twintig procent, geniet je van een heerlijk ontbijt en blijf je lang verzadigd. Zowel de Energy Muesli als de Protein Muesli zijn plantaardig en passen dus ook in een vegetarische en veganistische levensstijl.

Amacx Energy Sport Muesli 

De Energy Sport Muesli bestaat uit verschillende granen, gedroogd fruit en noten, wat de muesli een heerlijk frisse smaak geeft. Aan de muesli is geen suiker toegevoegd en dankzij het gedroogde fruit en de toegevoegde rozijnen mis je die extra zoetigheid ook zeker niet. Op zaterdag ruil ik daarom mijn boterham met pindakaas in, zodat ik dit ontbijt voor mijn training kan proberen. En dat bevalt goed! Tijdens mijn rondje van tien kilometer krijg ik geen last van mijn maag en ik heb bovendien geen hongerklop. Dit is zeker een goede variatie op mijn gebruikelijke ontbijt voor de training.

Amacx Protein Sport Muesli 

Omdat ik op zondag niet ga trainen, ontbijt ik die ochtend met de Protein Sport Muesli. En dat blijkt ook een goede keuze. De zaden en noten in deze muesli zijn een lekkere toevoeging en gaan goed samen met de neutrale smaak van mijn kwark. Maar niet alleen ’s ochtends smaakt deze muesli goed. Normaal gesproken neem ik na een avondtraining altijd een recovery shake, maar deze woensdag niet. Om de honger te stillen en om voldoende eiwitten binnen te krijgen, neem ik dit keer een beetje kwark met de Protein Sport Muesli. Dat werkt zelfs zo goed dat ik op donderdag zonder rommelende maag wakker word. Ook de rest van week ontbijt ik met de Protein Sport en Energy muesli omdat ik het zo lekker vind. Dit zijn zeker twee blijvertjes in mijn ontbijtroutine.

Recept mueslirepen 

De Energy Sport en Protein Sport is natuurlijk al heel lekker om mee te ontbijten, maar deze twee soorten muesli zijn ook het perfecte ingrediënt voor heerlijke no-bake mueslirepen. En die zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken. Naast de muesli heb je namelijk alleen nog een notenpasta, honing en een beetje zeezout nodig.

Met de muesli’s van Amacx maakte ik twee verschillende soorten mueslirepen. De Energy Sport Muesli combineerde ik met een amandelboter/notenpasta en de Protein Sport Muesli mixte ik met pindakaas.

Ingrediënten voor ongeveer 6 mueslirepen

Bereiding muesli repen

  1. Prak alle ingrediënten met een vork totdat het een gemengde en plakkerige substantie is.
  2. Bedek een bakblik met plasticfolie en verdeel het mengsel over het bakblik. Druk het mengsel goed aan, zodat er straks stevige repen ontstaan.
  3. Dek het bakblik af en koel het minimaal twee uur in de koelkast.
  4. Als de substantie niet meer plakt, is het voldoende afgekoeld en kan je er repen van snijden. De repen blijven twee tot drie dagen lekker als ze droog en koel bewaard worden.
Geschreven door Lesley Nieuwenhuis

Duursport en eten, dat is voor mij de gouden combinatie voor een gezond en leuk leven. Als fanatiek hardloper loop ik wekelijks vele kilometers en dankzij mijn opleiding tot gewichtsconsulente weet ik als geen ander hoe belangrijk de juiste voeding is voor onze sportieve prestaties.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!

Overige berichten

Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot 4.7 / 5 met meer dan 1000 reviews
Snelle levering Zondag t/m vrijdag, voor 22:00 besteld, zelfde dag verzonden!*
Kies je cadeau Gratis cadeau bij elke bestelling
Gratis bezorging Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact