Geen producten in de winkelwagen.

Categorieën

Energy Gel Test

Alle categorieën Voedingsschema hockeyFietsonderhoudVoedingsschema trailrunning

De Energie Gel is bijna niet weg te denken uit het voedingspakket van de serieuze duursporter. Het aanbod van Energy Gels is dan ook enorm te noemen. Energy Gels, ook wel Sport Gels genoemd, zijn te krijgen in verschillende soorten, smaken en verpakkingen. Zo heb je geconcentreerde gels en Drink Gels. Je hebt scheurverpakkingen of verpakkingen met een draaidopje. Om over het aanbod van verschillende smaken maar niet te spreken; er is voor iedereen wat wils.

Het is moeilijk om voor te schrijven welke Energy Gel het beste is. Iedereen heeft namelijk zijn of haar eigen voorkeur. Wat voor de ene sporter goed werkt hoeft voor de andere niet hetzelfde effect te geven. Niets is zo persoonlijk als sportvoeding. Om jullie toch op de goede weg te helpen heb ik een vijftal verschillende Energy Gels getest. Bij deze tests heb ik bewust gekozen om te kijken naar het gebruiksgemak tijdens het sporten. Denk hierbij aan een verpakking die makkelijk open te krijgen is, zodat je niet met plakkerige handen blijft zitten en of de substantie een beetje weg te krijgen is tijdens bijvoorbeeld het hardlopen. Per Sport Gel zal ik een vermelding maken van de voedingswaarden zoals ze vermeld staan op de verpakking, zodat je op basis daarvan ook een onderlinge vergelijking kunt maken.

Ik heb de volgende Energy Gels getest:
Sis Go Gel
– Enervit Liquid Gel
High 5 Isogel
Amacx Drink Gel
Born Super Liquid gel

Sis Go Gel

De Sis Go Gel wordt geleverd in een scheurverpakking met daarin 60 ml Energy Gel. Ik had een gel getest met de smaak Tropical maar Sis Go Gel is in vele verschillende smaken te verkrijgen. Denk hierbij aan appel, citroen, sinaasappel en nog veel meer. Het voordeel van de Sis Go Gel is dat je deze zonder extra water tot je kunt nemen. 100 ml Sis Go Gel bevat 144 kcal aan energie. De Sis Go Gel is makkelijk mee te nemen tijdens zowel het hardlopen als tijdens het fietsen. De verpakking is ook zeer gemakkelijk open te scheuren. De smaak is redelijk fris te noemen, al vond ik persoonlijk dat er een wat weeïge nasmaak aan zat. De Sis Go Gel kost €1,39 per 60 ml.

Enervit Liquid Gel

De Enervit Liquid Gel was de enige geteste gel die wordt geleverd met een draaidopje.  Dit draaidopje is redelijk makkelijk open te draaien, maar nadeel is wel dat je hier twee handen voor nodig hebt. Dit betekend dat hij op de fiets wat lastiger open te maken is.  Voordeel van deze verpakking is dat je de gel wat makkelijker kunt doseren. Ik heb de Enervit Liquid Gel getest in de smaak citroen, welke ik persoonlijk redelijk heftig vond. Het smaakaanbod van Enervit is iets beperkter; deze gel is te krijgen in de smaak citroen, sinaasappel of citrus (met cafeïne).  Enervit Liquid Gel bevat 188 kcal per 100 ml en is hiermee zeer voedzaam vergeleken met de andere geteste gels.  Zowel op de verpakking als op de website is niet echt duidelijk te herleiden of er water bij de sportgel genomen moet worden. Doordat deze gel wat dikker en stroperiger is dan de andere gels vond ik persoonlijk een grote slok water wel prettig. Detail: Enervit is bij sommige Ironman wedstrijden de on-course voedingspartner. Met een prijs van €1,99 per 60 ml is deze gel wat aan de dure kant.

 

High 5 Isogel

De volgende gel die ik heb getest is de High 5 Isogel. Ook deze gel wordt geleverd in een scheurverpakking van 60 ml, zoals toch wel de meeste gels. De scheurverpakking kreeg ik niet heel gemakkelijk open; ik moest even mijn tanden gebruiken om hem goed open te krijgen. Persoonlijk vond ik de bessen-smaak erg prettig en fris. De gel voelt iets dikker aan dan de meeste Drink Gels, maar zoals de naam al zegt hoef je deze niet met extra water in te nemen. De High 5 Isogel is slechts verkrijgbaar in 2 smaken, namelijk bessen en sinaasappel. Dit is wel jammer, want deze gel bevalt me verder prima. Per 100 ml krijg je 144 kcal aan energie tot je. Voor €1,30 koop je 60 ml sportgel.

Amacx Drink gel

Ook de Amacx Drink Gel wordt geleverd in een scheurverpakking van 60 ml. Van alle geteste drinkgels was deze het meeste vloeibaar, wat er voor zorgde dat hij zeer makkelijk weg te krijgen was tijdens het sporten; extra water is dan niet nodig. Met 170 kcal aan energie per 100 ml is deze Drink Gel ook voedzamer dan de meeste andere geteste gels. De smaak aardbei vond ik erg lekker en fris. Mocht je liever een andere smaak willen kun je ook kiezen voor citroen, sinaasappel (cafeïne) en bosbessen (cafeïne). Een verpakking van 60 ml sportgel kost €1,25 en is hiermee ook nog eens een van de goedkopere sportgels. Klein verbeterpuntje is de verpakking, deze voelt wat slap aan wat niet altijd handig is op de fiets. 

Born Super Liquid Gel

De laatste sportgel die ik heb getest is de Born Super Liquid gel. Deze gel doet zijn naam eer aan; het is van de gels die ik heb getest de meest vloeibare. Dit maakt het de meest makkelijke gel om te drinken maar tevens de meest lastige om open te maken; wanneer je de verpakking iets te wild open maakt vliegt de gel direct alle kanten op. Voorzichtig doen dus. Een scheurverpakking Born Super Liquid gel bevat 55 ml aan sportgel, voor een prijs van €1,95. Ook deze gel is dus wat aan de dure kant. Ik heb de smaak citroen getest. Persoonlijk vond ik deze wat zuur, maar smaken verschillen. Vind je citroen niet lekker kun je ook nog voor appel kiezen. Extra waterinname is bij deze gel niet nodig. 100 ml Born Super Liquid gel beval 156 kcal, wat bovengemiddeld is kijkende naar de andere sportgels.

energy-gel-test

Energy Gel kopen

Mijn top 3:
Na alle gels goed te hebben getest tijdens het sporten kan ik als volgt mijn top 3 samenstellen:

  1. Amacx Drink Gel 60 ml
  2. SiS Go Gel 60 ml
  3. High 5 Isogel 60 ml

De reden dat ik de Amacx Drink Gel op nummer 1 zet is omdat deze een ontzettend goede prijs/kwaliteitsverhouding heeft. Het is de goedkoopste gel in aanschaf maar tevens ook een van de meest voedzame gels als het gaat om kcal per 100 ml. De smaak was zeer verfrissend te noemen. De wat slappere verpakking neem ik dan graag voor lief. Met stip op 2 komt de Sis Go Gel. Ook deze gels zijn niet heel duur in aanschaf en groot voordeel van de Energy Gels van SiS is dat deze in een breed scala aan smaken te krijgen zijn. Op nummer 3 de High 5 Isogel. Ik vond de smaak bessen erg lekker en de gel was prima tot me te nemen tijdens het sporten.

Zoals ik eerder in dit artikel al aangaf is niets zo persoonlijk als sportvoeding en Energy Gels. Ik hoop jullie op deze manier toch een stuk op weg te hebben geholpen. Heb je aanvullende vragen, of wil je advies kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de klantenservice van Duursport.nl

Geschreven door Sebastiaan Horn

Sebastiaan is duursporter en avonturier. Achter zijn naam staan al diverse (full distance) triatlons en marathons. Dit jaar staan er diverse trails en ultraruns op het programma en gaat hij solo enkele lange-afstandshikes proberen te volbrengen. Vanuit zijn praktijkervaring vermaakt en informeert hij jullie graag op het gebied van duursport en alles wat daarbij komt kijken.

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Overige berichten
Mis het niet
Wat vinden de Duursporters?
Laat een reactie achter!

Reactie

Trustpilot

4.8 / 5 met meer dan 900 reviews

Snelle levering

Voor 17:00 besteld, morgen in huis!*

Kies je cadeau

Gratis cadeau bij elke bestelling

Gratis bezorging

Gratis bezorging vanaf €50.-
Klantenservice
Dé specialist in sportvoeding!
Contact